Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Baldonieks: "Svarīga ir vēlēšanās, un Indrašis grib spēlēt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Baldonieks: "Svarīga ir vēlēšanās, un Indrašis grib spēlēt"
Miks Indrašis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēdējā pārbaudes spēlē pret Franciju plecu savainojušais uzbrucējs Miks Indrašis tomēr varētu palīdzēt Latvijas valstsvienībai 2015. gada pasaules čempionātā hokejā, kas pēc 17 dienām sāksies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, "Latvijas Avīzei" norādīja komandas ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

59 spēlēs gūstot 16 vārtus un kļūstot par Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" labāko snaiperi, 24 gadus vecais uzbrucējs Miks Indrašis gatavojās ceturtajam pasaules čempionātam Latvijas izlases rindās (21 spēle, desmit punkti), taču pēdējā pārbaudes spēlē pret Franciju, kurā mūsējie mājās piekāpās ar 0:1, viņš pēc sadursmes neitrālajā zonā savainoja plecu un laukumā neatgriezās.

Pirmdien veiktajās pārbaudēs tika secināts, ka Indrašim bez hokeja nāksies iztikt mēnesi, tādējādi pamatīgi saruka uzbrucēja izredzes piedalīties 2015. gada pasaules čempionātā, kas laika posmā no 1. līdz 17. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā.

Taču netiek izslēgts, ka, plecam dzīstot pietiekami ātri, Indrašis tomēr varēs doties palīgā valstsvienībai. "Svarīga ir vēlēšanās, un Miks grib spēlēt. Nav jau teikts, ka viņam jābūt gatavam uz pirmo maču pret Kanādu," sarunā ar "Latvijas Avīzi" norādīja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

2015. gada pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība pirmo spēli aizvadīs 1. maijā pret kanādiešiem. Tāpat mūsu apakšgrupā spēlēs Zviedrija, Čehija, Šveice, Francija, Vācija un Austrija.

Izmantotie resursi:
LA | Latvijas avīze

Slēpts komentārs: jonsons

     [+] [-]

, 2015-04-14 21:44, pirms 9 gadiem
Būtu ļoti labi. Palasot žurnālistus twitterī, tad ir cerība
.

  -2 [+] [-]

, 2015-04-14 21:44, pirms 9 gadiem
Atbilde visiem tiem, par Bārtuli. Ja gribētu, spēlētu. Nespēlē nevis traumas dēļ, bet tāpēc, ka negrib

 +12 [+] [-]

, 2015-04-14 21:45, pirms 9 gadiem
starp gribēšanu un varēšanu ir liela atšķirība

 +17 [+] [-]

, 2015-04-14 21:46, pirms 9 gadiem
atceroties, ka Indrašis spēlēja ar savainojumu pagājušajā čempī, visu cieņu. bet sasteigt nevajadzētu

  +2 [+] [-]

, 2015-04-14 21:47, pirms 9 gadiem
Bārtulis nespēlē tpc, ka negrib sabeigt vairāk veselību, tas ir maizes darbs un ko nopelnīs ar to viņam būs jādzīvo!! ja iegūs traumu, tad nevienam viņš nebūs vajadzīgs un fani ātri vien aizmirsīs!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-14 21:50, pirms 9 gadiem
Cilvēki mīļie. Bārtulim, ja ir trauma uz PČ doties nevajag. Nav vajadzība Osi tagad nomelnot. Nebūtu īpaši prātīgi spēlēt, iedzīvoties vēl lielākā savainojumā un sevi norakstīt un ļoti ilgu laika nogriezni. Tas pats arī par Indraši. Protams, centība ir laba lieta. Bet šajā situācijā tas ir koks ar diviem galiem. Varbūt, ka Indraša trauma tagad paver ceļu kādam jaunajam?

  +1 [+] [-]

, 2015-04-14 21:50, pirms 9 gadiem
Bija Sprukta noguruma tēma, tagad Oskaram brūk virsū.

  +4 [+] [-]

, 2015-04-14 21:53, pirms 9 gadiem
Daawux222 rakstīja: Bija Sprukta noguruma tēma, tagad Oskaram brūk virsū.
Osim nav vērts brukt virsū. ar savu šīgada spēli Barysā viņš izlasei nav palīgs. pārāk daudz nepiespiestu kļūdu

     [+] [-]

, 2015-04-14 21:58, pirms 9 gadiem
A ko Osis tiek aizstavets?ja 4 gades cikla tik grib uz Os aizbraukt bet PC pie kajas tad tadiem nav ko izlase meklet

  +1 [+] [-]

, 2015-04-14 22:00, pirms 9 gadiem
Ko es varu teikt - malacis, Mik. Gan jau nesasteigs un būs okei.

  +3 [+] [-]

, 2015-04-14 22:23, pirms 9 gadiem
Respekteju Bartuli...Nu nav ko risket...pectam vel bus vainigs ka nespeleja uz visiem 100%...Gan bus labi...Veselibu Bartulim...

     [+] [-]

, 2015-04-14 23:17, pirms 9 gadiem
Arsenich rakstīja: Respekteju Bartuli...Nu nav ko risket...pectam vel bus vainigs ka nespeleja uz visiem 100%...Gan bus labi...Veselibu Bartulim...
Tiesi ta! Vienmer esmu teicis un teiksu turpmak - spelet izlase nav spiesta lieta! To ir JAGRIB darit! Un otrkart veseliba ir pirmaja vieta.
Reiz jau telaini meginaju profesionalu hokejistu salidzinat ar mums mirstigajiem. Tad nu atkartosos ari soreiz. Uz algotu darbu mes ejam nopelnit naudu (hokejista gadijuma - klubu), bet piemeram uz kartupelu talku -patikama un lietderiga apvienosana gimenes loceklu, draugu un pazinu loka(hokejista gadijuma - spelesana izlase) ejam pec brivpratibas principa.
Visu cienu Mikam par velmi spelet par spiti savainojumam!

  -1 [+] [-]

, 2015-04-14 23:23, pirms 9 gadiem
Karsums drošiem avotiem ir teicis, ka nebūs PČ, viņam ceļgalam vecā trauma, kas pa vasaru ir jāsaved kārtībā, lai varētu sezonu nospēlēt. Lai jaunie paplēš pakaļu Latvijas labā! Gan jau izvilksim ar cīņassparu un gribasspēku.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-15 01:53, pirms 9 gadiem
Paldies Mikam par atieksmi

  -1 [+] [-]

, 2015-04-15 09:19, pirms 9 gadiem
Nezinu,kā nostādīts šis jautājums LHF,bet tikai izlases ārsti var teikt galavārdu spēlētāja veselības stāvoklim un jebkuram uz izlasi izsauktajam spēlētājam būtu jāierodās uz medicīnisko pārbaudi izlasē.Ja tas tā šobrīd nav,tad tā ir LHF nolaidība un tagad sākam plūkt šos augļus.Katru gadu ar vien vairāk.Latvijas gadījumā labāko spēlētāju atteikšanos pārstāvēt savu izlasi ar vien lielākā ātrumā tuvina mūs 1 divīzijai.Vienreiz tas kamols iztīsies.Mēs diemžēl neesam hokeja lielvalsts,kuri var izlikt padsmito sastāvu un vienalga saglabās vietu elitē.Visiem hokeja klubiem ,kuri pārstāv IIHF ir savi spēlētāji jāatlaiž uz izlasi.Un tikai ,atkārtojos ,šeit var lemt par spēlētāja veselības stāvokli.Tālāk jau seko sankcijas diskvalifikācijas veidā uz visiem Starptautiskās hokeja federācijas sankcionētiem mačiem.Tādai ir jābūt LHF nostājai un tikai vienīgi Latvijas hokeja federāciju es apvainošu neveiksmes gadījumā Prāgā.Protams ar varu nevienu izlasē piespiest spēlēt nevar.Tad lūk! Lai arī šie "varoņi " to pasaka."Es nevēlos pārstāvēt savu valsti pasaules čempionātā".Izcieš savu godam nopelnīto diskābeli un mēs viņus vairs nepazīstam.Tādai manuprāt ir jābūt LHF vadības attieksmei.Arī lielākā daļa līdzjutēji turpmāk nicinās šos spēlētājus un ja viņi šo līdzjutēju attieksmi izjutīs,nudien domāju nebūs laimīgi.Šobrīd situācija tāda,ka nezinam kurš īsti traumēts ,kurš grib noslinkot.Vārdu sakot vainīgā nav ,kā jau mūsu valstī pieņemts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-04-15 09:50, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Nezinu,kā nostādīts šis jautājums LHF,bet tikai izlases ārsti var teikt galavārdu spēlētāja veselības stāvoklim un jebkuram uz izlasi izsauktajam spēlētājam būtu jāierodās uz medicīnisko pārbaudi izlasē.Ja tas tā šobrīd nav,tad tā ir LHF nolaidība un tagad sākam plūkt šos augļus.Katru gadu ar vien vairāk.Latvijas gadījumā labāko spēlētāju atteikšanos pārstāvēt savu izlasi ar vien lielākā ātrumā tuvina mūs 1 divīzijai.Vienreiz tas kamols iztīsies.Mēs diemžēl neesam hokeja lielvalsts,kuri var izlikt padsmito sastāvu un vienalga saglabās vietu elitē.Visiem hokeja klubiem ,kuri pārstāv IIHF ir savi spēlētāji jāatlaiž uz izlasi.Un tikai ,atkārtojos ,šeit var lemt par spēlētāja veselības stāvokli.Tālāk jau seko sankcijas diskvalifikācijas veidā uz visiem Starptautiskās hokeja federācijas sankcionētiem mačiem.Tādai ir jābūt LHF nostājai un tikai vienīgi Latvijas hokeja federāciju es apvainošu neveiksmes gadījumā Prāgā.Protams ar varu nevienu izlasē piespiest spēlēt nevar.Tad lūk! Lai arī šie "varoņi " to pasaka."Es nevēlos pārstāvēt savu valsti pasaules čempionātā".Izcieš savu godam nopelnīto diskābeli un mēs viņus vairs nepazīstam.Tādai manuprāt ir jābūt LHF vadības attieksmei.Arī lielākā daļa līdzjutēji turpmāk nicinās šos spēlētājus un ja viņi šo līdzjutēju attieksmi izjutīs,nudien domāju nebūs laimīgi.Šobrīd situācija tāda,ka nezinam kurš īsti traumēts ,kurš grib noslinkot.Vārdu sakot vainīgā nav ,kā jau mūsu valstī pieņemts.
Es kaut ko esmu palaidis garām, acīmredzot, taču man ir viens jautājums - kopš kura laika hokejistam ir jāatskaitās federācijai par to kas viņam sāp vai nesāp?

Un iedomājies situāciju - kāds spēlētājs, kurš NU NEMAZ NEGRIB spēlēt izlasē konkrētu turnīru no ārstu konsīlija puses tiek atzīts par pilnīgi veselu un viņam ir jāspēlē. KĀDA JĒGA NO ŠĀDA SPĒLĒTĀJA?

Un ar kādām tiesībām var pieprasīt obligātu spēlēšanu izlasē? Tikai tāpēc, ka kādam vajag? Atgādināšu, ka LHF, tāpat kā JEBKURA sporta veida federācija nav pat nekāda valsts iestāde vai organizācija. Tā ir UR reģistrēta BIEDRĪBA.

Tad jau sanāk, ka es varu nodibināt biedrību, nosaukt to par, piemēram, "Latvijas atdzimšanas savienību" un pieprasīt, lai katrs Latvijas pilsonis savā brīvajā laikā strādā manas organizācijas labā? Lai šim pasākumam piedotu lielāku svaru, atrast vēl vajag tikai domubiedrus-vergturus citās valstīs, lai viņi arī tur nodibina līdzīgas organizācijas, tad apvienoties Starptautiskajā atdzimšanas konfederācijā, rīkot kaut kādus saietus ikgadējus ar prasmju konkursiem utt.?

Atgādināšu, ka Latvijā hokejistu audzināšana ir absolūts vecāku entuziasms un viss (nu vai gandrīz viss) tiek apmaksāts no viņu kabatas. Lai kļūtu par izlasei derīgiem hokejistiem, viņi brauc no valsts prom, jo te nav kur progresēt.

Karsums, Daugaviņš, Bārtulis, brāļi Kuldas, Dārziņš, Ķēniņš utt. faktiski, ja mēs paņemam pagājušā PČ izlases sastāvu, tad tikai daži nav nekur braukuši. Gudļevskis, Galviņš, Sotnieks, Cipulis, Indrašis, Koba Jass, Meija. 7 hokejisti no 24. Mazāk pat kā trešā daļa.

VALSTS nekādā veidā tieši neiesaistās jauno hokejistu audzināšanā, labākajā gadījumā - epizodiski kaut ko atmet. Tad ar kādām tiesībām var prasīt, lai kāds spēlē izlasē?

Un jā, uz izlasi spēlētāji tiek UZAICINĀTI. Un jau pats hokejists nolemj pieņemt šo uzaicinājumu vai nē.

Spēlēšana izlasē NAV PIENĀKUMS! Un nevajag man tagas stāstīt par godu pārstāvēt valsti un patriotismu. Kā tur šveikā bija? Kad tēvijai iet greizi katram krop_im jābūt savā vietā! Tik tas nav jāsaprot tā, ka visiem jābūt frontes līnijā, kādam arī ir jāpaiet malā, ja viņš zina/jūt, ka nebūs palīgs.

P.S. Šādos gadījumos man liekas, ka daļa sabiedrības, lai arī bļauj, ka grib demokrātiju, vēl aizvien domā tādās padomju laiku kategorijās.

  +3 [+] [-]

, 2015-04-15 10:07, pirms 9 gadiem
Par Indraši un piemēru pārējiem.

Skaisti jau izskatās - traumēts spēlētājs par visām varītēm grib tikt atpakaļ un spēlēt.

Neviens jau nepadomā citas lietas. Iespējams, ka trauma nav tik traka kā sākumā likās un tāpēc tiek pieminēta "ātrā dzīšana" (protams, arī tas ir faktors, jo sportisti jau atkopjas no savainojumiem ātrāk).
Otra lieta, Indrašis pašlaik ir tikko pēc savas labākās sezonas KHL, taču bez līguma. RD liktenis ir neskaidrs un arī kopumā viņam ir tas laiks, kad jāmeklē cita komanda. Nesaku, ka viņš uz PČ grib braukt, lai tiktu pie līguma (jo nez vai aģentu/skautu aprindās viņš ir tik nezināms, ka tieši PČ kādam atvērs acis), taču kā papildus pluss pie jau esošajiem, ja nospēlēs labi, tas noteikti būs.

Nevajag uz pasauli skatīties caur rozā brillēm. Ja spēlētājs ir REĀLI TRAUMĒTS un tik nopietni, ka viņam reāli būtu nepieciešams tāds atlabšanas periods, ka mēnesi nevar spēlēt, tad braukšana uz PČ būtu stulbums un bezatbildība par savu nākotni vislielākajā mērā. Vai arī jūs tiešām domājat, ka Indrašis tagad raujas uz izlasi tikai tāpēc, lai uzspēlētu hokeju ar čaļiem Prāgā, zinot, ka tas viņam var beigties ar vēl nopietnākām veselības problēmām?

Viss ir aprēķināts. Ja trauma nav nopietna un ātri dzīst, tad kāpēc gan lai neuzspēlēt teātri uz publiku.

P.S. Mēs jau nezinam paša Mika domas šai sakarā, jo te ir tikai žurnālista rakstītais un menedžera komentārs. Iespējams, ka Indrašis ir vienkārši pateicis "Žēl, tā gribējās spēlēt", bet Baldonieks, lai "atšķaidītu" tautas nepatiku pret Oskaru Bārtuli, vienlaicīgi palaiž ziņu, ka, redz, mums ir arī viens pozitīvais tēls, kurš ļoti jau nu grib spēlēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-15 10:18, pirms 9 gadiem
Smiltenes Vanagi rakstīja: Kas ir tautas nepatika pret Oskaru Bārtuli???
Padsmit neapmierināti SC komentāru rakstītāji?
Socioloģisko pētījumu neesmu veicis, tiešām, taču tas arī nav vajadzīgs, lai saprastu to kopējo noskaņu.
Nav jau arī tas nekas jauns, lai tagad izliktos, ka tikai tie padsmit komentētāji ir neapmierināti. Iepriekšējo gadu atteicēji vēl aizvien nav īpašā cieņā (lai arī tagad spēlē un dara to ļoti labi).

     [+] [-]

, 2015-04-15 10:26, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Nezinu,kā nostādīts šis jautājums LHF,bet tikai izlases ārsti var teikt galavārdu spēlētāja veselības stāvoklim un jebkuram uz izlasi izsauktajam spēlētājam būtu jāierodās uz medicīnisko pārbaudi izlasē.Ja tas tā šobrīd nav,tad tā ir LHF nolaidība un tagad sākam plūkt šos augļus.Katru gadu ar vien vairāk.Latvijas gadījumā labāko spēlētāju atteikšanos pārstāvēt savu izlasi ar vien lielākā ātrumā tuvina mūs 1 divīzijai.Vienreiz tas kamols iztīsies.Mēs diemžēl neesam hokeja lielvalsts,kuri var izlikt padsmito sastāvu un vienalga saglabās vietu elitē.Visiem hokeja klubiem ,kuri pārstāv IIHF ir savi spēlētāji jāatlaiž uz izlasi.Un tikai ,atkārtojos ,šeit var lemt par spēlētāja veselības stāvokli.Tālāk jau seko sankcijas diskvalifikācijas veidā uz visiem Starptautiskās hokeja federācijas sankcionētiem mačiem.Tādai ir jābūt LHF nostājai un tikai vienīgi Latvijas hokeja federāciju es apvainošu neveiksmes gadījumā Prāgā.Protams ar varu nevienu izlasē piespiest spēlēt nevar.Tad lūk! Lai arī šie "varoņi " to pasaka."Es nevēlos pārstāvēt savu valsti pasaules čempionātā".Izcieš savu godam nopelnīto diskābeli un mēs viņus vairs nepazīstam.Tādai manuprāt ir jābūt LHF vadības attieksmei.Arī lielākā daļa līdzjutēji turpmāk nicinās šos spēlētājus un ja viņi šo līdzjutēju attieksmi izjutīs,nudien domāju nebūs laimīgi.Šobrīd situācija tāda,ka nezinam kurš īsti traumēts ,kurš grib noslinkot.Vārdu sakot vainīgā nav ,kā jau mūsu valstī pieņemts.
Izskatās, ka kāds te joprojām dzīvo padomju laikos.

Parādi, kurā IIHF dokumentā kaut kas tāds būtu minēts.
Ja arī Kirovam pavisam aizbrauktu jumts un viņš ko tādu mēģinātu izveikt, jebkura tiesa pēc tam lemtu par labu spēlētājiem.

Sports nav armija kara laikā, tad vienreiz būtu jāsaprot. Profesionālais sports ir daļa no izklaides industrijas. Tāds PČ ir tas pats, kas Eirovīzija mūzikā - valstis sacenšas, bet ne jau piespiedu kārtā mobilizējot visus iespējamos dalībniekus.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-15 10:43, pirms 9 gadiem
Katram traumētajam ir jānopublicē ārsta izziņa par konkrēto traumu, kura liedz piedalīties PČ. Nevis kaut kāds mammas parakstīts atbrīvojums no fizkultūras, bet kārtīga lieta ar rentgeniem u.t.t. Kas šādu nevar uzrādīt - tiek atņemta LV hokeja pilsonība, diskābele no izlases uz mūžu, tautas nosodījums, aizliegums spēlēt Latvijas klubos un Dinamo.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-15 10:56, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Katram traumētajam ir jānopublicē ārsta izziņa par konkrēto traumu, kura liedz piedalīties PČ. Nevis kaut kāds mammas parakstīts atbrīvojums no fizkultūras, bet kārtīga lieta ar rentgeniem u.t.t. Kas šādu nevar uzrādīt - tiek atņemta LV hokeja pilsonība, diskābele no izlases uz mūžu, tautas nosodījums, aizliegums spēlēt Latvijas klubos un Dinamo.
Daudzi spēlētāji šādu iespēju arī tūlītēji izmantotu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-15 11:02, pirms 9 gadiem
radiatorss rakstīja: Banss, 10:43

huy izlasei trūkst spēlētāju, bet kāpēc nevienu neņem no bamāru līgas? Vai ir zināms iemesls kāpēc neveina nav no mogo vai kurbada jo viņi taču čempioni?

Kam vispār tāda bomaru līga ir vajadzīga ja no turienes nav derīgs neviens spēlētājs. Būtu labāk atstāt tikai jauniešu līgu līdz 20 gadiem un tālāk lai labākie brauc spēlēt uz ārzemēm, bet atkritumi lai dara kaut ko tādu kas viņiem sanāk labāk nekā hokejs.
Klau, sēdi savā svalkā rāms, tu to vien dari kā runā par atkritumiem un bomžiem. Es tajā vidē neuzturos, tāpēc nebušu tev interesants sarunu biedrs.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-15 12:22, pirms 9 gadiem
Skatos ,ka "demokrātiem" nāvīgi nepatik kārtība.Nejauciet demokrātiju ar anarhiju,kur katrs dar to ,kas viņam ienāk prātā.Es jau nezinu,bet droši vien ,ka spēlētāji ierodoties izlasē iziet arī medicīniskās pārbaudes,ja protams ,Kira tam ir atvēlējis naudiņu.Manuprāt normālā izlasē tā tam vajadzētu būt.Tad arī spēlētāji nevarēs šeit mums kārt makaronus uz ausīm,,traumas nogurums un vēl nezin kas.Negrib spēlēt izlasē ,tad arī tā pasaki.Un viss.Aizmirstam tādu spēlētāju arī uz olimpiādes ciklu.Tikai tā manuprāt varētu tikt galā ar šo jauno sērgu.

PS.>>>zzk
Man gan šķiet ,ka arī armijā ,kara laikā šādi frukti notīs makšķeres,nevis aizstāvēs Tēvuzemi.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-15 14:01, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Skatos ,ka "demokrātiem" nāvīgi nepatik kārtība.Nejauciet demokrātiju ar anarhiju,kur katrs dar to ,kas viņam ienāk prātā.Es jau nezinu,bet droši vien ,ka spēlētāji ierodoties izlasē iziet arī medicīniskās pārbaudes,ja protams ,Kira tam ir atvēlējis naudiņu.Manuprāt normālā izlasē tā tam vajadzētu būt.Tad arī spēlētāji nevarēs šeit mums kārt makaronus uz ausīm,,traumas nogurums un vēl nezin kas.Negrib spēlēt izlasē ,tad arī tā pasaki.Un viss.Aizmirstam tādu spēlētāju arī uz olimpiādes ciklu.Tikai tā manuprāt varētu tikt galā ar šo jauno sērgu.

PS.>>>zzk
Man gan šķiet ,ka arī armijā ,kara laikā šādi frukti notīs makšķeres,nevis aizstāvēs Tēvuzemi.
Saprotu, ka tu kā cilvēks no padomju gadiem uz lietām skaties citādāk un ar tādu riktīgu sovjet-ēras pieskaņu, uzskatot, ka visiem ir pienākums spēlēt izlasē, pretēji viņi ir valsts nodevēji.

Man liekas, ka iepriekšējā komentārā es diezgan precīzi aprakstīju situāciju - atšķirībā no TIEM laikiem, pašlaik viss hokejs ir tikai un vienīgi katra indivīda maksātspējas jautājums. Arī karjeras veidošana, ja vien ir gana daudz prasmju, ir paša maciņa un izsišanās jautājums, vienkāršiem vārdiem runājot, šiem hokejistiem, kas pašlaik spēlē izlasē vadošajās lomās un, kurus tik ļoti gaida fani, savulaik bija JĀBĒG PROM NO VALSTS, lai sevi realizētu kā hokejistiem.
Valsts šajā gadījumā nenodrošina PILNĪGI NEKO.

Pie tam, kas ir tā valsts? Viņi pārstāv LHF (arī IIHF reģistros ir nevis "Latvija", bet LHF, kā organizācija, kas pārstāv Latviju).

LHF ir prasta biedrība, kas Latvijas mērogos sadarbojas ar tādām pašām biedrībām un veido Latvijas sporta federāciju padomi (LSFP), kas arī ir biedrība, t.i., sadomā cilvēki, ka būs Latvijā tādi un šitādi sporti, nodibina savu federāciju, sadomā, ka, lai risinātu savas iekšējās problēmas, viņiem vajag uzraugošo organizāciju, paši sev izdomā LSFP. Viņu vienīgā saistība ar valsti kā tādi ir fakts, ka viņi ir saņēmuši atļauju koordinēt sporta dzīvi Latvijā. Savukārt tādi kā LHF hokeja dzīvi organizē tikai dēļ tā, ka viņu biedrībā ir iestājies vairākums hokeju pārstāvošo struktūru. VISS.

Starptautiskā līmenī ir tāpat - tikai jau federācijas nāk pie IIHF ar to atļauju, ka viņi ir īstie. Smieklīgākais jau tas, ka LSFP, t.i., pašas federācijas, arī nosaka to kuri ir un kuri nav īstie.

Atliek no biedrības izstāties kaut kādai daļai biedru, nodibināt savu struktūru, nokārtot formalitātes, lai LSFP un IIHF atzīst viņus (ar formulējumu, ka "iepriekšējā organizācija ir degradējusi un strādā pret valsts hokeja interesēm") un viss... nekāda LHF nav (uz to savulaik cerēja Viesturs Koziols, kad savu alternatīvo federāciju dibināja).

Tu mēģini iepīt patriotismu, valsti, lai gan patiesībā tur nav ne valsts, ne patriotisma, jo tas ir prasts atsevišķu cilvēku uzņēmums, kas ir ieguvis tiesības uz krekliem rakstīt "Latvija" un braukāt pa pasauli. Nevis tāpēc ka viņi ir kaut kādi labākie, īpašie, bet tāpēc, ka... vienīgie.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-15 16:04, pirms 9 gadiem
Nemaz nezināju ,ka uz pasaules čempionātu brauks atsevišķu cilvēku uzņēmums.Es dunduks domāju ,ka Latvijas izlase

     [+] [-]

, 2015-04-15 17:47, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Nemaz nezināju ,ka uz pasaules čempionātu brauks atsevišķu cilvēku uzņēmums.Es dunduks domāju ,ka Latvijas izlase
Nu ko te lai saka... mūžu dzīvo, mūžu mācies.