Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

LHF kongresā apstiprina astoņus jaunus biedrus

Rolands Eliņš

LHF kongresā apstiprina astoņus jaunus biedrus
Foto: LHF

Piektdien, 6. maijā, AS “Gaso” konferenču centrā (Holderis), Vagonu ielā 20, Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) biedru kongress.

Kongresa sākumā LHF prezidents Aigars Kalvītis atklāja kongresu ar mazu ievadrunu, sveicot visus klātesošos un paužot prieku par atkal redzēšanos.

Tālāk par kongresa sapulces vadītāju biedri apstiprināja LHF ģenerālsekretāru Robertu Pļāvēju, kurš turpināja kongresa norisi un prezentēja pirmo dienas kārtības jautājumu par LHF biedru un biedru kandidātu apstiprināšanu.

No kopējiem 52 LHF biedriem kongresam reģistrējās 33, no kuriem 30 bija balsstiesības.

Šajā LHF sanāksmē tika uzņemti astoņi jauni biedri: “Rīgas Hokeja federācija”, “Biedrība HK Baltijas Vilki”, “Biedrība Sportot”, “Valmieras Bērnu sporta skola”, “Biedrība Ventspils Hokeja savienība”, “SIA LHM”, “HK Grīziņkalns” un “Biedrība HS Rīga 2003”.

Tikmēr biedru kandidātu lokā uzņēma divas biedrības: “BHD Sports” un “Rēzeknes bērnu jaunatnes sporta skola”.

Nākošais jautājums dienas kārtībā bija par LHF biedru izslēgšanu, pamatojoties uz attiecīgiem LHF statūtu pārkāpumiem. Pēc balsojuma no LHF biedru loka tika izslēgti trīs biedri.

Nākošais kongresa dienas kārtībā bija LHF prezidenta Aigara Kalvīša atskaites ziņojums par LHF darbību par laika periodu no iepriekšējā kongresa laika. Atskaites ziņojums tika sākts ar klusuma brīdi, pieminot šajā laikā posmā viņsaulē aizgājušos hokeja cilvēkus. Pēc tam LHF prezidents atskatījās uz notikumiem bagāto un izaicinājumiem pilno laiku Covid-19 pandēmijas apstākļos un šajā laikā paveikto. Tāpat A. Kalvītis izcēla Latvijas pārstāvju iekļūšanu IIHF, Rīgā notiekošo Pasaules čempionātu, LHF tiesnešus, sieviešu hokeju, kā arī pandēmijas ietekmes dēļ bērnu un jauniešu došanos spēlēt hokeju uz ārzemēm.

Pēc Kalvīša kunga atskaites ziņojuma sekoja LHF finanšu direktora Andra Aniņa finanšu pārskata ziņojums par 2021. gadu. Pēc balsojuma LHF biedri apstiprināja 2021. gada finanšu pārskatu.

Ievērojot Starptautiskās Ledus Hokeja federācijas (IIHF) prasības par IIHF biedru Statūtu modernizāciju atbilstoši izstrādātājām IIHF vadlīnijām, LHF biedri apstiprināja arī LHF Statūtu grozījumus.