Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vilmanis: "Kamēr man līmēja klāt zodu, neko nedzirdēju no rezultatīvā vairākuma plāna"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vilmanis: "Kamēr man līmēja klāt zodu, neko nedzirdēju no rezultatīvā vairākuma plāna"
Sandis Vilmanis. Foto: IIHF

Latvijas junioru hokeja izlasei apakšgrupas noslēdzošajā spēlē izdevās ar 6:2 pieveikt vāciešus, sperot platu soli pretī ceturtdaļfinālam. Panākumu ar diviem vārtiem kaldināja Sandis Vilmanis, kurš arī tika atzīts par komandas labāko spēlētāju. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com uzbrucējs smējās, ka no pirmo vārtu plāna nav dzirdējis neko – viņam tobrīd klāt līmēts zods.

Otrās trešdaļas beigās Sandis Vilmanis lauzās uz pretinieku vārtiem, tika nogāzts un krītot pret ledu pārsita zodu. Latvijas izlases galvenais treneris Artis Ābols ņēma pusminūtes pārtraukumu, kurā viņa asistents Kārlis Zirnis zīmēja lielā vairākuma kombināciju. Plāns nostrādāja – Vilmanis izcēlās ar precīzu metienu no distances. Taču pašu plānu viņš nemaz nav zinājis.

"Nedzirdēju neko, ko treneris Zirnis teica. Man tobrīd līmēja klāt zodu. Izgāju uz ledus, un man pateica, ka stāvu augšā. Uztaisīju pāris metienus, un pēdējais iekrita," smaidīja Vilmanis. Viņš pauda, ka ar veselību viss kārtībā bijis jau tūdaļ pēc momenta. "Vajadzēja tikai notīrīt stikliņu, un biju gatavs maukt."

Gan savus pirmos, gan otros vārtus Vilmanis guva pēc komandas kapteiņa Dana Ločmeļa piespēlēm. "Pabļāvu, lai dod man ripu, un viņš pāri pretinieka nūjai arī iedeva," Ločmeļa piespēli izcēla Vilmanis. "Izdomāju, ka atkal jālien uz vārtiem, un sanāca zem nūjas pamest. Viņu vārtsargs arī pašvaki nospēlēja, ieslidināju pa ledu."

Pirmās maiņas uzbrucējs Vilmanis uzvarā pret Vāciju laukumā pavadīja 20:25 minūtes, bija aktīvākais komandā ar sešiem metieniem, papildus diviem vārtiem arī nopelnīja rezultatīvu piespēli un +2 lietderības koeficientu.

Latvija rezultātu atklāja jau trešajā minūtē, kad precīzs bija Ēriks Mateiko. "Mums ļoti pietrūka golu emociju, uzvaru emociju. Vienkārši labu emociju," teica Vilmanis. "Tiešām bija sajūta, ka ar pirmajiem vārtiem noveļas akmens. Viss soliņš palēcās, bija nenormālākās emocijas. Ar to golu arī viss aizgāja."

"Beidzot nesākām spēli ar nopelnītu noraidījumu un mazākumu, arī tas bija labs sākums – varējām spēlēt pieci pret pieciem. Bija laba realizācija, goli krita iekšā, arī vācietis savos vārtos ielaboja ripu. Visu laiku kāds centās atrasties vārtu priekšā, līst uz vārtiem," teica Vilmanis.

Līdz spēlei pret Vāciju latviešiem nebija izdevies realizēt nevienu no desmit vairākumiem, kamēr šovakar izdevās gūt divus vārtus. Vācieši mazākumā spēlēja pasīvāk nekā iepriekšējie sāncenši, un Vilmanis norādīja, ka tas palīdzējis. "Bija daudz metienu no flangiem, arī es vismaz četras reizes uzmetu. Viņi spēlēja rombā, bija pasīvāki un izlaida cauri piespēles uz metieniem."

Vilmanis pēc spēles arī izmantoja iespēju atvainoties Latvijas vārtsargam Deivam Rolovam par savu kļūdu, kas maksāja otros ielaistos vārtus. "Patiesībā tā bija otrā reize, kad tādu momentu izlaidu cauri. Pirmajā izvilka Deivs. Piedod, ka iedevu vēl vienu tādu pašu iespēju," labā noskaņojumā bija Latvijas viens no uzbrukuma līderiem.

Latvija atrodas pussoļa attālumā no ceturtdaļfināla – nepieciešams, lai Vācija 31. decembra vakarā netiek pie punktiem pret Kanādu, kuru trenē Alans Letangs, Vilmaņa galvenais treneris "Sarnia Sting" komandā. Latviešu uzbrucējs bija pārliecināts, ka kanādieši pēc zaudējuma Zviedrijai būs nikni un ka treneris būs sadevis sutu padotajiem.

Aizvadot 2023. gada pēdējo spēli, Vilmanis kā savu jaunā gada apņemšanos nosauca mērķi parakstīt līgumu ar Nacionālās hokeja līgas klubu Floridas "Panthers", kas latviešu uzbrucēju pērn draftēja piektajā kārtā.

     [+] [-]

, 2023-12-31 19:01, pirms pusgada
peģik zviedri apzināti nolēja spēli pret somiem 4:5, lai Pekkoneni droši tiek tālāk