Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausā piedalīsies arī Latviju pieveikušais Vācijas vārtsargs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pasaules kausā piedalīsies arī Latviju pieveikušais Vācijas vārtsargs
Filips Grubauers
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Nākamās nedēļas nogalē Kanādā startēs Pasaules kausa izcīņa hokejā, kurā piedalīsies arī Eiropas izlase. Par tās trešo vārtsargu kļuvis vācietis Filips Grubauers.

Startam Pasaules kausā tika izvēlēti trīs Eiropas vārtsargi - vācietis Tomass Greiss, slovāks Jaroslavs Halāks un dānis Frederiks Andersens. Tomēr pēdējais iedzīvojās savainojumā pagājušajā nedēļā notikušajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kad sadūrās ar komandas biedru. Dānija ceļazīmi uz četrgades lielāko sarīkojumu nenopelnīja.

Andersens, kurš nākamajā sezonā pārstāvēs Toronto "Maple Leafs", nekavējoties tika nogādāts Kanādā, kur viņu apsekoja komandas ārsti. Viņu slēdziens - ķermeņa augšdaļas savainojums un bez hokeja jādzīvo trīs līdz četras nedēļas. Andersens sargāja Dānijas vārtus pārbaudes spēlē, kurā ar 3:0 tika pieveikti latvieši.

Tas nozīmēja, ka Eiropas izlasei jāmeklē jauns vārtsargs, un priekšroka dota vācietim Filipam Grubaueram. Viņš palīdzēja valstsvienībai nopelnīt biļeti uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm. Pret japāņiem un austriešiem viņš vārtus neielaida, bet pret Latviju kaldināja panākumu ar 3:2. Turnīrā Grubauers atvairīja 97,0% sāncenšu metienu un vidēji ielaida 0,67 ripas.

Pagājušajā sezonā 24 gadus vecais vārtsargs bija Vašingtonas "Capitals" otrais numurs, laukumā dodoties 22 reizes. Viņš atvairīja 91,8% sāncenšu metienu un vidēji ielaida 2,32 vārtus. Ziemeļamerikā Grubauers spēlē kopš 2008. gada.

Eiropas izlase, par kuras kapteini izvēlēts Losandželosas "Kings" kapteinis un Slovēnijas izlases centra uzbrucējs Anže Kopitars, spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Amerikas Savienotajām Valstīm un Čehiju.

Izmantotie resursi:
Associated Press

     [+] [-]

, 2016-09-06 22:09, pirms 8 gadiem
Vai tad ir tāda valsts Eiropa?

     [+] [-]

, 2016-09-06 23:02, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: Vai tad ir tāda valsts Eiropa?
Pasaules kausā ir CAN USA RUS FIN SWE CZE Z-Amerikas jaunieši un Team Europe
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-07 09:51, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Kpc Greiss nespēlēja izlasē?
Personiski iemesli.