Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

papildināts Brahmanim kārtējie punkti Baltkrievijā, šoreiz 1+1 pret Brestu

Brahmanim kārtējie punkti Baltkrievijā, šoreiz 1+1 pret Brestu
Edijs Brahmanis (ar ripu)
Foto: www.hcgomel.com

Baltkrievijas Ekstralīgā savu punktu bagāžu papildinājis Latvijas uzbrucējs Edijs Brahmanis. 30 gadus vecais uzbrucējs šovakar guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, palīdzot Gomeļas hokejistiem ar 4:2 uzveikt Brestas vienību.

Baltkrievija

Baltkrievijas Ekstralīgā kārtējo rezultatīvo spēli aizvadījis Latvijas uzbrucējs Edijs Brahmanis, kurš ar vārtu guvumu un vienu rezultatīvu piespēli sekmēja "Gomel" uzvaru pār "Brest" (4:2). Brahmanis izdarīja piecus metienus pa vārtiem, tika pie pozitīva koeficienta +1 un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Latvijas uzbrucējs nostabilizējies Ekstralīgas rezultatīvāko hokejistu saraksta otrajā vietā ar 36 (20+16) punktiem 31 spēlē. Minskas "Junost" uzbrucējs Oļegs Šafarenko ir pirmais ar 39 (11+28) punktiem 28 mačos. Ar 20 vārtu guvumiem Brahmanis ir arī Baltkrievijas čempionāta labākais vārtu guvējs.

Krievija

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) turnīrā septiņu spēļu uzvaru sēriju pārtrauca Ņeftekamskas "Toros", kas ar 1:2 piekāpās "Izhstal" hokejistiem. Vienīgos vārtus "Toros" labā guva Artūrs Mickevičs (23 spēlēs 5+3), bet Ņeftekamskas komandas pirmās maiņas uzbrucējs Kaspars Saulietis (27 spēlēs 9+7) palika bez punktiem.

Aizsargs Aleksandrs Jerofejevs izdarīja rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētais klubs Almetjevskas "Neftyanik" ar 3:4 atzina Kļinas "Titan" pārākumu. Latvijas hokejists (24 spēlēs 0+3) asistēja komandas trešo vārtu guvumā.

Tikmēr Orskas "Yuzhnij Ural" ar 0:4 viesos piekāpās Ņižņijtagilas "Sputnik", noslēdzot trīs spēļu izbraukuma sēriju. Orskas aizsargs Rolands Gritāns (14 spēlēs 0+0) pie rezultativitātes punktiem netika.

Somija

Somijas "Mestis" līgā (pēc spēka – otrā) pie panākuma tika Latvijas kvarteta pārstāvētais klubs "Jokipojat", kas ar 3:2 pēcspēles metienos pārspēja "Peliitat" hokejistus. Spēlei šoreiz netika pieteikts aizsargs Edgars Dīķis (sezonā 0+2), toties pieteikumā atgriezās uzbrucējs Miks Lipsbergs (1+4), kurš šajā mačā izcēlās ar vārtu guvumu. Raimonds Vilkoits (5+4) un Elvijs Biezais (1+6) palika bez punktiem.

Šveice

Šveices NLA turnīra spēlē zaudējumu piedzīvoja Ivars Punnenovs un Rapersvilas "Lakers", kas ar 1:5 atzina "Zug" hokejistu pārākumu. 19 gadus vecais Punnenovs šoreiz palika rezervē, bet viņa krietni pieredzējušākais kolēģis Davids Ebišers tika galā ar 20 no 25 pretinieku metieniem un nopelnīja divas soda minūtes.

Kazahstāna

Kazahstānas hokeja čempionātā dažādām sekmēm startēja Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Temirtau "Arystan" ar 4:5 piekāpās Almatas hokejistiem. "Arystan" vārtos stājās Mārtiņš Raitums, kurš tika galā ar 30 pretinieku metieniem, bet vienu rezultatīvu piespēli izdarīja viņa komandas biedrs Atvars Tribuncovs (20 spēlēs 2+9). Spēlei bija pieteikts arī cits "Arystan" aizsargs Kristaps Nīmanis (16 spēlēs 0+1).

Tikmēr Atirau "Beibarys" revanšējās "Gornyak" hokejistiem par vakar piedzīvoto zaudējumu, šodien uzvarot pēcspēles metienos ar 4:3. Armands Bērziņš (4+11) neiekļuva "Beibarys" pieteikumā, tikmēr pārējie četri Latvijas hokejisti tika pie teikšanas. Edgars Brancis (2+3) atklāja mača rezultātu un iemeta izšķirošo bullīti, Mārtiņš Gipters (1+2) arī pievienoja vārtu guvumu, savukārt Aldis Āboliņš (4+5) izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Vladimirs Mamonovs (10+5) palika bez punktiem.

Slovākija

Slovākijas Ekstralīgas mačā sauso zaudējumu piedzīvoja Juris Štāls un "Poprad", kas ar 0:3 piekāpās Košices hokejistiem. Latvijas uzbrucējs (23 spēlēs 6+10) spēlēja pirmajā virknējumā un saglabāja neitrālu koeficientu.

Čehija

Čehijas Ekstralīgā Lauris Bajarūns un Kladno "Rytiri" ar 2:3 piekāpās Zlinas hokejistiem. Astoņās minūtēs un 41 sekundē Bajarūns (16 spēlēs 0+2) tika pie negatīva koeficienta -1.

Ukraina

Ukrainas hokeja čempionātā zaudējumu piedzīvoja līdervienība "Bily Bars", kas ar 0:3 piekāpās Kijevas "Sokil". Latvijas trio "Bily Bars" rindās – Vladislavs Balakuns (13 spēlēs 1+7), Ēriks Golubevs (13 spēlēs 0+4) un Vitālijs Hvorostiņins (12 spēlēs 4+3) – spēlei tika pieteikti.

Ungārija

"MOL Liga" spēlē pie teikšanas ticis vārtsargs Jānis Kalniņš. Viņa pārstāvētā komanda "Dunaujvarosi" spēli ar Miškolcu hokejistiem sāka neveiksmīgi, nedaudz vairāk kā 28 minūtēs Tamāšam Kisam ielaižot četras ripas. Viņa vietā vārtos stājās Kalniņš, kurš atlikušajā laikā tika galā ar visiem deviņiem pretinieku metieniem. "Dunaujvarosi" gan piedzīvoja neveiksmi ar 3:5, piekto ripu ielaižot tukšos vārtos.

Četrās spēlēs pieaugušo komandas rindās Kalniņš ir ticis galā ar 91,89% pretinieku metienu un ielaidis vidēji 2,57 ripas, bet 10 spēlēs jauniešu komandā vārtsargs ir ticis galā ar 92,62% pretinieku metienu un ielaidis vidēji 3,35 ripas.

Austrija

EBEL turnīra spēlē Zintis Nauris Zuševics un Grācas "99ers" ar 2:1 pārspēja līdervienību "Red Bull". Latvijas uzbrucējs (24 spēlēs 3+2) spēlēja ceturtajā virknējumā.

Vācija

Vācijas DEL2 spēlē uzvaru izcīnīja Jānis Andersons un Hailbronas "Falken", kas ar 2:0 uzveica Lauzicas "Fuchse". J.Andersons (17 spēlēs 0+3) pie punktiem netika.

Francija

Francijas pirmās divīzijas (pēc spēka – otrā līga) čempionāta spēlē uzvaru izcīnīja Edmunds Kniksts un Reimsas "Phenix", kas ar 5:2 pārspēja Dankērkas "Corsaires" hokejistus. Kniksts (14 spēlēs 0+3) palika bez punktiem.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана -...
Mestis
Pointstreak Sports Technologies - The Leader...
Hlavná stránka | Slovenský zväz ľadového hokeja
hokej.cz
Официальный сайт ХК "БЕЛЫЙ БАРС"
www.icehockey.hu
Erste Bank Eishockey Liga - Austria
National League

     [+] [-]

, 2013-12-06 20:13, pirms 11 gadiem
brahmanis zvērs, pēc sezonas jāspēlē līgā, kur līmenis bišk lielāks

     [+] [-]

, 2013-12-06 20:24, pirms 11 gadiem
Alensan rakstīja: brahmanis zvērs, pēc sezonas jāspēlē līgā, kur līmenis bišk lielāks
pašam jau ambīcijas priekš KHL - Нападающий «Гомеля» Эдийс Брахманис рассказал...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-12-06 21:10, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: pašam jau ambīcijas priekš KHL - Нападающий «Гомеля» Эдийс Брахманис рассказал...
nav jau viņš nemaz tik sūdīgs lai nespēlētu kāda kluba 3-4 maiņā, tik tas leģionāru limits, kur nav limita, tur citi sastāva komplektācijas principi
kaut gan, ja turpinās ugunot, moška Minskas Dinamo paņem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-07 04:37, pirms 11 gadiem
Man patīk, kā Ebišers vārtos, tā 3 ripas minimums, bet parasti savas 5 salaiž. Lūk, tas ir īstens murds