Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Šveice trešā perioda izskaņā izrauj uzvaru pār Slovākiju un triumfē turnīrā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šveice trešā perioda izskaņā izrauj uzvaru pār Slovākiju un triumfē turnīrā
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix

Šveices izlase šodien kļuva par Fispā notiekošā turnīra uzvarētājiem, šī vakara cīņā pašā izskaņā izraujot uzvaru ar 3:2 pār Slovākiju. Turnīrā piedalījās arī Latvija, kas piekāpās abās spēlēs.

• Gan Slovākija, gan Šveice turnīru bija iesākušas ar panākumiem pār Latviju – trešdien slovāki Harija Vītoliņa trenēto izlasi pārspēja ar 6:2, bet mājiniece Šveice dienu vēlāk to izdarīja ar krietni minimālāku rezultātu – 2:1.

• Simto spēli Šveices izlases sastāvā aizvadīja vārtsargs Reto Berra. Līdz trešajai trešdaļai komandas apmainījās ar precīziem metieniem. Vispirms pirmajā trešdaļā vadībā izvirzījās Slovākija, bet vēlāk otrajā periodā Šveice rezultātu izlīdzināja.

• Šveice uzvaru turnīrā izcīnīja trešā perioda beigās, kad ar vārtiem izcēlās Kiljans Motē. Divus vārtus uzvarā guva uzbrucējs Deniss Hollenštains.

• Kopumā Šveice uz Slovākijas vārtiem izdarīja divas reizes vairāk metienu – 43 pret 20. Veiksmīgi vārtos spēlēja Slovākijas izlases vārtsargs, vairākkārtīgi glābjot izlasi.

• Gan Šveice, gan Slovākija spēlēs Pekinas olimpiskajās spēlēs. Šveice tikusi B apakšgrupā ar Krievijas Olimpisko komiteju, Čehiju un Dāniju, kamēr Slovākija spēlēs pret Latviju, Somiju un Zviedriju.