Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

IIHF arvien vairāk sliecas nerīkot PČ Minskā, vienkāršākais risinājums – spēlēt tikai Latvijā

Agris Suveizda

IIHF arvien vairāk sliecas nerīkot PČ Minskā, vienkāršākais risinājums – spēlēt tikai Latvijā
Kalervo Kummola 2011. gada 16. maijā Helsinkos pēc Somijas uzvaras pasaules čempionātā. Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) viceprezidents Kalervo Kummola sarunā ar Somijas sabiedrisko mediju Yle atklājis, ka federācija aizvadīja padomes sēdi pēc prezidenta Renē Fāzela vizītes Baltkrievijā un ka pasaules čempionāta atņemšana Baltkrievijai šķiet arvien reālāka.

IIHF prezidents Renē Fāzels pirmdien viesojās pie Baltkrievijas galvas Aleksandra Lukašenko. Lai arī oficiālu lēmumu nav joprojām, Kummola atklāja, ka IIHF padomē tendences ir skaidri jūtamas: "Jā, šķita, ka domas virzās tajā virzienā [par rīkošanas tiesību atņemšanu Baltkrievijai], par kuru visu laiku jau runāju. Esam gatavi sākt izskatīt citas iespējas, taču oficiāli tik tālu vēl neesam tikuši. Ir nepieciešams laiks, lai izskatītu visus scenārijus. Iespējams, vienkāršākais risinājums būtu visas spēles rīkot Latvijā." Iepriekš kuluāros kā iespējamas alternatīvas Baltkrievijai tika minētas Slovākija un Dānija, bet Krievija, kas piedāvāja rīkot spēles Sanktpēterburgā, nedrīkst uzņemt čempionātu starptautiskas diskvalifikācijas dēļ. Kummola sola, ka lēmumam noteikti jābūt līdz 27. janvārim, kad būs IIHF sēde.

Līdzīgās domās par pasaules čempionāta nerīkošanu Minskā esot arī Fāzels. "Tā šķita, ka viņš prātā beidzot ir aizgājis citā virzienā. Uz viņu lielu spiedienu izdara arī Šveices mediji," pauda Kummola. "Tagad pirmais solis būs politiska lēmuma pieņemšana. Tad būs ļoti daudz finansiāla rakstura jautājumu. Padome ar Fāzelu iesniedza Lukašenko politisku paziņojumu, kas citā dienā tiks publicēts arī medijos. Tajā starp daudzām citām prasībām bija prasības arī par politiskajiem ieslodzītajiem. Baltkrievijas prezidents par lielāko daļu ir devis piekrišanu, taču visi būtiskie punkti palika bez piekrišanas, ko ļoti viegli varēja paredzēt."

Kaut arī Kummola saka, ka arī Fāzels esot pārdomājis un ir pret čempionāta rīkošanu Minskā, vizītes laikā viņš tika nofilmēts apskaujamies ar Lukašenko un arī fotografējās kopā ar Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidentu Dmitriju Baskovu, kurš tiek turēts aizdomās par dalību Baltkrievijas pilsoņa slepkavībā. Arī IIHF padomes sēdē esot runāts par Fāzela un Lukašenko apkampieniem. "Viņš pats bija nedaudz izbrīnīts. Viņi acīmredzot bija vienojušies, ka tikšanās notiks bez preses klātbūtnes, taču tā tur bija. Tas tikai parāda, ka Lukašenko pats vēlas ar šīs vizītes palīdzību veidot savu propagandu."

Izmantotie resursi:
https://yle.fi/urheilu/3-11734193

  +7 [+] [-]

, 2021-01-13 18:54, pirms 3 gadiem
Fāzeļa izbrīns un atrunas ir nevis naiva cilvēka izbrīna rezultāts, bet slīpēta politiķa pakaļas stutēšana uz diviem beņķiem - rietumu sankciju un Gazprom/Baķkas naudu, kura nesmird. Iespļaujiet viņam ģīmī, ir pelnījis.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-13 19:07, pirms 3 gadiem
Padomju miskastnieku atliekas domā šādi https://sport.tut.by/news/hockey/71...
Fāzelēns vai nu ir padumjš idiots jeb reinkarnējies Brežņevs!

     [+] [-]

, 2021-01-13 19:12, pirms 3 gadiem
Te e-pasti: media@iihf.com; office@iihf.com
Var aizrakstīt vecajam smerdelim.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-13 19:34, pirms 3 gadiem
Loģisks iznākums, jau sen nebija nekādu šaubu, ka Luka šo vērtīgo ūdeni uz sāvām propagandas dzirnavām nedabūs.

  +4 [+] [-]

, 2021-01-13 19:37, pirms 3 gadiem
Gin4a rakstīja: Padomju miskastnieku atliekas domā šādi https://sport.tut.by/news/hockey/71...
Fāzelēns vai nu ir padumjš idiots jeb reinkarnējies Brežņevs!
Fāzelēns nav ne viens, ne otrs - viņš ir slīpēts blēdis, pie tam ļoti iespējams saņēmis dāvaniņas no autoritāriem režīmiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-13 20:28, pirms 3 gadiem
Gin4a rakstīja: Te e-pasti: media@iihf.com; office@iihf.com
Var aizrakstīt vecajam smerdelim.
Es aizrakstīšu. Kāds var uzrakstīt paraugtekstu angļu valodā? Pamatam var izmantot Rinkēviča teikto: Rinkēvičs savā "Twitter" kontā izteicās: "Es vēlreiz uzsveru, ka Latvijas valsts oficiālā nostāja attiecībā uz Pasaules čempionāta hokejā rīkošanu Baltkrievijā ir pilnībā noraidoša. Rīkot šādu pasākumu Minskā ir nepieļaujami, kamēr Baltkrievijā tiek izvērstas vardarbīgas represijas pret miermīlīgajiem protestētājiem, tostarp sportistiem. Tas padara šādu starptautisku turnīru rīkošanu Baltkrievijā par amorālu. Mēs gaidām IIHF lēmumu."
https://sportacentrs.com/hokejs/110...

  +3 [+] [-]

, 2021-01-13 20:33, pirms 3 gadiem
Es nebrīnīšos,ja IIHF ņems un Fāzelu atcels no amata.Tiesa,tas tikai ir minējums,jo nezinu vai likumīgi tas ir iespējams.Nāvīgi zobārsts sasmērējies rietumu acīs.

     [+] [-]

, 2021-01-13 21:19, pirms 3 gadiem
Tā arī būs-visa šī epopeja atrisināsies kā loģiski tam būs jānotiek. Tas viss bez pārspīlētām un sakāpinātām emocijām no dažu komentētāju rakstītā.Neviens jau neliedz-gribējāt piketēt,protestēt pret slāvu valsts diktatoru,-lūdzu,piesakiet šo savu akciju un uz priekšu! Ne jau kādam no tā kāds gabals nokritīs.
Bet Rīgā čempis būs,vienalga gādā formātā! Un tas priecē

     [+] [-]

, 2021-01-13 21:25, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Es aizrakstīšu. Kāds var uzrakstīt paraugtekstu angļu valodā? Pamatam var izmantot Rinkēviča teikto: Rinkēvičs savā "Twitter" kontā izteicās: "Es vēlreiz uzsveru, ka Latvijas valsts oficiālā nostāja attiecībā uz Pasaules čempionāta hokejā rīkošanu Baltkrievijā ir pilnībā noraidoša. Rīkot šādu pasākumu Minskā ir nepieļaujami, kamēr Baltkrievijā tiek izvērstas vardarbīgas represijas pret miermīlīgajiem protestētājiem, tostarp sportistiem. Tas padara šādu starptautisku turnīru rīkošanu Baltkrievijā par amorālu. Mēs gaidām IIHF lēmumu."
https://sportacentrs.com/hokejs/11012021-latvijas_am_rinkevics_ir_nepielaujami_pc_
Jāmācās pašam,lai arī kāds slinkums būtu .

  +1 [+] [-]

, 2021-01-13 21:41, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Es nebrīnīšos,ja IIHF ņems un Fāzelu atcels no amata.Tiesa,tas tikai ir minējums,jo nezinu vai likumīgi tas ir iespējams.Nāvīgi zobārsts sasmērējies rietumu acīs.
Fāzels jau pats taisījās iet prom...kaut kā tik nav aizgājis, laikam naudas devējiem nav vēl pilnībā atstrādājis

     [+] [-]

, 2021-01-13 21:45, pirms 3 gadiem
striker rakstīja: Jāmācās pašam,lai arī kāds slinkums būtu .
Kāpēc pašam, ja ir Google Translate?

Dear Sirs, The organization of the World Hockey Championship in Belarus is completely impossible. It is unacceptable for such an event to take place in Minsk while violent repressions against peaceful protesters, including athletes, is taking place in Belarus.

Best regards,
otins, hockey fan from Latvia

  -1 [+] [-]

, 2021-01-13 21:48, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: Fāzels jau pats taisījās iet prom...kaut kā tik nav aizgājis, laikam naudas devējiem nav vēl pilnībā atstrādājis
covids patraucēja aiziet. ne PČ , ne kongress tak nebija 2020.
tāpēc i turpina smirdēt joprojām IIHF.
alguna mistiskā atcelšana no amata ir smieklīga. IIHF padome ir ļoti vataina. es pat nezinu vai viņiem ir tādas pilnvaras.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-13 22:04, pirms 3 gadiem
Hokeja čempionāts rada vairāk risku par Nordea maratonu,kuru atcēla daudz labākā situācijā. Ja ļauj,tad visu,vai neko,es par godīgiem spēles noteikumiem! Ja mēs nedrīkstam pat iziet no mājas pēc 22 00,nevaram pat bikses nopirkt,tad nekādi čempionāti arī notikt nedrīkst

     [+] [-]

, 2021-01-13 22:24, pirms 3 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Hokeja čempionāts rada vairāk risku par Nordea maratonu,kuru atcēla daudz labākā situācijā. Ja ļauj,tad visu,vai neko,es par godīgiem spēles noteikumiem! Ja mēs nedrīkstam pat iziet no mājas pēc 22 00,nevaram pat bikses nopirkt,tad nekādi čempionāti arī notikt nedrīkst
kāds sakars ar Nordea maratonu??
Viens ir Tautas pasākums ar tūkstošiem dalībneku, otrs (visticamāk) būs slēgts pasākums burbulī...
Un kāds vēl sakars ar Tavām piepirstajām biksēm???

     [+] [-]

, 2021-01-13 22:27, pirms 3 gadiem
Atvainojiet, vai bieži nav tâ, ka rīkotājvalsts izlase tieši mâjās nospēlē vissliktāk
Kaut vai iepriekšējais čempis Latvija ar vēsturisko 0:11 Kanādai
Negribētos vilkt paralēles pirms laika, bet Dinamo spēle uz to vedina

     [+] [-]

, 2021-01-14 09:01, pirms 3 gadiem
Jautājums vai Latvijai saistībā ar šo būs papildu izdevumi?! Jebšu visus (ne)ieņēmumus no biļetēm kompensēs. Jebšu kas vispār ar naudām notiks?! Varam jau būt varoņi un uzņemt visas spēles, bet kurš un cik par to maksās?