Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš valstsvienības dēļ atteicies no darba piedāvājuma Šveicē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Vītoliņš valstsvienības dēļ atteicies no darba piedāvājuma Šveicē
Harijs Vītoliņš. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris sarunā ar Latvijas Radio atklājis, ka šosezon atteicies no iespējas trenēt kādu Šveices Nacionālās līgas klubu, lai pieturētos pie solījuma bez kompromisiem iesaistīties izlases treniņprocesā.

"Pats sev biju teicis, ka no pirmās dienas būšu izlasē," izteicās Vītoliņš. "Ja kāds no trenera asistentiem, piemēram, Peteri Nummelins ir aizņemts, Ville Peltonens ir aizņemts un nebūs, es viņus kompensēšu. Bet man ir svarīgi, ka viņi pēc tam ierodas ar savu redzējumu. Spēlētājiem būs tā atbildības sajūta - ierodas kāds jauns, man atkal jāpierāda viņam, ka es patiešām esmu labs spēlētājs."

Par sastāvu treniņnometnes sākumam Vītoliņš vēl nesteidz spriest, jo daudzi hokejisti klubos piedalās izslēgšanas spēlēs, tostarp ar savainojumiem. Vītoliņš paskaidroja, ka visu kandidātu spēlēm tiek sekots, bet vēl ir grūti spriest, kad kurš pievienosies izlases treniņiem. Turklāt spēlētājiem pēc klubu sezonas beigām ir nepieciešama atelpa, lai nepazustu degsme, turklāt valstsvienību gaida nopietns gatavošanās posms, uzsvēra treneris.

Vītoliņš negrasās klausīties apcerējumos, ka nākamās medaļas Latvijas izlasei būs, labi ja pēc četriem gadiem.

"Kamēr es esmu treneris, gribu radīt spēlētājiem pārliecību un iespaidu, ka mēs katru gadu cīnīsimies par labiem rezultātiem," sacīja pieckārtējais pasaules meistarsacīkšu medaļnieks. "Vai sanāks, vai nesanāks, bet man ir jādara viss, lai spēlētāji, ierodoties izlasē, redzētu, ka mēs esam gatavi šogad cīnīties, un tā cīņa būs nopietna. Tas ir pats galvenais."

Vītoliņš ir pārliecināts, ka izlasē nevajag baidīties no pārmaiņām arī treneru kolektīvā, jo neko nedarīt ir pats vienkāršākais. Latvijas Hokeja federācija (LHF) februāra beigās informēja, ka Vītoliņam palīgos pavasarī pasaules čempionātā būs Somijas speciālists Ville Peltonens, kurš aizstāja Arti Ābolu.

Valstsvienība oficiālus ledus treniņus, gatavojoties pasaules meistarsacīkstēm, sāks 1. aprīlī, bet 4. un 5. aprīlī aiz slēgtām durvīm aizvadīs pirmās divas pārbaudes spēles. Turpinājumā Latvijas valstsvienībai 10. un 11. aprīlī "Arēna Rīga" paredzētas pārbaudes spēles pret Somiju, bet vēlāk izlase viesos tiksies ar Šveici. Gatavošanās posmu paredzēts noslēgt ar spēlēm 3. un 4. maijā "Arēnā Rīga" pret Norvēģiju.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9. maijā. Iepriekšējā turnīra bronzas medaļnieki spēkosies pret augstākās divīzijas jaunpienācēju Poliju (11. maijā), Franciju (12. maijā), Kazahstānu (14. maijā), Vāciju (15. maijā), Zviedriju (18. maijā), Slovākiju (19. maijā) un ASV (21. maijā).

Izmantotie avoti:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/ho...

  +1 [+] [-]

, 2024-03-16 16:18, pirms mēneša
Te var redzēt atšķirību ar Bobiku, kurš pēc pirmās švilpes aizskrēja uz matušku rašu. Priecīgs dzīvojās pa krieviju, līdz ar skābu ģīmi bija jāatgriežās uz izlases soliņa pēdējā iespējamā dienā.

     [+] [-]

, 2024-03-17 17:06, pirms mēneša
Kam vispār interesē tā hokeja izlase! Mums 3 nozīmīgi turnīri basītī priekšā, nav laika laiku tērēt uz kaut kādu 3. šķiras sporta veidu!