Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Dažāda līmeņa komandas. Mums līdz viņiem ir ļoti tālu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ābols: "Dažāda līmeņa komandas. Mums līdz viņiem ir ļoti tālu"
Artis Ābols. Foto: IIHF

Vēl vienu sauso zaudējumu pasaules čempionātā piedzīvojusi Latvijas junioru hokeja izlase, kas šovakar ar 0:10 cieta sagrāvi pret Kanādu. Galvenais treneris Artis Ābols norādīja uz atšķirībām komandu līmeņos un atzina, ka latvieši nav turējuši līdzi nevienā spēles elementā.

"Man nav baigās pieredzes šādās situācijās," par komandas uzrunāšanu pēc spēles teica Artis Ābols. "Junioru hokejā starp augšu un apakšu atšķirība ir ļoti liela. Jā, pirms diviem gadiem pret kanādiešiem bija 2:5, bet tās bija citas komandas – gan mums, gan viņiem. Nav jēgas iet ģērbtuvēs un lamāties. Kanādieši vienkārši ir ātrāki un spēcīgāki. Mums galvenais ir turēties kopā. Sliktākais, kas var notikt – ja katrs palīdīs zem savas segas. Turnīra specifika un burvība, ka ar šo zaudējumu nekas nav beidzies. Redzam, kādā situācijā ir somi. Skaidrs, ka mūsu duelī viņi būs favorīti, bet – uzvaram somus, un tad jau viņiem būs jādomā, ko darīt."

Ābola pieminētais 2:5 pagājušā gada augustā ir vienīgā reize, kad Latvijas juniori duelī pret kanādiešiem neielaida desmit vārtus.

"Dažāda līmeņa komandas. Mums līdz viņiem ir ļoti tālu," teica Ābols. Uz jautājumu, vai kaut vienā elementā latvieši bijuši tuvu kanādiešiem, galvenais treneris bija lakonisks – nē. "Viņi ir augstāka līmeņa komanda. Mums četri ir no Latvijas čempionāta. Ko mēs salīdzinām?"

Neskatoties uz lielo atšķirību komandu līmeņos, Ābols tāpat bija neapmierināts ar trešo periodu, kurā tika ielaistas piecas ripas. "Izgājām ar vēlmi uzvarēt vismaz trešo periodu, bet zaudējām ar 0:5. Zaudējām ripas vidus zonā, ko nedrīkstam darīt, un mūs uzreiz sodīja. Pret zviedriem nolaidām rokus un devām viņiem iemest divus vārtus. Šodien atkal nolaidām rokas trešajā periodā. Tas mums nedara godu. Spēlējām bez rakstura."

"Protams, mēs nenospēlējām ne tuvu savam labākajam sniegumam, un tas jau ir cits jautājums. Taču tagad galvenais ir neslēpties katram savā skapīti un negaidīt, kaut ātrāk beigtos," pauda Ābols. Rīt Latvijas U20 izlasei priekšā brīvdiena, bet piektdien gaida duelis pret Somiju.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-28 00:36, pirms 9 mēnešiem
Ieskaitot trenerus ! Tad varbut sakam ar ne LV cempionata treneri gudrinieki !

  +1 [+] [-]

, 2023-12-28 00:37, pirms 9 mēnešiem
Jā, ļoti tālu no viņiem ir arī mūsu izlases treneru sastāvs... 0:10 vairāk izskatās pēc tā, ka komanda negrib spēlēt pie šī trenera.

  -2 [+] [-]

, 2023-12-28 00:55, pirms 9 mēnešiem
Arti, vai tu trenējot Latvijas u20 bāzes komandu jau vairākus gadus, esi kaut vienu spēlētāju izaudzinājis līdz labam hokejistam??? Vecās padomju laika metodes jau sen nestrādā! Federācijai jāmeklē jauni treneri, ar jaunu domāšanu! Arī par Vītoliņa maiņu jādomā!!! Drīz būs pakaļā!

  +4 [+] [-]

, 2023-12-28 06:38, pirms 9 mēnešiem
Izlases treneris jau nu nepavisam nav tas, kuram kāds būtu jāizaudzina - tas notiek uz vietas, kur spēlētāji pavada savu ikdienu. Izlasē strādā ar tiem, kas uz konkrēto brīdī ir pieejami, ar tādām prasmēm un tādā formā, kāda tobrīd tiem spēlētājiem ir - jo tas resurss mums ir tāds, ka nav diži no kā izvēlēties. Par to nevajag šausmīgi blaut un apvainoties, tā tas vienkārši ir, mēs esam 1.8 miljonu valsts, tas ir mazāk kā citur vienā vidējā pilsētā. Savukārt Kanāda ir Kanāda, viņi objektīvi ir galvas tiesu pārāki. Vienīgais, par ko te var izteikt pretenzijas, ka čaļi trešajā periodā pavisam izbeidzās, bet, kā teicis klasiķis, pēc 0:7 ko tur daudz teikt... tā arī dabūja klāt vēl mazliet.

Jāsavācas pret somiem un jāparāda labākais pret vāciešiem, nekas taču vēl nav beidzies.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-28 06:58, pirms 9 mēnešiem
Ja ir liela atšķirība meistarībā, jācīnās ar raksturu... Kura šai komandai vispār nav...

  +1 [+] [-]

, 2023-12-28 08:56, pirms 9 mēnešiem
zzk rakstīja: Izlases treneris jau nu nepavisam nav tas, kuram kāds būtu jāizaudzina - tas notiek uz vietas, kur spēlētāji pavada savu ikdienu. Izlasē strādā ar tiem, kas uz konkrēto brīdī ir pieejami, ar tādām prasmēm un tādā formā, kāda tobrīd tiem spēlētājiem ir - jo tas resurss mums ir tāds, ka nav diži no kā izvēlēties. Par to nevajag šausmīgi blaut un apvainoties, tā tas vienkārši ir, mēs esam 1.8 miljonu valsts, tas ir mazāk kā citur vienā vidējā pilsētā. Savukārt Kanāda ir Kanāda, viņi objektīvi ir galvas tiesu pārāki. Vienīgais, par ko te var izteikt pretenzijas, ka čaļi trešajā periodā pavisam izbeidzās, bet, kā teicis klasiķis, pēc 0:7 ko tur daudz teikt... tā arī dabūja klāt vēl mazliet.

Jāsavācas pret somiem un jāparāda labākais pret vāciešiem, nekas taču vēl nav beidzies.
Tur jau tā lieta, īstā vērtēšana tikai tagad sākas. Ticu, ka čaļi var! Un laikam piekrītu, ka varbūt būtu derējis pārbaudes ciklu noslēgt ar čehiem, nevis otrādi.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-28 09:09, pirms 9 mēnešiem
Ābolam tak ir pieredze autsaiderus vest cīņās - Zemgale mestisā. Tur mēs apjēdzām savu vietu un pielāgojāmies, bet šeit mūsu ziemeļamerikāņi nav gatavi grauzt ledu.

     [+] [-]

, 2023-12-28 09:35, pirms 9 mēnešiem
Tie, kuri pārmet trenerim tiešām nesaprot, ka Ābols nav šos spēlētājus trenējis no pirmsākuma. Par meistarību atbildēt var tikai pilnīgi citi treneri. Ābolam iedod jau gatavu materiālu un šogad nav tas jaudīgākais sastāvs.
Treneris var izshēmot jebko un noskaņot visus kā uz pēdējo mūža spēli, bet, ja spēlētaju meistarība pie piedāvātā pretinieku aizsardzības spiediena neļauj kontrolēt ripu uzbrukuma zonā (abās spēlēs ļoti maz momentu), tad ko var mainīt pat pasaules labākais treneris!?
Augsta līmeņa speciālistus spēlētāju sagatavošanā no sākuma ir jāpiesaista bērnu un jauniešu grupām, bet neticu, ka vecāki un/vai federācija pacels šādas izmaksas. Pēc esošajām perspektīvām izskatās, ka labāk ir turpināt principu "izdzīvo stiprākais un pietiekami turīgu vecāku atvase", kad pēc sākotnējās sagatavošanas pespektīvākie spēlē ASV vai Kanādā. Tad labākie savācas lielajā izlasē un cīnās jau citā līmenī ar citām ambīcijām.
Mūsu juniori tāpat ar visām atšķirīgajām paaudzēm dzīvojas pa junioru hokeja aptuveni 10 pozīciju, kas ir pat ļoti labi tik mazai valstij dārgā sporta veidā.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-28 10:25, pirms 9 mēnešiem
rodgerz rakstīja: Ja ir liela atšķirība meistarībā, jācīnās ar raksturu... Kura šai komandai vispār nav...
Varbūt paprovē ar raksturu pļutonu apturēt,tad redzēsi var ,vai nevar to izdarīt.Mūsu līmenis ir 9-12 vieta un tas nav slikti.

     [+] [-]

, 2023-12-28 11:38, pirms 9 mēnešiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Tur jau tā lieta, īstā vērtēšana tikai tagad sākas. Ticu, ka čaļi var! Un laikam piekrītu, ka varbūt būtu derējis pārbaudes ciklu noslēgt ar čehiem, nevis otrādi.
Ko tu pīpē, ja var tā jautāt? Jā, varbūt nedaudz pieklājīgāki tie zāģi pret svensoniem un kanādīešiem varēja būt, bet viss tomēr likumsakarīgi.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-28 12:30, pirms 9 mēnešiem
Ja tā rūpīgi papēta komandu pieteikumus,tad redzam,ka mūsu komandā spēlē 11 čaļi,kuri to varēs darīt arī nākošsezon.Tikai šveicieši vēl kaut ko tādu ir atļāvušies.Viņiem 10 tādi spēlētāji.No vienas puses,tas parāda,ka nepietiek kvalitatīvu resursu 2004.gadam,no otras puses ,ugunskristības iziet puiši,kuri to varēs darīt vēl.Būs jau uzkrāta pieredze.Un priekš mums tas nav nemaz tik slikti.Protams,gadījumā ,ja izdodās noturēties elitē.

     [+] [-]

, 2023-12-28 12:39, pirms 9 mēnešiem
alguns rakstīja: Ja tā rūpīgi papēta komandu pieteikumus,tad redzam,ka mūsu komandā spēlē 11 čaļi,kuri to varēs darīt arī nākošsezon.Tikai šveicieši vēl kaut ko tādu ir atļāvušies.Viņiem 10 tādi spēlētāji.No vienas puses,tas parāda,ka nepietiek kvalitatīvu resursu 2004.gadam,no otras puses ,ugunskristības iziet puiši,kuri to varēs darīt vēl.Būs jau uzkrāta pieredze.Un priekš mums tas nav nemaz tik slikti.Protams,gadījumā ,ja izdodās noturēties elitē.
Šogad sastāvā mums ir spēlētājs vai spēlētāji kuri ne tikai 2 čempi spēlē bet pat 3 , nemanu ka viņi izceltos uz pārējā fona ! Vai nu tā mesitarība un vēlme grauzt ledu ir vai nav un nebūs ne tikai 2 bet arī 3 čempī .

  +2 [+] [-]

, 2023-12-28 12:44, pirms 9 mēnešiem
Nesaprotu par ko cepiens.SWE UM CAN ir pilnīgi no citas planētas.
Paskataties cilvēku resursus,finansiālo labklājību un pat dabas apstākļus.Latvijai puse komandas gadu jaunāki..ne jau tas ir deļ nākotnes perspektīvas bet deļ ta ka vairs nav kas spēlē.
Nevar un nevajg no mazas valsts prasīt un salīdzināt ar lielajām valstīm..kur desmitiem milj iedzivotāju,ar milzigam ekonomikām kas spej nodrošināt apstākļus..
Vot ja norgēm zaudēs tad varēs sākt uztraukties....

     [+] [-]

, 2023-12-28 13:08, pirms 9 mēnešiem
55555555 rakstīja: Nesaprotu par ko cepiens.SWE UM CAN ir pilnīgi no citas planētas.
Paskataties cilvēku resursus,finansiālo labklājību un pat dabas apstākļus.Latvijai puse komandas gadu jaunāki..ne jau tas ir deļ nākotnes perspektīvas bet deļ ta ka vairs nav kas spēlē.
Nevar un nevajg no mazas valsts prasīt un salīdzināt ar lielajām valstīm..kur desmitiem milj iedzivotāju,ar milzigam ekonomikām kas spej nodrošināt apstākļus..
Vot ja norgēm zaudēs tad varēs sākt uztraukties....
Ir taču starpība, zaudē slidinoties uz vienas slidas vai divām, ne? Cepiens par to, ka treneri nespēj panākt, ka komanda uzvelk abas slidas. Neviens nav tik stulbs, lai saprastu, ka CAN, USA un SWE ir no citas galaktikas. Mēs pat neesam čehu, slovāku vai šveiciešu līmenī, nemaz nerunājot par somiem. Tas, ko sagaidu no komandas ir attieksme un cīņasspars 60min garumā. Ja tā nespēj to paveikt, kādam ir jāpaliek mājās - trenerim vai saujiņai jauno censoņu. Tik vienkārši.

     [+] [-]

, 2023-12-28 13:12, pirms 9 mēnešiem
55555555 rakstīja: Nesaprotu par ko cepiens.SWE UM CAN ir pilnīgi no citas planētas.
Paskataties cilvēku resursus,finansiālo labklājību un pat dabas apstākļus.Latvijai puse komandas gadu jaunāki..ne jau tas ir deļ nākotnes perspektīvas bet deļ ta ka vairs nav kas spēlē.
Nevar un nevajg no mazas valsts prasīt un salīdzināt ar lielajām valstīm..kur desmitiem milj iedzivotāju,ar milzigam ekonomikām kas spej nodrošināt apstākļus..
Vot ja norgēm zaudēs tad varēs sākt uztraukties....
Cepiens jau nav par to ka nav vinnējuši zviedrus un kanādiešus , bet par attieksmi !!!!

  -1 [+] [-]

, 2023-12-28 13:42, pirms 9 mēnešiem
Kādam ir kauns,kādam nemaz!
Vieglāk ir nolikt savus spēlētājus,kurus pats sagatavoja šim līmenim""
Ja apzinies līmeni,tad izvēlies atbilstošu stratēģiju.

     [+] [-]

, 2023-12-28 13:50, pirms 9 mēnešiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Ir taču starpība, zaudē slidinoties uz vienas slidas vai divām, ne? Cepiens par to, ka treneri nespēj panākt, ka komanda uzvelk abas slidas. Neviens nav tik stulbs, lai saprastu, ka CAN, USA un SWE ir no citas galaktikas. Mēs pat neesam čehu, slovāku vai šveiciešu līmenī, nemaz nerunājot par somiem. Tas, ko sagaidu no komandas ir attieksme un cīņasspars 60min garumā. Ja tā nespēj to paveikt, kādam ir jāpaliek mājās - trenerim vai saujiņai jauno censoņu. Tik vienkārši.
Esmu jau vairākas reizes prasijis arī futbola sakarā-kur dabonams tas attieksmes vai degošo acu mērītājs.es ari tādu labprāt iegadātos.
Ja komanda ir vismaz divas galvas tiesas vājāka,netiek līdzi nevienā epizodē deļ meistarības trūkuma..kur viņai pārmest necīnīšanos..vai kā to izmērīt?
Protams,varbūt varētu runāt ka jamaina Zirnis un Ābols..bet nez vai tas palīdzēs spēlē ar Can

     [+] [-]

, 2023-12-28 13:51, pirms 9 mēnešiem
zzviedrs rakstīja: Kādam ir kauns,kādam nemaz!
Vieglāk ir nolikt savus spēlētājus,kurus pats sagatavoja šim līmenim""
Ja apzinies līmeni,tad izvēlies atbilstošu stratēģiju.
Parasti jau treneris uzņemas atbildību pats par izgāztajām spēlēm nevis meklē citus vainīgos .
Pilnībā piekrītu tavam viedoklim .

     [+] [-]

, 2023-12-28 14:32, pirms 9 mēnešiem
juings rakstīja: Cepiens jau nav par to ka nav vinnējuši zviedrus un kanādiešus , bet par attieksmi !!!!
Var jau spēlēt kaut vai ar kvēlojošām acīm un ārprātīgu aizrautību, bet, ja atpaliec būtiski fiziski un tehniskajās prasmēs, vienmēr izskatīsies, ka pretinieks apslido uz vienas slidas.
Saprotu, ka ir grūti pēc lielās izlases bronzas pieņemt lielo junioru atpalicību fiziskajā sagatavotībā un meistarībā, bet ir jāpieņem acīmredzamais. Mums katrā vecuma grupā ir kādi pāris lielie talanti, kuri ar citu gadu lielajiem talantiem rada labu lielo izlasi, bet junioru vidējais līmenis ir tāds kāds tas ir.
Ābolam vai jebkuram citam trenerim nav burvju nūjiņas, ar kuru ielikt daudz labākus pamatus meistarībā, kurus bija jāieliek ilgu laiku pirms junioru vecuma.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-28 14:53, pirms 9 mēnešiem
Var jau zaudēt,bet ne jau ar 10 un 2 spēlēs neiemest neko.
Trenerim nav nekādas stratēģijas,kuras spēlētāji būtu spējīgi izpildīt.
Slēpties aiz sev uzticēto spēlētāju mugurām un neatzīt savas kļūdas ir necienīgi.

     [+] [-]

, 2023-12-28 15:02, pirms 9 mēnešiem
zzviedrs rakstīja: Var jau zaudēt,bet ne jau ar 10 un 2 spēlēs neiemest neko.
Trenerim nav nekādas stratēģijas,kuras spēlētāji būtu spējīgi izpildīt.
Slēpties aiz sev uzticēto spēlētāju mugurām un neatzīt savas kļūdas ir necienīgi.
Bet ko darīt, ja pret attiecīgiem pretiniekiem mūsu spēlētāji nevar realizēt dzīvē nevienu uzbrukuma stratēģiju?! Pluss, ja nevari pieturēt kvalitatīvi ripu, tad pretinieks masē komandu aizsardzības zonā milzīgu spēles laiku. Rezultātā arī rodas tie 6 un 10 vārti.

     [+] [-]

, 2023-12-28 15:02, pirms 9 mēnešiem
erty rakstīja: Var jau spēlēt kaut vai ar kvēlojošām acīm un ārprātīgu aizrautību, bet, ja atpaliec būtiski fiziski un tehniskajās prasmēs, vienmēr izskatīsies, ka pretinieks apslido uz vienas slidas.
Saprotu, ka ir grūti pēc lielās izlases bronzas pieņemt lielo junioru atpalicību fiziskajā sagatavotībā un meistarībā, bet ir jāpieņem acīmredzamais. Mums katrā vecuma grupā ir kādi pāris lielie talanti, kuri ar citu gadu lielajiem talantiem rada labu lielo izlasi, bet junioru vidējais līmenis ir tāds kāds tas ir.
Ābolam vai jebkuram citam trenerim nav burvju nūjiņas, ar kuru ielikt daudz labākus pamatus meistarībā, kurus bija jāieliek ilgu laiku pirms junioru vecuma.
Ja jau mēs tik stipri atpaliekam laižam luni visās spēlēs kur mums nāk pretī spēcīgāki pretinieki kur mums izredžu nav vai ļoti minimālas . Šķirojam pretiniekus un tik gatavojamies pēdējai izšķirošai kaujai . Kā tas izskatīsies no malas , vai komanda ar šādu attieksmi var iemantot cieņu un atzinību ? Es neloloju nekādu cerību pret pirmajiem 2 pretiniekiem atšķirībā no citiem , bet es nekad neko nepārmestu ja komanda censtos , spēlētu ar citu atdevi , disciplinēti spēlētu utt.

     [+] [-]

, 2023-12-29 14:36, pirms 9 mēnešiem
55555555 rakstīja: Esmu jau vairākas reizes prasijis arī futbola sakarā-kur dabonams tas attieksmes vai degošo acu mērītājs.es ari tādu labprāt iegadātos.
Ja komanda ir vismaz divas galvas tiesas vājāka,netiek līdzi nevienā epizodē deļ meistarības trūkuma..kur viņai pārmest necīnīšanos..vai kā to izmērīt?
Protams,varbūt varētu runāt ka jamaina Zirnis un Ābols..bet nez vai tas palīdzēs spēlē ar Can
Kāda spēlētāja citāts pēc spēles... Mateiko: "Mēs spēlējam par Latvijas godu. Nedrīkst tā padoties"

Paši viņi to ir izmērījuši.