Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Dominiks Marcinkēvičs pievienojas ECHL divīzijas līderei, Zabusovs pārceļas uz Čehijas 1. līgu

Agris Suveizda

Dominiks Marcinkēvičs pievienojas ECHL divīzijas līderei, Zabusovs pārceļas uz Čehijas 1. līgu
Dominiks Marcinkēvičs. Foto: echlthunder.com

Jaunas komandas atraduši 2001. gadā dzimušie latviešu uzbrucēji Dominiks Marcinkēvičs un Patriks Zabusovs, pievienojoties ECHL vienībai "Adirondack Thunder" un Čehijas otrās spēcīgākās līgas klubam "Vsetin".

Dominiks Marcinkēvičs kopš 2018. gada gandrīz nepārtraukti spēlē dažādās ASV līgās, pavisam īsi Latvijas čempionātā pārstāvot arī "Dinamo Rīga", un otro sezonu pēc kārtas spēlēja Dienvidu profesionālajā hokeja līgā (SPHL). Pagājušajā sezonā viņš kļuva par līgas čempionu un pusotras sezonas laikā 84 spēlēs izcēlās ar 56 (20+36) punktiem, 120 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +15.

Dominika dvīņubrālis Patriks Marcinkēvičs šosezon jau debitēja ECHL, decembrī aizvadot sešas spēles Jūtas "Grizzlies" sastāvā. Tāpat viņš šosezon spēlējis arī NCAA un SPHL, kur pārstāvējis divas komandas – tostarp Rouenoukas "Rail Yard Dawgs", kur līdz šim spēlēja Dominiks. Ņūdžersijas "Devils" fārmklubs "Adirondack Thunder" ar 61 punktu 41 spēlē ir ECHL Ziemeļu divīzijas līderis. Nākamās trīs spēles komanda aizvadīs pret Redingas "Royals". Rudenī Dominiks jau bija Vīlingas "Nailers" apcirkņos, tomēr ECHL nedebitēja.

22 gadus vecais Patriks Zabusovs sezonas sākumā krāja punktus Baltijas līgā, "Prizmas" rindās 12 spēlēs izceļoties ar 13+8, bet pēc tam atgriezās Mihalovces "Dukla", Slovākijas augstākajā līgā 10 spēlēs gūstot trīs vārtus un sakrājot 29 soda minūtes un negatīvu lietderību -4. Sezonu viņš pabeigs īrē Čehijas 1. līgas vicelīderē "Vsetin", kas ilgtermiņa savainojumu, tostarp latviešu uzbrucējam Danielam Bērziņam, meklēja pastiprinājumu pāreju perioda izskaņā.

Bērziņš šosezon 26 spēlēs nopelnījis 10 (4+6) punktus, bet "Vsetin" ar 83 punktiem 44 spēlēs ieņem otro vietu – regulārā turnīra līdere ar 99 punktiem ir "Poruba", ko pārstāv Frenks Razgals (41 spēlē 10+19). Zabusovs jau ir spēlējis Čehijā, 2021./22. g. sezonā Ekstralīgā Zlīnas sastāvā 32 spēlēs tiekot pie 16 (9+7) punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.hc-vsetin.cz/clanek.asp...
https://echlthunder.com/news/2024/0...

     [+] [-]

, 2024-02-01 14:25, pirms 8 mēnešiem
Zabusovam traumas dēļ ir sanākusi bremzēta pirmās sezonas puse.

Čehijas 2. līgā vajadzētu parādīt atbilstošu sniegumu un gūt vismaz punktu/spēlē, jo tas nav viņa līmenis. Zabusovam ir potenciāls spēlēt augstāk un pēc gada-diviem būt arī izlases sastāvā.

     [+] [-]

, 2024-02-01 14:28, pirms 8 mēnešiem
Ir spēlētāji par kuriem prieks Tralmaks Bļugers Batņa Indrašis Balinskis Mamčics un vēl daži ir kuri spēlē savā līmenī praktiski visi tuvākie izlases kandidāti no aizsargiem,bet ir arī lielas vilšanās Ri.Bukarts Dzierkals Čukste Ķēniņš un daļēji arī Zabusovs un vēl daži.