Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Anča traumas dēļ "Mogo" piesaista "Dinamo" uzspēlējušo vārtsargu Liepiņu

Rolands Eliņš

Anča traumas dēļ "Mogo" piesaista "Dinamo" uzspēlējušo vārtsargu Liepiņu
Henrijs Ančs. Foto: Mogo

HK "Mogo"/LSPA OHL sezonas pieteikumā iekļauts jaunais vārtsargs Reinis Liepiņš, kamēr pamatvārtsargs Henrijs Ančs kādu laiku traumas dēļ nevarēs spēlēt.

Henrijs Ančs bija spiests priekšlaicīgi pabeigt "Mogo" iepriekšējo spēli, kas visādi citādi komandai izvērtās iespaidīga, ar 6:0 sagraujot "Zemgali/LLU". Ančs tika nomainīts jau pirmajā periodā, un viņa vietā stājās 18 gadus vecais Linards Lipskis, nostāvot sausā.

Ančs Latvijas hokeja Virslīgā ir stabila vērtība jau vairākus gadus. Viņš ir "Mogo" pamatvārtsargs kopš 2014. gada un ir trīskārtējs Latvijas čempions, taču šobrīd viņš traumas dēļ kādu laiku nespēlēs. "Mogo" klubā portālam Sportacentrs.com viņa atgūšanās laiku precīzi norādīt nevarēja, bet norādīja, ka tas nav tik nopietns savainojums, lai satrauktos par visas sezonas izlaišanu.

Taču kādu laiku "Mogo" uz Anču vārtos paļauties nevarēs, un komandas pieteikumu šodien papildinājis Reiņa Liepiņa vārds.

20 gadus vecais Liepiņš nāk no Rīgas "Dinamo" sistēmas, kurā pavadīja divas iepriekšējās sezonas. Viņš ir paspējis debitēt arī Kontinentālajā hokeja līgā, aizvadot divas mačus "Dinamo" rindās, kā arī spēlējis HK "Rīga" sastāvā Krievijas Jaunatnes līgā.

"Mogo" savu nākamo spēli aizvadīs rītdien, viesos tiekoties pret "Dinaburgu". Ģirta Ankipāna vadītā "Mogo" vienība sezonu sākusi teicami, gūstot četras uzvaras četrās spēlēs, turklāt tieši ielaisto vārtu ziņā bijusi pārliecinoši labākā visā līgā. Ančs sezonas pirmajās trīs spēlēs bija izcēlies ar 97% atvairītu metienu un 0.91 ielaistiem vārtiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-24 21:17, pirms 3 gadiem
Ļoti labi! Būs jaunam vartsargaam iespēja gūt regulāru, gana kvalittatīvu spēeļu praksi!

     [+] [-]

, 2021-09-25 08:51, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: Ļoti labi! Būs jaunam vartsargaam iespēja gūt regulāru, gana kvalittatīvu spēeļu praksi!
Skatoties Eliteprospects sanāk, ka šis bez maz vai vispār divus gadus nav spēlējis. Nu ļoti maz spēļu tādā vecumā.