Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlase dodas uz olimpiskās priekškvalifikācijas turnīru

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sieviešu izlase dodas uz olimpiskās priekškvalifikācijas turnīru
Sieviešu izlases prezentācija
Foto: Mārtiņš Aiše / LHF

Rīgā pirmdien notika preses konference, kas veltīta sieviešu olimpiskās priekškvalifikācijas turnīram, kas 15.-18. decembrī notiks Francijas pilsētā Seržī. Mūsu dāmām veiksmi vēl arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Latvijas sieviešu hokeja valstsvienība Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā sacentīsies ar Francijas, Ķīnas un Itālijas izlasēm. Šī kārtas uzvarētāja kvalificēsies izšķirošajām kvalifikācijas turnīra spēlēm, kas tiks aizvadītas nākamā gada februārī.

LHF prezidents Aigars Kalvītis: "Mūsu meitenēm ir nopietns uzdevums. Šajā nedēļā izsisties cauri kvalifikācijas kārtai, lai varētu pacīnīties par mūsu vietu nākošajās ziemas Olimpiskajās spēlēs Korejā. Tas kas neizdevās mūsu vīriem, nebūt nenozīmē, ka mūsu meitenes to nespēs. Tāpēc mēs ar ļoti lielām cerībām skatāmies uz šo turnīru. Uz turnīru braucam tikai uzvarēt, citu domu nevar būt. Tas ko mums visiem vajadzētu novēlēt, lai mūs pavada veiksme, caur ērkšķiem uz rozēm, lai mēs izcīnām tās uzvaras, kuras mēs sagaidām, un mūsu uzdevums ir vislabākā veidā meitenēm palīdzēt ar visu nepieciešamo."

LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers: "Es no visas sirds vēlu mūsu hokeja komandai spert pirmo plato soli pretī nākamajām Olimpiskajām spēlēm. Jaunās LHF vadībā redzam modernu pieeju sieviešu hokeja attīstībā. Domāju, ka pretinieces, ar kurām tiksies mūsu komanda, ir spēcīgas, bet uzvarēs vēl spēcīgāka komanda ar labākām hokeja tradīcijām, tādēļ es vēlu visus panākumus mūsu komandai šajā priekšsacīkšu turnīrā un ceru arī pavadīt mūsu izlasi uz nākamo kvalifikācijas turnīru, kur tiks izcīnīta ceļazīme uz Olimpiskajām spēlēm."

Izlases galvenās treneres asistente Inese Geca-Miljone: "Gatavojamies jau labu laiku, notiek intensīvi treniņi. Izstrādājam taktiku, analizējam spēles momentus. Pozitīvi, ka paralēli Latvijas sieviešu čempionātam, Latvijas klubu izlase piedalās jaunatnes U-16 čempionātā, kas dod papildu pieredzi. Priekškvalifikācijas turnīru varam uzvarēt, lai gan tās ir spēcīgas komandas."

Izlases menedžere Anna Vorhoustinska: "Paldies LHF par rūpēm, kādas sieviešu hokejam vēl nav bijušas. Izlasei nekā netrūkst, ir jābrauc un jācīnās."

Mūsu pretinieces priekškvalifikācijā. Pasaules reitingā Francijas izlase ieņem 12. vietu. Ķīna atrodas 16. vietā, kas ir vienu pozīciju aiz Latvijas (pēdējā čempionāta spēlē mūsējās izcīnīja uzvaru ar 3:1). Itālijas izlase pasaules reitingā ieņem vien 20. vietu, pēdējā savstarpējā cīņa pasaules čempionātā izvērtās visnotaļ spraiga - Latvijas dāmu izlase tikai mača izskaņā izrāva uzvaru ar 4:3.

Paralēli turnīram Francijā vēl četras komandas sacentīsies identiskā turnīrā Norvēģijā. Izšķirošajai kvalifikācijas kārtai kvalificēsies tikai šo turnīru uzvarētāji. Fināla kvalifikācijas kārta no 9. līdz 12. februārim norisināsies divos turnīros Šveicē un Japānā. Šveice, Čehija, Dānija, Japāna, Vācija un Austrija cīņu par ceļazīmi uzsāks no pēdējās kvalifikācijas turnīra kārtas. Phjončhanas olimpiskajām spēlēm automātiski kvalificējušās Kanādas, ASV, Somijas, Krievijas, Zviedrijas un Korejas izlases.

Latvijas sieviešu hokeja valstsvienības sastāvs

Vārtsardzes: Kristiāna Apsīte (SHK Laima), Evelīna Nikolajeva (L&L-JLSS)
Aizsardzes: Aija Apsīte, Beāte Žagare, Laila Dekmeijere Trigubova, Olita Liepiņa, Ilze Kronberga (visas SHK Laima), Elīza Platā (L&L-JLSS); Anna Kubliņa (KJT Naiset, Somija)
Uzbrucējas: Jūlija Mihenjenko, Ilona Ābola, Baiba Kurme, Kitija Voitkeviča, Ivita Krūmiņa, Agnese Apsīte (SHK Laima), Ieva Pētersone, Anna Katrīna Lagzdiņa (abas L&L-JLSS), Iveta Koka, Ilze Bičevska, Līga Miljone (visas Leksands IF, Zviedrija)

Galvenā trenere - Lolita Andriševska, asistē Inese Geca-Miljone.

Olimpiskās kvalifikācijas turnīra spēles

LaiksSpēle
15.12.16 17:00Latvija - Itālija
16.12.16.17:00Latvija - Ķīna
18.12.16. 20:30Francija - Latvija

Latvijas sieviešu hokeja izlases spēļu video tiešraides - Fanseat.com.

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija

  +3 [+] [-]

, 2016-12-13 10:54, pirms 7 gadiem
Veiksmi meitenes!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-13 11:21, pirms 7 gadiem
Hokeja formu bagaaza soreiz bus apmaksata?
Bet ja godigi tad sieviesu hokejs ir kaut kas galigi neskataams un nezeligs waste of money. Butu bernos labaak ieguldijusi...

  -4 [+] [-]

, 2016-12-13 11:31, pirms 7 gadiem
Phjončhanas - nu kaut ko drausmigaku nevaretu izdomat.

https://lv.wikipedia.org/wiki/Phenjana

     [+] [-]

, 2016-12-13 11:36, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Hokeja formu bagaaza soreiz bus apmaksata?
Bet ja godigi tad sieviesu hokejs ir kaut kas galigi neskataams un nezeligs waste of money. Butu bernos labaak ieguldijusi...
Bērniņ,ej uz skolu un pēc tam slidot,netupi te!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-13 11:47, pirms 7 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Phjončhanas - nu kaut ko drausmigaku nevaretu izdomat.

https://lv.wikipedia.org/wiki/Phenjana
Ziemeļkorejas galvaspilsētā notiks OS?

     [+] [-]

, 2016-12-13 11:53, pirms 7 gadiem
Veiksmi visām meitenēm, bet jo īpaši triecienmaiņai!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-13 11:59, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: Ziemeļkorejas galvaspilsētā notiks OS?
Taču skaidri jāpasaka cilvēkam, ka viņš galīgi visu ir sajaucis. No šī teksta viņš neko nesapratīs

     [+] [-]

, 2016-12-13 12:17, pirms 7 gadiem
Nav vārtsardzes Evijas Tētiņas, būs ļoti grūti. Šajā līmenī ar viduvēju vārtu sargāšanu un tikai piecām spēlētājam, kas var uzmest pa pretinieču vārtiem, būs par maz. Vienīgā cerība uz to, ka mūsējās noteikti ir ilgāk trenējušās kopā pirms šī turnīra nekā sāncenses. Lai izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-13 12:53, pirms 7 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Phjončhanas - nu kaut ko drausmigaku nevaretu izdomat.

https://lv.wikipedia.org/wiki/Phenjana
https://lv.wikipedia.org/wiki/Phjon...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja