Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: ''Patīkami dzīvot atmiņās par bronzu, bet mums nav rezerves''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vītoliņš: ''Patīkami dzīvot atmiņās par bronzu, bet mums nav rezerves''
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

Latvijas Televīzijas ikrīta ziņu programmā ''Rīta Panorāma'' otrdien viesojās Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš, kurš ieskicēja gatavošanās procesu un komandas psiholoģiju pēc pagājušajā gadā izcīnītās bronzas medaļas, kā arī atklāja potenciālo sastāva izvēles dilemmu.

2023. gadā izcīnītā vēsturiskā bronzas medaļa ļāvusi Latvijas izlases hokejistiem tikt vēl vairāk novērtētiem klubu līmenī. To izcēla arī izlases galvenais treneris: ''Puišiem tas viennozīmīgi ir palīdzējis. Ja paskatāmies uz visiem, tie līgumi, ko esam dabūjuši, kur puiši, kā, piemēram, Mārtiņš Dzierkals, Rūdolfs Balcers, Kristiāns Rubīns, spēlē, ir pateicoties bronzas medaļai. Mūs novērtē. Arī Ziemeļamerikā Balinska debijas sezonā katrā spēlē pieminēja, ka viņš ir bronzas medaļnieks. Viņi neizvēlas vienkārši tāpat kādu, bet novērtē kvalitatīvu spēlētāju.''

''Visspilgtāk spēlē Rūdolfs Balcers,'' par to, kuram bronzas medaļa visvairāk nākusi par labu, sacīja Vītoliņš. ''Viņš ticis pie laba līguma Cīrihē. Biju visai bieži skatīties viņa spēles. Viņš labi spēlē. Pārējie puiši, kas pagājušajā gadā bija līderos, piemēram, Rodrigo Ābols – sākumā likās, ka komanda visai vāja, knapi tika play-off, bet paskaties, ko viņi tagad dara. Divu soļu attālumā no fināla pret Mārtiņu Dzierkalu, kuru tagad iepazinām mazliet savādākā ampluā. Pierasts, ka, spēlējot Čehijā, viņš meta vārtus, kaut kur spēlēja vairākumā, tad šeit viņam ir iedota melnā darba darītāja loma, ar ko viņš ļoti labi tiek galā. Katram varbūt statistikā kaut kas nav, bet līmens ir labs. Arī Miks Indrašis ar Kārli Čuksti cenšas iekļūt augstākajā divīzijā Zviedrijā. Mikam ir labākā sezona viņa karjerā. Lielākā daļa hokejistu vērtējama ar plusa zīmi, bet problēma ir tā, ka viņi visi vēl nav šeit. Citās valstīs ir tā, ka vietējais čempionāts iet, ir divi finālisti un pārējie visi gatavojas. Mums viss ir izmētāts – katrā valstī ir kāds. Arī Kaspars Daugaviņš joprojām spēlē pusfinālā un netiek šeit. Spēļu ritms viņiem ir, bet tajā pašā laikā būs jāskatās, kādā būs fiziskā sagatavotība, ko īsā laikā spēsim izmainīt.''

''Viss tāpat sākas no nulles. Protams, patīkami dzīvot atmiņās par bronzas medaļu, bet mums nav nekādas rezerves – sākam no nulles. Zinām, ka visi pretinieki pret mums spēlēs daudz nopietnāk. Teicu, ka attieksmei jābūt tādai pašai – jāsaprot, kur un kāpēc esi ieradies, un ka viennozīmīgi šeit būs citas prasības, kādas ir klubā. Ir jāpadara darbs, ko vari un mazliet vairāk. Melnais darbs būs jādara katram. Neesam tik laba komandai, lai varētu ļaut sadalīt – tu metīsi vārtus, tu spēlēsi mazākumā. Tas ir jādara visiem,'' atslēgas, lai aizvadītu sekmīgu pasaules čempionātu, ieskicēja Latvijas izlases galvenais treneris.

''Varbūt ir grūti uzturēt tādu pašatdevi ilgā laika posmā, bet pasaules čempionāts ir īss turnīrs – maksimums desmit spēles. Ja tu patiešām riktīgi noskaņojies, to var izdarīt. Mēs to pierādījām. Viss ir iespējams. Atlaides nebūs. Prasības būs lielas. Puišiem jāsaprot, ka, lai mēs kaut ko sasniegtu, ir smagi jāstrādā,'' teica Vītoliņš.

Latvijas hokeja izlase pirms pasaules čempionāta jau saskārusies ar dilemmu sastāva izvēlē. Iepriekšējā U20 pasaules čempionātā viens no bronzas sastāva dalībniekiem Dans Ločmelis izpelnījās divu spēļu diskvalifikāciju. To atzīmēja arī Vītoliņš: ''Problēma ir tāda, ka Danam [Ločmelim] ir divu spēļu diskvalifikācija. Ja mēs atbrīvosim vietu, piemēram, Teodoram Bļugeram vai Uvim Balinskim, varam pieteikt maksimums 20 spēlētājus. Ja starp viņiem ir Dans, tad paliekam ar 19 spēlētājiem. Pirmās spēles mums ir ļoti svarīgas. Jāskatās, kāda būs situācija. Izvēle būs grūta.''

2024. gada pasaules čempionāts gaidāms no 10. līdz 26. maijam Prāgā un Ostravā. Latvija spēlēs B grupā pret Poliju, Kazahstānu, Vāciju, Slovākiju, ASV, Zviedriju un Franciju.

Latvijas kandidāti

PozīcijaSpēlētājsGadsKlubs
VārtsargsIvars Punnenovs1994.Lakers (Šveice)
Ēriks Vītols2001.KeuPa (Somija-2)
Linards Feldbergs2005.Mogo/LSPA
AizsargsMarkuss Komuls1998.Trois-Rivieres (ECHL)
Arvils Bergmanis1999.Alaska Fairbanks (NCAA)
Ralfs Bergmanis2002.Vermont Univ. (NCAA)
Artūrs Andžāns2001.HPK (Somija)
Roberts Mamčics1995.Nove Zamky (Slovākija)
Roberts Kaļķis1998.Marseille (Francija)
Patriks Ozols2001.Dukla (Čehija-2)
Sandis Smons1999La Chaux-de-Fonds (Šveice-2)
Ralfs Freibergs1991Mountfield (Čehija)
UzbrucējsRoberts Bukarts1990.Vitkovice (Čehija)
Oskars Lapinskis2002.Tigers (Šveice)
Filips Buncis1997.Vastervik (Zviedrija-2)
Renārs Krastenbergs1998.99ers (Austrija)
Haralds Egle1996.Liptovski Mikulas (Slovākija)
Rihards Melnalksnis1999.Olten (Šveice-2)
Kristaps Skrastiņš2001.New Hampshire (NCAA)
Martins Laviņš2003.New Hampshire (NCAA)
Fēlikss Gavars2002.St. Lawrence (NCAA)
Jānis Vizbelis1999.Elmira College (NCAA-3)
Oskars Batņa1995Jukurit (Somija)
Dans Ločmelis2004UMass (NCAA)
Rihards Marenis1993Nybro (Zviedrija-2)

Izmantotie resursi:
LTV Rīta Panorāma

  +4 [+] [-]

, 2024-04-09 11:23, pirms 3 nedēļām
Ar kādu sastāvu somi brauks pārbaudīties, ir kaut kur info?

     [+] [-]

, 2024-04-09 11:26, pirms 3 nedēļām
kā nav rezerves? pilna latvija ar hokejistiem.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-09 11:39, pirms 3 nedēļām
Ločmelim jau tāpat agri vai vēlu būs jāatsēž tās 2 spēles. Jāņem uzreiz tagad, jo pirmās spēles vēl varēs iztikt bez viņa, spēlējot pret ņemamajām komandām

  +1 [+] [-]

, 2024-04-09 11:41, pirms 3 nedēļām
bassline rakstīja: Ar kādu sastāvu somi brauks pārbaudīties, ir kaut kur info?
https://sports.tv3.lv/hokejs/hokejs...

  -1 [+] [-]

, 2024-04-09 11:44, pirms 3 nedēļām
Gūža rakstīja: https://sports.tv3.lv/hokejs/hokejs2024/somijas-izlase-pirms-parbaudes-maciem-ar-latviju-sastava-ieklavusi-cetrus-batnas-komandas-biedrus/
paldes

  -1 [+] [-]

, 2024-04-09 11:50, pirms 3 nedēļām
bassline rakstīja: Ar kādu sastāvu somi brauks pārbaudīties, ir kaut kur info?
https://sportacentrs.com/hokejs/izl...

  +2 [+] [-]

, 2024-04-09 12:01, pirms 3 nedēļām
Ko nozīmē nav rezervju to ,ka studenti var skriet cīnīties iemest vārtus,bet tik un tā tiks atskaitīti.

     [+] [-]

, 2024-04-09 12:34, pirms 3 nedēļām
tiešām laiks beigt katrā brīdī pieminēt to bronzu

     [+] [-]

, 2024-04-09 12:52, pirms 3 nedēļām
Manuprāt šogad būs ierastā 9-12. vieta

     [+] [-]

, 2024-04-09 13:04, pirms 3 nedēļām
coffijs rakstīja: Ko nozīmē nav rezervju to ,ka studenti var skriet cīnīties iemest vārtus,bet tik un tā tiks atskaitīti.
Visticamāk Harijs, kā parasti grib pateikt, ko gudru, bet sapinas meistarībā.
Paralēli tam dod siglālus, ka mājās var palikt Ločmelis.
Un ievērojami pārvērtē bronzas nozīmi. Ne jau bronzas dēļ Balcers mauc top līgā. Arī spēlētāji ar Daugaviņu priekšgalā ir atzinuši, ka bronza klubu karjerai deva mazāk kā bija gaidījuši. Tas pats Indrašis - vai no DEL nonākt Alswenskan ir kāpums vai kritums? Vai tas pats Rihards Bukarts, kas saspņojies, ka nu tik visiem būs vajadzīgs, nogaidījās, izgāzās Šveicē un tagad spēlē tuprat, kur pērn.

     [+] [-]

, 2024-04-09 13:11, pirms 3 nedēļām
Āfrika12 rakstīja: Manuprāt šogad būs ierastā 9-12. vieta
Grupa ir pateicīga, lai tiktu top8. Pol, Fra, Kaz, Ger, Svk, Swe, Usa. Skatoties ilgtermiņā nevis 1 čempionātu - ir 2 grandi, kam var "rezervēt top2" , ir izteikts pastarītis Polija, tad ir kazahi un franči, kas noteikti nedrīkst tikt nenovērtēti, taču ilgtermiņā sasniegumu viņiem nekādu lielo nav, turklāt, 1 tikko izlīda no divIa un otriem traucē skandāli un problēmas. Un tad nāk lv, svk un ger - 3 komandas, kas laiku pa laikam pamaisa galvu top komandām. Reāli skatoties 3 komandas uz 3.-4. vietu grupā. Tā kā tikt top8 ir visnotaļ reāli, ja komandu sagatavo top līmenī fiziski un mentāli.

     [+] [-]

, 2024-04-09 14:23, pirms 3 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Visticamāk Harijs, kā parasti grib pateikt, ko gudru, bet sapinas meistarībā.
Paralēli tam dod siglālus, ka mājās var palikt Ločmelis.
Un ievērojami pārvērtē bronzas nozīmi. Ne jau bronzas dēļ Balcers mauc top līgā. Arī spēlētāji ar Daugaviņu priekšgalā ir atzinuši, ka bronza klubu karjerai deva mazāk kā bija gaidījuši. Tas pats Indrašis - vai no DEL nonākt Alswenskan ir kāpums vai kritums? Vai tas pats Rihards Bukarts, kas saspņojies, ka nu tik visiem būs vajadzīgs, nogaidījās, izgāzās Šveicē un tagad spēlē tuprat, kur pērn.
Tev taisnība.
Klubu karjerai tā bronza nez vai ko ietekmēja

     [+] [-]

, 2024-04-09 15:12, pirms 3 nedēļām
PČ sniegums jau sen kā nav noteicošais uz ko skatās klubi un to skauti. Izņēmumi ir tikai tie spēlētāji, kuri sezonu aizvadīja junioru līgas, uz tiem tad arī skatās, uz ko viņi ir spējīgi pieaugušo hokejā. Taču arī šiem spēlētājiem tas nav noteicošais faktors, jo tiek aizvadītas maksimums tikai 10 speles PČ ietvaros.
Par visiem spēlētājiem no mūsu bronzas izlases sen visiem skautiem viss bija skaidrs, kas un uz ko ir spējīgi pirms viņi vispār uzkāpa uz ledus.
PČ līmenis jau vairākus gadus ir salīdzinoši vājš, jo neviena izlase pat tuvu nebija optimāli labākajām sastāvam. Kanāda vispār atsūtīja jaunos censoņus un checkeru brigādi uz bez piepūles paņēma zeltu.

     [+] [-]

, 2024-04-09 16:12, pirms 3 nedēļām
Tad jau sanāk Ločmelis jau sastāvā?

     [+] [-]

, 2024-04-09 16:25, pirms 3 nedēļām
Ločmelim vēl uz divām spēlēm diskvalifikācija? Vai arī es ko jaucu

  +1 [+] [-]

, 2024-04-09 16:30, pirms 3 nedēļām
beiziiters rakstīja: Tev taisnība.
Klubu karjerai tā bronza nez vai ko ietekmēja
Vēl jo vairāk - kā gan bronza ietekmēja Balinski, kas līgumu ar Panthers bija noslēdzis jau pirms PČ?

     [+] [-]

, 2024-04-09 16:42, pirms 3 nedēļām
Stulbs tas nolikums par piesakāmo spēētāju skaitu.
Bet provizoriski - nu lai noriskē un brauc uz čempi ar 2 vārtsargiem un trešais lai mājās rezervē gaida izsaukumu. 😅
Vēl ir variants tās pirmās spēles ar 3 un 2/3 uzbrucēja virknējumiem spēlēt

  -1 [+] [-]

, 2024-04-09 16:53, pirms 3 nedēļām
Visiem tiem kas te provizoriski min ka būs 8-9 vieta - baigie malači un ekstraseansi jūs esat. Nav jābūt gaišreģim lai uzminētu ciparus kuri atkārtojas 8 no 10 reizēm 😂
Es pieņemu ka visi tie orakuli hokeju nemaz neskatās, pacietība pietrūkst, vai Fēniksā cits kanāls parasti uzslēgts.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-09 16:55, pirms 3 nedēļām
@WhiteWolf Nesaprotu ko tie žurnālisti ap to Vītoliņu ņemas. Varēja tevi intervēt, tu tomēr zini labāk 😂

     [+] [-]

, 2024-04-09 18:14, pirms 3 nedēļām
janx13 rakstīja: Tad jau sanāk Ločmelis jau sastāvā?
Nozīmē to ,ka drīzāk nebūs ,jo priekš kā ņemt izlasē ,ja pirmās divas spēlēt nevarēs.Pie tam vieta jātaupa Bļugeram.

     [+] [-]

, 2024-04-09 19:32, pirms 3 nedēļām
Balcers bez bronzas arī spēlētu Šveicē.

     [+] [-]

, 2024-04-09 23:06, pirms 3 nedēļām
Šlakatvāvere rakstīja: Visiem tiem kas te provizoriski min ka būs 8-9 vieta - baigie malači un ekstraseansi jūs esat. Nav jābūt gaišreģim lai uzminētu ciparus kuri atkārtojas 8 no 10 reizēm 😂
Es pieņemu ka visi tie orakuli hokeju nemaz neskatās, pacietība pietrūkst, vai Fēniksā cits kanāls parasti uzslēgts.
8 no 10 reizēm? Tātad tu gribi teikt 80% gadījumu lv ir 8. vai 9.? Maigi sakot - pamatīgi aizšāvi garām.

     [+] [-]

, 2024-04-10 00:22, pirms 3 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Grupa ir pateicīga, lai tiktu top8. Pol, Fra, Kaz, Ger, Svk, Swe, Usa. Skatoties ilgtermiņā nevis 1 čempionātu - ir 2 grandi, kam var "rezervēt top2" , ir izteikts pastarītis Polija, tad ir kazahi un franči, kas noteikti nedrīkst tikt nenovērtēti, taču ilgtermiņā sasniegumu viņiem nekādu lielo nav, turklāt, 1 tikko izlīda no divIa un otriem traucē skandāli un problēmas. Un tad nāk lv, svk un ger - 3 komandas, kas laiku pa laikam pamaisa galvu top komandām. Reāli skatoties 3 komandas uz 3.-4. vietu grupā. Tā kā tikt top8 ir visnotaļ reāli, ja komandu sagatavo top līmenī fiziski un mentāli.
Smuki un loģiski visu saliki pa plauktiņiem. Pilnīgi piekrītu, ka šogad 1/4 fināls ir daudz reālāks nekā Rīgas čempionātā. Vēl jau ne tuvu nav zināms kā būtu izvērties bronzas čempionāts, ja Šveice mums svarīgajā spēlē būtu sastāvā ielikusi pirmo maiņu.

     [+] [-]

, 2024-04-10 08:45, pirms 3 nedēļām
Šlakatvāvere rakstīja: Stulbs tas nolikums par piesakāmo spēētāju skaitu.
Bet provizoriski - nu lai noriskē un brauc uz čempi ar 2 vārtsargiem un trešais lai mājās rezervē gaida izsaukumu. 😅
Vēl ir variants tās pirmās spēles ar 3 un 2/3 uzbrucēja virknējumiem spēlēt
Lai paņemtu Ločmeli un rezervētu 2 vietas priekš NHL, pirmās 2 spēles jāspēlē ar 12 uzbrucējiem un 7 aizsargiem.