Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Rihardam Bukartam divi vārti un otrās zvaigznes tituls

Rihardam Bukartam divi vārti un otrās zvaigznes tituls
Rihards Bukarts (pa labi)
Foto: Tims Smits, "Brandon Sun"

Rietumu hokeja līgā (WHL) aizvadītajā naktī spēles aizvadīja visi trīs Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Ļoti sekmīgs mačs izdevās Rihardam Bukartam, kurš ar diviem precīziem metieniem sekmēja Brendonas "Wheat Kings" uzvaru pār Saskatūnas "Blades".

Otrā perioda sākumā Rihards Bukarts atklāja spēles rezultātu, bet trešās trešdaļas vidū panāca 3:1. 18 gadus vecais Latvijas uzbrucējs laukumā bija arī brīdī, kad "Blades" guva savus vienīgos vārtus. Latvieša sniegums tika novērtēts kā otrais labākais spēlē – par pirmo zvaigzni tika atzīts "Wheat Kings" vārtsargs Džordans Papernijs, kurš atvairīja 33 no 34 pretinieku metieniem. 51 spēlē WHL pirmgadnieks Rihards Bukarts izcēlies ar 40 (21+19) punktiem, kas ir trešais labākais rādītājs visas WHL debitantu vidū.

Citā mačā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Edgars Kulda, bet viņa pārstāvētais Edmontonas "Oil Kings" ar 5:1 uzveica "Medicine Hat Tigers". 46 spēlēs E.Kulda ir guvis 40 (18+22) punktus.

Roberts Lipsbergs un Sietlas "Thunderbirds" ar 0:3 piekāpās Portlendas "Winterhawks". R.Lipsbergs saglabāja neitrālu koeficientu, bet 49 spēlēs šosezon ir guvis 45 (30+15) punktus.

Uzvaru Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) izcīnīja Ņikita Jevpalovs un Blenvilas-Buābriānas "Armada", kas ar 4:3 pēcspēles metienos uzveica Halifāksas "Mooseheads".

Jevpalovs (45 spēlēs 20+20) spēlēja pirmajā maiņā un ar punktiem neizcēlās. Latvijas hokejista rēķinā pozitīvs koeficients +1, trīs metieni pa "Mooseheads" un Kanādas U20 izlases vārtsarga Zakarija Fukāla sargātajiem vārtiem, divas soda minūtes, uzvara visos četros iemetienos, viens spēka paņēmiens un neizmantoja iespēja pēcspēles metienu sērijā.

Savienoto Valstu Hokeja līgā (USHL) pie panākuma tika Haralds Egle un Muskegonas "Lumberjacks", kas ar 2:1 pārspēja Indiānas "Ice". 17 gadus vecais Latvijas hokejists (30 spēlēs 3+2) izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem.

Ziemeļamerikas Hokeja līgā (NAHL) zaudējumu piedzīvoja Latvijas hokejistu trio pārstāvētais klubs Sū "Eagles", kas ar 2:6 piekāpās Mičiganas "Warriors". "Eagles" rindās ar negatīvu koeficientu -1 izcēlās aizsargs Kristofers Bindulis (36 spēlēs 0+6), kā arī uzbrucēji Sandis Zolmanis (26 spēlēs 7+13) un Bruno Birzītis (34 spēlēs 8+9).

Citā spēlē uzvaru izcīnīja aizsargs Kristaps Bazevičs un "Wichita Falls Wildcats", kas ar 7:5 uzveica Odesas "Jackalopes". Bazeviča (29 spēlēs 1+3) kontā koeficients +2 un 14 soda minūtes.

NCAA pirmajā divīzijā dažādām sekmēm startējuši abi Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Aizsargs Ralfs Freibergs (30 spēlēs 2+18) atdeva vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja koeficientu +2, bet "Bowling Green Falcons" ar 4:5 pagarinājumā piekāpās Mičiganas Tehniskās universitātes vienībai "Huskies".

Tikmēr uzbrucējs Teodors Bļugers un Minesotas štata universitātes komanda "Mavericks" 5:1 sakāva Ziemeļmičiganas "Wildcats". Bļugers (27 spēlēs 3+13) palika bez punktiem un ar koeficientu +1.

Savu trešo spēli ECHL komandā Floridas "Everblades" aizvadīja aizsargs Ēriks Ševčenko. Latvijas hokejists palika bez punktiem, nopelnīja pozitīvu koeficientu +1, bet "Everblades" ar 5:4 pēcspēles metienos uzveica "Greenville Road Warriors".

Trīs mačos "Everblades" rindās Ševčenko ir palicis bez punktiem, bet pirms tam paguva aizvadīs deviņas spēles Sanfrancisko "Bulls" sastāvā, iekrājot piecus (1+4) punktus.

Izmantotie resursi:
WHL Network
QMJHL Network
USHL The United States Hockey League - the best...
| North American Hockey League | NAHL
Welcome to collegehockeystats.net
The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | Home Page

     [+] [-]

, 2014-02-03 08:30, pirms 11 gadiem
Kur viņu tik daudz...bagātnieku dēliņi..