Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Sorokins nosauc inline hokeja izlases sastāvu pasaules čempionātam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sorokins nosauc inline hokeja izlases sastāvu pasaules čempionātam
Latvijas izlase
Foto: LHF

Latvijas inline hokeja valstsvienības galvenais treneris Oļegs Sorokins nosaucis 15 spēlētājus, kuri dosies uz pasaules čempionātu pirmajā divīzijā.

Latvijas inline hokeja izlase gatavošanos pasaules čempionātam sāka pirms 17 dienām, un pirmajā treniņā piedalījās 31 spēlētājs. Starp viņiem bija maijā pasaules čempionātā spēlējušais Frenks Razgals, par Savienoto Valstu Hokeja līgas izslēgšanas spēļu MVP kļuvušais Eduards Tralmaks un Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Roberts Lipsbergs. Tomēr uz Slovākiju nebrauks neviens no viņiem.

Galvenais treneris Oļegs Sorokins nosaucis sastāvu pasaules čempionātam pirmajā divīzijā, tajā iekļaujot 15 hokejistus – divus vārtsargus un 13 laukuma spēlētājus. Viens no vārtsargiem ir Renārs Kazānovs, kurš hokeja sezonas laikā spēlē Sorokina vadītajā "Mogo" vienībā Virslīgā.

Starp laukuma spēlētājiem ir vēl virkne no Virslīgas, piemēram, čempioni no "Kurbada" Aleksandrs Galkins un Sandis Zolmanis, kā arī finālisti "Mogo" pārstāvošie Rustams Begovs, Edgars Kurmis, Andris Siksnis un Rūdolfs Prūsis. Sastāvā iekļuvis arī uzbrucējs Rūdolfs Maslovskis, kurš nākamo sezonu pavadīs Somijas pēc spēka otrajā līgā.

Pasaules čempionāts norisināsies no 25. jūnija līdz 1. jūlijam. Latvijas izlase pirmajā divīzijā spēlēs kopā ar Slovēniju, Argentīnu, Ungāriju, Austrāliju, Lielbritāniju, Jaunzēlandi un Brazīliju. Komandas ir sadalītas divās grupās – mūsējiem pretī stāsies briti, austrālieši un brazīlieši. Atkarībā no izcīnītās vietas būs jāspēlē ar otras grupas komandām (piemēram, pirmā pret ceturto). Izslēgšanas spēļu labākā komanda iekļūs augstākajā divīzijā, kamēr vājākā kritīs līmeni zemāk.

Latvijas inline izlases sastāvs:

Renārs Kazanovs un Kristaps Krūze, Rustams Begovs, Vladislavs Koniševs, Artūrs Batraks, Aleksandrs Galkins, Jānis Golubovičs, Andris Siksnis, Edgars Kurmis, Rūdolfs Maslovskis, Rūdolfs Prūsis, Olafs Aploks, Gatis Sprukts, Artjoms Ogorodņikovs un Sandis Zolmanis.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/5270/soro...