Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kanādas junioru klubi draftā izvēlas četrus latviešus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanādas junioru klubi draftā izvēlas četrus latviešus
Linards Feldbergs mačā pret Kanādu. Foto: IIHF

Trešdien norisinājās Kanādas Hokeja līgu (CHL) ārzemnieku drafts, kurā tika izvēlēti četri latvieši, ieskaitot Nacionālajā hokeja līgā (NHL) draftēto Miku Vecvanagu.

Pirmajā kārtā ar 19. numuru "Acadie-Bathurst Titan" draftēja Miku Vecvanagu, kuru svētdien notikušajā NHL draftā at 134. numuru izraudzījās Monreālas "Canadiens". "Titan" spēlē Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL), un tās kreklu pielaikojuši četri latvieši – Jānis Sprukts, Rodrigo Ābols, Harijs Brants un Pēteris Bulāns.

Ar 25. numuru "Sherbrooke Phoenix" izraudzījās citu latviešu vārtsargu – 18 gadus veco Linardu Feldbergu, kurš aizvadītajā sezonā ar "Mogo"/LSPA kļuva par Latvijas čempionu un tika atzīts par izslēgšanas spēļu MVP. Arī "Phoenix" spēlē QMJHL, un Feldbergs var kļūt par pirmo latvieti komandas vēsturē.

Divi latvieši tika izraudzīti drafta otrajā kārtā. "Flint Firebirds" ar 78. numuru draftēja uzbrucēju Kārli Fluginu, bet "Rouyn-Noranda Huskies" ar 106. numuru ieguva tiesības uz aizsargu Hariju Cjunski. Abi hokejisti pavasarī pārstāvēja Latvijas U18 izlasi pasaules čempionātā. Cjunskis jau vairākas sezonas pavadījis Šveicē, bet Flugins – Zviedrijā.

Ontārio Hokeja līgas kluba "Firebirds" rindās nav spēlējis neviens latvietis, kamēr "Huskies" divas sezonas pārstāvēja Mārtiņš Dzierkals, 2016. gadā kļūstot par QMJHL čempionu.

Arī pirms gada CHL ārzemnieku draftā tika izraudzīti četri latvieši – aizsargs Bruno Petrovičs, uzbrucēji Kristers Ansons un Rodžers Bukarts, kā arī vārtsargs Aksels Ozols. Tikai Petrovičs pēc tam nespēlēja viņu draftējušās komandas rindās.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-04 16:45, pirms 3 dienām
Vienkārši kauns šo ziņu ielikt teju 24h pēc notikuma. Malači!

     [+] [-]

, 2024-07-04 18:47, pirms 3 dienām
Kāpēc nav atsauce no informācijas avota, Brože?

https://sportacentrs.com/hokejs/leg...

Agrāk vēl SC autori, cēla no foruma rakstus augšā, kas bija motivators lietotājiem, kas lika normālu saturu. Tagadējie wanabe žurnaļugas tik māk nospert citu rakstus un negrasās dalīt klikšķus un centus par saturu. Vienkārši nožēlojami.

     [+] [-]

, 2024-07-04 19:48, pirms 3 dienām
Flugins un Cjunskis jau rāda labu špīli
Petrovičs gan pazudis