Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Kalvītis: "Mums vajadzīgs pieredzējis treneris, kurš saliedē komandu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kalvītis: "Mums vajadzīgs pieredzējis treneris, kurš saliedē komandu"
Harijs Vītoliņš. Foto: Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

Šodien par Latvijas hokeja izlases galveno treneri tika apstiprināts Harijs Vītoliņš, kurš amatā nomainījis Bobu Hārtliju. Viņa pirmais pārbaudījums gaidāms pēc mēneša, kad Rīgā norisināsies Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs. Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda, ka nav bijuši nekādi varianti vienoties ar Omskas "Avangard" par Hārtlija palaišanu.

Bobs Hārtlijs vadīja Latvijas izlasi četros pasaules čempionātos, vienu reizi tiekot ceturtdaļfinālā – 2018. gadā ar 2:3 tika atzīts nākamās čempiones Zviedrijas pārākums. Lai gan kanādiešu treneris vairākkārt pauda, ka viņa mērķis ir aizvest Latviju uz olimpiskajām spēlēm, tas beidzies nesākoties.

"Sarunas notika trīs nedēļas. Visu laiku cerējām un gaidījām, ka viņu atbrīvos uz nometni, lai varētu sagatavot izlasi. Nebija runa par nometnes pirmo dienu – nemaz nerunājām par 16. augustu. Cerējām uz 20. augustu, kad paredzēta pirmā pārbaudes spēle. Taču viņu nelaiž pat uz kvalifikācijas pirmo maču... Nebija nekādu variantu vienoties," sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda Aigars Kalvītis. Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard" olimpiskās kvalifikācijas laikā paredzēts pārbaudes turnīrs Sanktpēterburgā.

Līgums ar jauno galveno treneri Hariju Vītoliņu noslēgts uz olimpiskās kvalifikācijas laiku, sacīja Kalvītis. Ja Latvijas izlase nopelnīs ceļazīmi uz Pekinu, tad Vītoliņš vadīs komandu arī olimpiskajās spēlēs. "Par tālākajiem termiņiem varēsim runāt pēc pirmā soļa izpildīšanas," teica LHF prezidents.

Vītoliņam asistēs Artis Ābols, kurš bija arī Hārtlija palīgs. Atbildot uz jautājumu, kāpēc valstsvienības groži nav uzticēti Ābolam, Kalvītis sacīja: "Mēs varbūtības teorijās nerunājam. Mums vajadzīgs pieredzējis treneris, kurš saliedē komandu."

Nākamajā nedēļā paredzēta LHF valdes sēde, kurā tiks stādīti priekšā potenciālie asistenti. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka ar vārtsargiem strādās Sergejs Naumovs, bet citi asistenti būšot no ārzemēm.

"Vītoliņam par labu runāja viņa milzīgā pieredze. Viņš palīdzējis sagatavot Krievijas izlasi gan olimpiskajam, gan pasaules čempionāta zeltam, bija kopā ar komandu, kad tā Kanādā spēlēja Pasaules kausā. Pieci Gagarina kausa fināli. Milzīga pieredze, tāpēc šaubu par viņa kvalifikāciju nebija," teica Kalvītis.

Viņš sacīja, ka arī turpmāk Latvijas izlases treneriem netiks līgumā iestrādāts punkts par to, ka reizē ar valstsvienību nevar trenēt klubu. "Treneriem ir jāstrādā," teica Kalvītis.

1 2 41 komentārs

  +1 [+] [-]

, 2021-07-26 18:39, pirms 3 gadiem
Nu redzēsim. Internetā jau Vītoliņu norej kā pēdējo nelieti un nemakuli. Es nezinu par to nelietību bet zemā gala treneris jau nu viņš tā kā nebūtu. Un par saprašanos-vai pret Hārtliju nebija noskaņojušies tie hokejisti kas nāca no mūsu KHL superkluba? Ar tiem tā kā vajadzētu labāk saprasties

     [+] [-]

, 2021-07-26 18:45, pirms 3 gadiem
Ekstazēts Pidriķis rakstīja: Nu redzēsim. Internetā jau Vītoliņu norej kā pēdējo nelieti un nemakuli. Es nezinu par to nelietību bet zemā gala treneris jau nu viņš tā kā nebūtu. Un par saprašanos-vai pret Hārtliju nebija noskaņojušies tie hokejisti kas nāca no mūsu KHL superkluba? Ar tiem tā kā vajadzētu labāk saprasties
Jēga no trenera kurš nav nemaz klāt? Ar Ābolu pa vakariem sazvanās...

  +4 [+] [-]

, 2021-07-26 18:49, pirms 3 gadiem
Pieredze kā asistentam. Asistents un galvenais divas dažādas lietas. Jo īpaši, ja pie "pirmā svilpiena" skrien atpakaļ pie Znaroka.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-26 18:56, pirms 3 gadiem
Nu, no esošajoem variantiem
Ābols, tambiks, haris
Manuprāt, varēja atstāt ābolu
Bet arī haris no esošajiem var būt
Tambikam nav pat khl pieredzes
Jautājums, kāds ir hara kā trenera hokejs

  -1 [+] [-]

, 2021-07-26 18:56, pirms 3 gadiem
Vītoliņš ir pareiza izvēle. Izgājis Šveices skolu, daudz ko aizguvis no vācu speciālisa Znaroka. Ir pieredzējis, bet grib sevi pierādīt kā galveno. Hārtlijs pēdējā laikā nepašaubāmi bija regresējis. Nolēja pēdējo čempionātu pa tīro. OS tādam nav ko darīt.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-26 19:09, pirms 3 gadiem
Tad jau nemaz Hārtlijam nebija nekāds līgums uz OS kvaļa laiku? Vai tagad maksās izslavētās Latvijas līguma laušanas kompensācijas LHF kasē?

  -2 [+] [-]

, 2021-07-26 19:11, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Pieredze kā asistentam. Asistents un galvenais divas dažādas lietas. Jo īpaši, ja pie "pirmā svilpiena" skrien atpakaļ pie Znaroka.
Nemuldi, ja nezini, ka Haris ir bijis galvenais Šveices 2 divīzijas komandā, Dinamo Maskavā un Davosā.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-26 19:12, pirms 3 gadiem
Es Kalvītim, protams, ticu uz vārda, tomēr gribētos dzirdēt arī Hārtlija versiju par notikušo. Paldies jau iepriekš!

  -1 [+] [-]

, 2021-07-26 19:14, pirms 3 gadiem
Vajag jau dot cilvēkam iespēju ,lai pamēģinā.tad jau redzēs,kā būs .

  +4 [+] [-]

, 2021-07-26 19:14, pirms 3 gadiem
Ja Vītoliņu uzskata par treneri, kas saliedēs komandu, tad Hārtlija vadībā katrs darīja, ko gribēja, un spēlēja, kā gribēja?

  -1 [+] [-]

, 2021-07-26 19:23, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tad jau nemaz Hārtlijam nebija nekāds līgums uz OS kvaļa laiku? Vai tagad maksās izslavētās Latvijas līguma laušanas kompensācijas LHF kasē?
nomierinies, nav viņam nekāda līguma tikai vienošanās. uz katru turnītu tiek slēgti atsevišķi līgumi. netiek un viss, līguma nav.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-26 19:36, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: nomierinies, nav viņam nekāda līguma tikai vienošanās. uz katru turnītu tiek slēgti atsevišķi līgumi. netiek un viss, līguma nav.
Tad es brīnos, ko viņš šogad uz PČ vispār brauca.

     [+] [-]

, 2021-07-26 19:39, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tad es brīnos, ko viņš šogad uz PČ vispār brauca.
kāpēc lai nebrauktu, ja bija brīvs? uz PČ laiku tika noslēgts attiecīgs līgums. uz katru turnīru tiek slēgts atsevišķs līgums.
Bobim tomēr bija sapnis aizbraukt uz OS ar izlasi.
kas tagad greizi nogāja, ka Avangards nepalaida jau tikai Bobs zina.

     [+] [-]

, 2021-07-26 19:43, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Jautājums, kāds ir hara kā trenera hokejs
nekas jau tur no Znara hokeja būtiski neatšķirsies, ja reiz tiek stāstīts ka viš tau pārī ir taktiķis bet Znars motivators

  +2 [+] [-]

, 2021-07-26 19:43, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: kas tagad greizi nogāja, ka Avangards nepalaida jau tikai Bobs zina.
ja nepalaida

  +1 [+] [-]

, 2021-07-26 19:46, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: ja nepalaida
pag domā pats Bobs atteicās? vai LHF uzlika mīksto uz Bobu, tik skaļi saka, ka Avangard nelaiž?
būtu labi, ja kāds Bobam uzzvanītu uzjautātu kā ir. bet nu laikam velti gaidīt.
neticu, ka Bobs pats atteicās no OS. tomēr nekad nav bijis un diezvai tagad būs.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-26 19:48, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Nu, no esošajoem variantiem
Ābols, tambiks, haris
Manuprāt, varēja atstāt ābolu
Bet arī haris no esošajiem var būt
Tambikam nav pat khl pieredzes
Jautājums, kāds ir hara kā trenera hokejs
Maskavā toreiz neaizgāja vienam pašam.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-26 19:48, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: pag domā pats Bobs atteicās? vai LHF uzlika mīksto uz Bobu, tik skaļi saka, ka Avangard nelaiž?
domāju, ka nepalaida, bet 100% izslēgt ka kaut ko varēja sabīdīt es nevaru, iespējams izmantoja civilizētu veidu kā pārtraukt sadarbību bez kašķa. Bet man liekas arī pārāk iespringt nevajadzēja, ja reiz tāds čakars ar to tikšanu. PČ jau par vēlu atbrauca. Bobs savu pieredzi te ir iedevis, pašiem atliek paņemt no tā labāko.

  +4 [+] [-]

, 2021-07-26 19:51, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: domāju, ka nepalaida, bet 100% izslēgt ka kaut ko varēja sabīdīt es nevaru. Bet man liekas arī pārāk iespringt nevajadzēja, ja reiz tāds čakars ar to tikšanu. PČ jau par vēlu atbrauca. Bobs savu pieredzi te ir iedevis, pašiem atliek paņemt no tā labāko.
nu tak skaidrs. tāpēc blakus topikā rakstu, ka LHF pareizi dara un neturpina auklēties ar Bobu, kā Kira ar Znaroku vai Nolanu.
un darbs mongoļu/pendosu līgā nav savienojams ar Latvijas izlases trenēšanu, jau daudz un sen esmu klārējis!
p.s. par Vītoliņu esmu neitrāls. man viņš kā galvenais tomēr neasociējas, bet gan kā Znaroka asistents.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-26 19:56, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: domāju, ka nepalaida, bet 100% izslēgt ka kaut ko varēja sabīdīt es nevaru, iespējams izmantoja civilizētu veidu kā pārtraukt sadarbību bez kašķa. Bet man liekas arī pārāk iespringt nevajadzēja, ja reiz tāds čakars ar to tikšanu. PČ jau par vēlu atbrauca. Bobs savu pieredzi te ir iedevis, pašiem atliek paņemt no tā labāko.
Tieši tā, paldies, Bobam, bet viņa laiks pie izlases stūres ir pagājis.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-26 20:10, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: p.s. par Vītoliņu esmu neitrāls. man viņš kā galvenais tomēr neasociējas, bet gan kā Znaroka asistents.
Tāpēc ši izvēle manās acīs ir eksperiments, nevis plāns.

     [+] [-]

, 2021-07-26 20:15, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Tāpēc ši izvēle manās acīs ir eksperiments, nevis plāns.
Es nezinu kāpēc Ābolu neiecēla par galveno. manā skatījumā tā būtu loģiskāka izvēle.
Harim darbu vajag jau otro sezonu bez darba, es neko citu neredzu šajā iecelšanā. bet neesmu kategoriski pret. speciālists viņš labs.
varbūt kaut ko ar Ābolu izveidos kopā.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-26 20:40, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: nu tak skaidrs. tāpēc blakus topikā rakstu, ka LHF pareizi dara un neturpina auklēties ar Bobu, kā Kira ar Znaroku vai Nolanu.
un darbs mongoļu/pendosu līgā nav savienojams ar Latvijas izlases trenēšanu, jau daudz un sen esmu klārējis!
p.s. par Vītoliņu esmu neitrāls. man viņš kā galvenais tomēr neasociējas, bet gan kā Znaroka asistents.
Visi asistenti (vai vismaz lielākā daļa) kaut kad sāk strādāt kā galvenie.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-26 20:41, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Es Kalvītim, protams, ticu uz vārda, tomēr gribētos dzirdēt arī Hārtlija versiju par notikušo. Paldies jau iepriekš!
Blaaaa labs komentārs 😬😬😬👍

  +1 [+] [-]

, 2021-07-26 20:47, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Visi asistenti (vai vismaz lielākā daļa) kaut kad sāk strādāt kā galvenie.
Haris jau ne reizi vien ir sācis un tik pat ātri beidzis un atgriezies zem Znaroka spārna.
šoreiz nebūs tas gadījums? kā Znars dabūs robu krievu līgā, tā atkal aizskries pakaļ. cerams , ka kļūdos! tu laikam esi tālu no hokeja.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-26 21:17, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Nu, no esošajoem variantiem
Ābols, tambiks, haris
Manuprāt, varēja atstāt ābolu
Bet arī haris no esošajiem var būt
Tambikam nav pat khl pieredzes
Jautājums, kāds ir hara kā trenera hokejs
Tak nebūs nekāds tur izteikts Hara Hokejs Te būs TANDĒMS Haris/Artis Vienkārši Haris šajā tandēmā ir pelnīti ielikts par galveno, vismaz formāli, jo viņš tīri savstaprējas hierarhijas attiecībās ar Arti vienmēr ir bijis priekšā Pirmkārt, Haris ir nedaudz vecāks, otrkārt, vēl spēlētāja karjeras gaitā izlasē ir bijis augstāk par Arti, gan kā Vecās Dinamo Gvardes pārstāvis, gan arī kā izlases Kapteinis un viens no līderiem, kāmēr Artis bija zaļknābis un atradās Vecās GVardes pakļautībā

  +2 [+] [-]

, 2021-07-26 21:25, pirms 3 gadiem
Mjā, neiet tam ābolam
Mūžīgi zaļš un nav nobriedis kā postšuplera laikos🤣🤣🤣

     [+] [-]

, 2021-07-27 12:06, pirms 3 gadiem
Man liekas, ka ļoti loģisks solis. Vinji abi var izveidot labu treneru tandemu. Un kad laika nav vispar atlicis, tad ko gan labaku var veleties. Kjert uz atro kadu zviedru vai kanadieti?
Ticu, ka vinji sevi labi pieradis un ari izlasee beigsies ta neapmierinatiba ar Bobu.
Tagad bus vel interesantak visu paverot, es ceru ieraudzit ari Egli un Tralmaku sasaukumaa.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-27 13:01, pirms 3 gadiem
Nez man patiktos labak Nolans atpakalj, loti pozitivs un labs treneris. Nedomaju kad baigi ari pa kabatu sistu

  -1 [+] [-]

, 2021-07-27 13:19, pirms 3 gadiem
Sochi rakstīja: Man liekas, ka ļoti loģisks solis. Vinji abi var izveidot labu treneru tandemu. Un kad laika nav vispar atlicis, tad ko gan labaku var veleties. Kjert uz atro kadu zviedru vai kanadieti?
Ticu, ka vinji sevi labi pieradis un ari izlasee beigsies ta neapmierinatiba ar Bobu.
Tagad bus vel interesantak visu paverot, es ceru ieraudzit ari Egli un Tralmaku sasaukumaa.
Solis, protams loģisks. No Hārtlija kas pa vakariem sūcot aliņu sūta epastus Ābolam jēgas absolūti nekādas. Arī šī gada čempionātā uzskatu, ka Hārtlijam alga maksāta vien par skaistu runāšanu ar medijiem.
Tas, kas pārsteidz, ka Kalvītis ar Kozjolu šo jautājumu nesāka cilāt laicīgi, ņemot vērā, ka Olimpiskās spēles principā ir šīš fedēŗācijas lielākais notikums.. Ja būtu zināms ātrāk, ka Bobs uz šo turnīru nebūs - tad domāju, ka no viņa vajadzēja atbrīvoties jau pirms čempionāta.

     [+] [-]

, 2021-07-27 13:32, pirms 3 gadiem
Sochi rakstīja: Man liekas, ka ļoti loģisks solis. Vinji abi var izveidot labu treneru tandemu. Un kad laika nav vispar atlicis, tad ko gan labaku var veleties. Kjert uz atro kadu zviedru vai kanadieti?
Ticu, ka vinji sevi labi pieradis un ari izlasee beigsies ta neapmierinatiba ar Bobu.
Tagad bus vel interesantak visu paverot, es ceru ieraudzit ari Egli un Tralmaku sasaukumaa.
Egle ar tralmaku jau bija pie ābola jūlijā
Jautăjums, ko viņi tur parādīja

Kandidātu treniņnometnes sastāvs
Vārtsargi: Mareks Mitens, Artūrs Šilovs, Gustavs Grigals, Jānis Kalniņš.
Aizsargi: Kristiāns Rubīns, Jānis Jaks, Nauris Sējējs, Patriks Ozols, Gustavs Ozoliņš, Harijs Brants, Bogdans Hodass, Ralfs Bergmanis, Sandis Smons, Artūrs Kulda.
Uzbrucēji: Renārs Krastenbergs, Deniss Smirnovs, Eduards Tralmaks, Haralds Egle, Raivis Ansons, Daniels Mūrnieks, Martins Laviņš, Fēlikss Gavars, Rodrigo Ābols, Rihards Marenis, Oskars Batņa, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Frenks Razgals, Nils Sējējs, Rihards Bukarts, Ronalds Ķēniņš.

     [+] [-]

, 2021-07-27 14:28, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Egle ar tralmaku jau bija pie ābola jūlijā
Jautăjums, ko viņi tur parādīja

Kandidātu treniņnometnes sastāvs
Vārtsargi: Mareks Mitens, Artūrs Šilovs, Gustavs Grigals, Jānis Kalniņš.
Aizsargi: Kristiāns Rubīns, Jānis Jaks, Nauris Sējējs, Patriks Ozols, Gustavs Ozoliņš, Harijs Brants, Bogdans Hodass, Ralfs Bergmanis, Sandis Smons, Artūrs Kulda.
Uzbrucēji: Renārs Krastenbergs, Deniss Smirnovs, Eduards Tralmaks, Haralds Egle, Raivis Ansons, Daniels Mūrnieks, Martins Laviņš, Fēlikss Gavars, Rodrigo Ābols, Rihards Marenis, Oskars Batņa, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Frenks Razgals, Nils Sējējs, Rihards Bukarts, Ronalds Ķēniņš.
Paldies, no shi sasaukuma informacijas ljoti maz

  +1 [+] [-]

, 2021-07-27 14:32, pirms 3 gadiem
Sochi rakstīja: Man liekas, ka ļoti loģisks solis. Vinji abi var izveidot labu treneru tandemu. Un kad laika nav vispar atlicis, tad ko gan labaku var veleties. Kjert uz atro kadu zviedru vai kanadieti?
Ticu, ka vinji sevi labi pieradis un ari izlasee beigsies ta neapmierinatiba ar Bobu.
Tagad bus vel interesantak visu paverot, es ceru ieraudzit ari Egli un Tralmaku sasaukumaa.
Negribi pakomentēt vairāk par to "izlasee neapmierinātību ar Bobu". Fakti ir kaut kādi vai tikai Tavs pieņēmums?

     [+] [-]

, 2021-07-27 14:41, pirms 3 gadiem
Karlo rakstīja: Negribi pakomentēt vairāk par to "izlasee neapmierinātību ar Bobu". Fakti ir kaut kādi vai tikai Tavs pieņēmums?
"izlasee neapmierinātību ar Bobu" varbūt ir pārāk spēcīgi teikts, bet no vairākiem avotiem izskanēja ka bijuši daži konflikti vai kas uz to pusi un sliktāks mikroklimats kā iepriekšējās reizēs.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-27 14:56, pirms 3 gadiem
Tanī kvalifikācijā tādi nabagi vien ir, tur mūsējie var uzvarēt bez neviena trenera. Laikam Francija ir kaut cik cienīga. Lai veicas1
1 2 41 komentārs