Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Mūžībā devies viens no zināmākajiem Latvijas komentētājiem Mariss Andersons

Agris Suveizda

Mūžībā devies viens no zināmākajiem Latvijas komentētājiem Mariss Andersons
Mariss Andersons. Foto: LHF

Sporta žurnālists Anatolijs Kreipāns portālam Jauns.lv apstiprinājis sēru vēsti par Marisa Andersona došanos mūžībā 63 gadu vecumā.

Sporta žurnālists Mariss Andersons specializējās un galvenokārt asociējās ar darbu hokejā. Šajā sporta veidā Andersons savu pirmo rakstu uzrakstīja tālajā 1976. gadā laikrakstā "Sports", bet pēc trim gadiem Maskavā debitēja pasaules čempionātā hokejā.

Andersona rēķinā bija vairāk nekā divi desmiti pasaules čempionātu, un viņam bija tas gods komentēt arī leģendāro uzvaru Turīnas olimpisko spēļu kvalifikācijā "Sporta pilī" pār Baltkrieviju (5:4).

Mariss Andersons no tā laika populārākās partijas "Latvijas ceļš" iekļuva 5. Saeimā jeb pirmajā Saeimā pēc Latvijas neatkarības atgūšanas. "Latvijas Ceļš" vēlēšanās 1993. gadā ieguva 32,4% balsu. Tāpat Andersons strādāja arī 7. Saeimā.

21. aprīlī Andersonam būtu apritējuši 64 gadi. Portāls Sportacentrs.com izsaka līdzjūtību Marisa Andersona tuviniekiem, draugiem, kolēģiem un laika biedriem.

Jāņa Matuļa lielo sarunu ar Marisu Andersonu skaties ŠEIT.

Izmantotie resursi:
https://jauns.lv/raksts/sports/4313...