Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Masaļskis: "Es pat teiktu, ka Kazahstānai ir priekšrocības"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Masaļskis: "Es pat teiktu, ka Kazahstānai ir priekšrocības"
Edgars Masaļskis (priekšplānā)
Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Intervijā laikrakstam "Diena" mūsu izlases vārtsargs Edgars Masaļskis pauž viedokli, ka olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Kazahstānas izlasei tomēr būs priekšrocības. Latvijas izlases galvenā problēma - dažu dienu laikā jāpārorientējas uz amerikāņu hokeju. Olimpiskā kvalifikācija no 7. līdz 10. februārim notiks "Arēnā Rīga", kur par vienīgo ceļazīmi uz Sočiem cīnīsies Latvija, Kazahstāna, Francija un Lielbritānija.

Vērtējot mūsu pretiniekus olimpiskās kvalifikācijas turnīrā, Masaļskis sāk ar viesiem no Āzijas… "Es zinu, ka Kazahstānai ir ļoti spēcīga izlase un ka tā savākusi labāko sastāvu. Viņi ir ļoti motivēti un uz Rīgu noteikti brauks tikai ar vienu domu - uzvarēt šeit. Viņiem ir labs uzbrukums, normāli vārtsargi. Arī treneris Krikunovs nav pirmo dienu hokejā, viņš ļoti labi saprot, kā mēs spēlējam. Svarīgākais faktors, manuprāt, ir tas, ka ap deviņdesmit procentiem Kazahstānas izlases spēlētāju ikdienā spēlē Astanas "Barys" komandā un viņi ir labi saspēlējušies. Mums tomēr lielākā daļa spēlē citos klubos, nevis Rīgas "Dinamo", un arī treneris mums nav vietējais. Es pat teiktu Kazahstānai ir priekšrocības," atzīst Latvijas izlases vārtsargs. "Domāju, ka neviena, no turnīra četrām izlasēm nav zemē metama. Angļi jau arī uz šejieni nebrauc tūrisma nolūkā. Viņi šeit vēlas sevi parādīt no labākās puses. Francūžu līmenis arī nav nemaz tik slikts".

Skaidrojot savu iepriekš izteikto apgalvojumu, ka Latvijas izlases spēlētāji joprojām nespēj pierast pie trenera Teda Nolana prasībām, Masaļskis patlaban saka sekojošo… "Pavisam vienkārši - tagad mēs mēģinām spēlēt pavisam citu hokeju. Tagad ir pavisam cits taktiskais zīmējums, pilnīgi citas izejas no zonas, pilnīgi cita aizsardzība… Hokeja zīmējumi Nolanam un Znarokam ir pilnīgi pretēji. Tagad mēģinām spēlēt amerikāņu hokeju, bet iepriekš pie Znaroka spēlējām veco labo Latvijas hokeju," norāda Masaļskis. "Man kā vārtsargam nav tik sarežģīti. Čaļiem laukumā ir grūtāk pielāgoties. Sevišķi, ja savācamies uz nedēļu divreiz gadā un tajā īsajā brīdī jāiemācās tas, ko no mums prasa. Tur jau ir tā problēma - lai to visu apgūtu līdz automātismam, nepietiek ar vienu divām nedēļām gadā."

Masaļskis uzskata, ka olimpiskais kvalifikācijas turnīrs savās mājās Latvijas izlasei ir plus, skatītāju atbalsts un ģimeņu satikšana dod pozitīvas emocijas. Izlasē ar komandas garu nekad nav bijušas problēmas, it sevišķi tagad, kad spēlētāji sabrauc kopā no dažādiem klubiem.

"Mēs visi labi saprotam, cik svarīgs ir šis kvalifikācijas turnīrs ne tikai hokeja cienītājiem, bet arī visai valstij. Visi gribam izdarīt maksimumu, lai tiktu uz olimpiskajām spēlēm," apņēmīgs ir Latvijas izlases vārtsargs

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra spēļu grafiks "Arēnā Riga":

DatumsLaiksSpēle
07.02.2013.15:30Francija - Kazahstāna
07.02.2013.19:30Latvija - Lielbritānija
08.02.2013.15:30Francija - Lielbritānija
08.02.2013.19:30Kazahstāna - Latvija
10.02.2013.13:00Lielbritānija - Kazahstāna
10.02.2013.17:00Latvija - Francija

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

1 2 38 komentāri
Slēpts komentārs: Raimonds Ļitviņenko

 +14 [+] [-]

, 2013-02-04 13:23, pirms 11 gadiem
Nabaga čaliem grūti... Trakums... Somu hokejam grūti pierast, Amerikāņu hokejam arī grūti, pavisam traki ar tiem puikām...
Vot vecais labais Latviešu hokejs, tas gan ir labais... To visi prot, nez kāds ir tas latviešu hokejs? kādas raksturīgas iezīmes? Slaucīt izlietu ūdeni?

  -1 [+] [-]

, 2013-02-04 13:33, pirms 11 gadiem
Nu tāpēc Nolanam šeit ir jāstrādā ,lai nespēlētu veco labo hokeju, kur ir vienigi zāģi ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-04 13:35, pirms 11 gadiem
Visgrūtāk tiem čaļiem,kuri ir spēlējuši Ziemeļamerikā.:0
T.i OZo,bārtulis ,ķulda,Pujacs,Kr.redlihs,Reķis t.i visi aizsargi.

  +8 [+] [-]

, 2013-02-04 13:37, pirms 11 gadiem
phKRIII rakstīja: Ozoliņš ir kā, pieliets piens kelogsam...
...kā nejauši uzieta desiņa štovētu kāpostu katlā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ampels
Slēpts komentārs: Bischofs
Slēpts komentārs: aivarasa

  -2 [+] [-]

, 2013-02-04 14:02, pirms 11 gadiem
phKRIII rakstīja: Ozoliņš ir kā, pieliets piens kelogsam.
kadi kelogsi,kadi pieni? tu ko,4alit? tas drizak ir ka svaigs vess ALUS uz "luzeru sindroma" pagiram!
Slēpts komentārs: kramiks

 +19 [+] [-]

, 2013-02-04 14:07, pirms 11 gadiem
Kazahiem problēmu ir vēl vairāk nekā mums. Trīs tiko nonaturalizētus krievus Fazels nepielaida Rīgas turnīram, Koļesņiks nav spēlējis 2 mēnešus, Vasiļčenko un Semjonovs atteicās braukt uz Rīgu līdz ar to kazahi paliek ar 7 aizsargiem. No Barys 11 rezultatīvakajiem spēlētājiem tikai 4 ir tiesības pārstāvēt Kazahstānas izlasi. Tā kā nepārvērtēsim viņus, protams, viņiem šogad ir gandrīz labākais sastāvs ja neskaita Antropovu, kurš ir Vinipegā un 2 aizsargus, kuri būtu varējuši pastiprināt šos.

Kopumā priekšrocības ir mums, mājas sienas, stabilāka aizsargu līnija. Vārtsargi? +/- vienādi. Uzbrukumā nu neticu, ka Talgats Žailauovs vai Starčenko ir labāki par Miķeli, Lauri un Karsumu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-04 14:10, pirms 11 gadiem
Edgars rakstīja: Kazahiem problēmu ir vēl vairāk nekā mums. Trīs tiko nonaturalizētus krievus Fazels nepielaida Rīgas turnīram, Koļesņiks nav spēlējis 2 mēnešus, Vasiļčenko un Semjonovs atteicās braukt uz Rīgu līdz ar to kazahi paliek ar 7 aizsargiem. No Barys 11 rezultatīvakajiem spēlētājiem tikai 4 ir tiesības pārstāvēt Kazahstānas izlasi. Tā kā nepārvērtēsim viņus, protams, viņiem šogad ir gandrīz labākais sastāvs ja neskaita Antropovu, kurš ir Vinipegā un 2 aizsargus, kuri būtu varējuši pastiprināt šos.

Kopumā priekšrocības ir mums, mājas sienas, stabilāka aizsargu līnija. Vārtsargi? +/- vienādi. Uzbrukumā nu neticu, ka Talgats Žailauovs vai Starčenko ir labāki par Miķeli, Lauri un Karsumu...
vel ir tads Beliajevs no Jugras redzeji vinia banku pret Austriju? no ta bus jauzmanas,jo Edzu tak vins lioti labi zin!

     [+] [-]

, 2013-02-04 14:11, pirms 11 gadiem
Tieši tā, ja OS netiks hokeja izlase, viss cauri vismaz 4gadi, nekāda hokēja. Un tas tik būtu cirks ja netiktu, kas notiktos visā hokēja vadībā, Lipmans pie Brīvības pieminekļa un ar hokeja ripam nomētātu.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-04 14:14, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Un kas tad tāds kosmisks notiks,ja tiks uz OS ? Tas kādā veidā ietekmēs LV saimniecību ?
Vai tu vienkārši par sevi informē ? Domāju daudziem pie kājas,ko tu skatīsies,vai neskatīsies. Daudziem tas tā saudzējoši.

Noteikti,šajā PČ iespēju ir krietni vairāk,kā OS.
kas kosmisks,kas kosmisks? man ir jau pasutits brauciens uz turieni draugi no Krievijas uzaicinaja! ne jau bobsleja vai skeletona del uz turieni dosos! koro4e,bus jaatcel iecereta So4u idille,ja hoki izgazisimies,mani nervi neiztures,atrodoties tur,verot ka Kazahi jeb Fran4i ar smaidigam fizionomijam tur tuses hokeja arena!

  -1 [+] [-]

, 2013-02-04 14:15, pirms 11 gadiem
Mārtiņš112 rakstīja: Tieši tā, ja OS netiks hokeja izlase, viss cauri vismaz 4gadi, nekāda hokēja. Un tas tik būtu cirks ja netiktu, kas notiktos visā hokēja vadībā, Lipmans pie Brīvības pieminekļa un ar hokeja ripam nomētātu.
Ja nebūtu Lipmana, kvalifikācijas turnīrs ne šogad, ne 2006. gadā, kad dramatiski uzvarējām Baltkrievus, NENOTIKU Latvijā un mums nebūtu daudz cerību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-02-04 14:19, pirms 11 gadiem
Nečīksti,nosargā sausā un būs labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-04 14:40, pirms 11 gadiem
Un kas Jūsuprāt viņam VIENAM prasa to darīt? S.Ozoliņš manuprāt būs (cerams) tas mugurkauls ap kuru šai izlasei jāspēlē! Un tas cik punktus viņš savāks / nesavāks , tas jau būs otršķirīgi! Galvenais , lai dzen uz priekšu citus!
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: Diemžēl Sandis Ozoliņš vienatnē nespēs izvilkt tā jau vājo Latvijas izlasi.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-04 14:56, pirms 11 gadiem
paldies dzeki par komentaariem,,,es ka palasu ,gariigais auksaa,,,juus nu gan metat jokus....

  +1 [+] [-]

, 2013-02-04 15:06, pirms 11 gadiem
safari21 rakstīja: paldies dzeki par komentaariem,,,es ka palasu ,gariigais auksaa,,,juus nu gan metat jokus....
atkāpe no tēmas:
Es ceru Tu apzinies, kāds risks ir likt vadītāja apliecību publiskai apskatei internetā, ar neaizklātiem datiem. Dažs ne tik labs cilvēks ar izdomu var paveikt nepatīkamas lietas Tavā vārdā

  -1 [+] [-]

, 2013-02-04 15:13, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Mani interesē,kas notiks šajā PČ. Patiesībā LV lielā iespēja.
Derētu tam pieiet nopietni un ar pārliecību,ticību spēkiem.
Domāju Top komandās nebūs NHL spēlētāju,tāpēc var pacīnīties arī ar tiem.
Lai vai kā,šis noteikti būs interesants PČ.
Jācer ka LV spēlētāji apzinās,ka tā ir lielā iespēja kādreiz ko būtisku paveikt PČ ietvaros.

Tas tik būtu numurs ja LV iegūtu kādu medaļu. Kauss laikam tomēr par daudz prasīts.
Pričom tur šis PČ?
Šai PČ Top izlases izmeģinās jau to satāvu,kas viņiem spēlēs OS. Protams, bez NHL spēlētājiem,kas spēlēs PO.
LV izlases lielo iespēju PČ ir pēc OS,kad pasaules Top izlases uz PČ sūta savus otros sastāvus.

  +4 [+] [-]

, 2013-02-04 15:23, pirms 11 gadiem
Nevajag pārspīlēt kazahu spēku, visparastākā A grupas lejasgala komanda, ar KHL rezultatīvāko, taču ne tuvu ne drošāko aizsargu...ja paši mācēs noskaņoties nekādām problēmām nevajadzētu būt....

  +1 [+] [-]

, 2013-02-04 15:31, pirms 11 gadiem
Domāju , ka "lielā baile" ir kāreiz tajā , ka nenoskaņosies! Pēc idejas ar Franciju un Angliju problēmām nevajadzētu būt, arī kazahus vajadzētu vinnēt! BET tā domājot mūsu izlase nereizi vien ir dabūjusi pa muguru! Znaroka vārdiem runājot! Tāpēc domāju tagad visi arī skaņojās, ka kazahi ir gandrīz vai kanādieši, tikai dzīvo citur, fraņči arī kanādieši, jo runā vienā valodā un arī angļi tie paši amīši vien ir , tikai dzīvo Anglijā!
pernambucano rakstīja: Nevajag pārspīlēt kazahu spēku, visparastākā A grupas lejasgala komanda, ar KHL rezultatīvāko, taču ne tuvu ne drošāko aizsargu...ja paši mācēs noskaņoties nekādām problēmām nevajadzētu būt....

  +1 [+] [-]

, 2013-02-04 15:38, pirms 11 gadiem
Salvis74 rakstīja: Domāju , ka "lielā baile" ir kāreiz tajā , ka nenoskaņosies! Pēc idejas ar Franciju un Angliju problēmām nevajadzētu būt, arī kazahus vajadzētu vinnēt! BET tā domājot mūsu izlase nereizi vien ir dabūjusi pa muguru! Znaroka vārdiem runājot! Tāpēc domāju tagad visi arī skaņojās, ka kazahi ir gandrīz vai kanādieši, tikai dzīvo citur, fraņči arī kanādieši, jo runā vienā valodā un arī angļi tie paši amīši vien ir , tikai dzīvo Anglijā!
Šajā turnīrā mūsējie var zaudēt tikai paši sev...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-04 16:21, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Nabaga čaliem grūti... Trakums... Somu hokejam grūti pierast, Amerikāņu hokejam arī grūti, pavisam traki ar tiem puikām...
Vot vecais labais Latviešu hokejs, tas gan ir labais... To visi prot, nez kāds ir tas latviešu hokejs? kādas raksturīgas iezīmes? Slaucīt izlietu ūdeni?
Papūst ar 5:7 un pēc tam dižoties ar 'skaistu zaudējumu'.

     [+] [-]

, 2013-02-04 16:53, pirms 11 gadiem
Negribu jau sūdzēties, bet, kāda iespēja, ka tieši mūsu grupā iekrita Kazahi?

  -2 [+] [-]

, 2013-02-04 17:10, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Mani interesē,kas notiks šajā PČ. Patiesībā LV lielā iespēja.
Derētu tam pieiet nopietni un ar pārliecību,ticību spēkiem.
Domāju Top komandās nebūs NHL spēlētāju,tāpēc var pacīnīties arī ar tiem.
Lai vai kā,šis noteikti būs interesants PČ.
Jācer ka LV spēlētāji apzinās,ka tā ir lielā iespēja kādreiz ko būtisku paveikt PČ ietvaros.

Tas tik būtu numurs ja LV iegūtu kādu medaļu. Kauss laikam tomēr par daudz prasīts.
tik neaizmirsti, ka tā arī domā 12 stiprākas komandas par mums pč
Bet interesanti, ka SC ekperti jau paziņo, ka netikšana uz olimpiādi ir nekas. Tas ir viss, jo visvarīgākais 4-os gados. Ekspert.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 38 komentāri