Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

''Zemgales'' ĢM Buncis: ''Neizslēdzam iespēju piesaistīt somu hokejistus''

''Zemgales'' ĢM Buncis: ''Neizslēdzam iespēju piesaistīt somu hokejistus''
Edgars Buncis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF

Latvijas čempionvienības hokejā ''Zemgale''/LLU ģenerālmenedžeris Edgars Buncis sarunā ar somu mediju ''Jatkoiaka'' atklājis komandas mērķus debijas sezonai Mestis līgā, skaidrojis kluba prioritātes un nav izslēdzis iespēju vienībai piesaistīt leģionārus no Somijas.

''Mūsu sastāvā ir gandrīz 50 hokejisti. Sākoties Mestis līgai, mūsu treneriem būs jādomā par to, kurš un kad spēlēs kādā no turnīriem. Spēlētāju fiziskā kondīcija un kopējais stresa līmenis nozīmēs daudz,'' sacīja ''Zemgale''/LLU ģenerālmenedžeris Edgars Buncis.

''Mērķis ir attīstīt latviešu hokejistus, taču neesam aizvēruši durvis arī ārzemniekiem un esam gatavi ātri reaģēt, ja tas būs nepieciešams. Vēlamies būt konkurētspējīgi gan Latvijas čempionātā, gan arī Mestis līgā. Neizslēdzam iespēju piesaistīt kādu somu hokejistu, jo šobrīd latvieši vairs praktiski nav pieejami,'' iespēju papildināt sastāvu neizslēdza Buncis.

''Jauno spēlētāju attīstība mūsu komandai ir ļoti svarīga un galvenais mērķis dalībai Mestis līgā. Spēlētāju attīstībai jāiet roku rokā ar komandas panākumiem. Mums ir arī mērķi debijas sezonai Mestis līgā – vēlamies sasniegt play-off. Zinām, ka čempionāts ir spēcīgs un mērķi sasniegt nebūs vienkārši,'' jelgavnieku prioritātes iezīmēja kluba ģenerālmenedžeris.

''Lielākais izaicinājums būs spēlēt hokeju, kas piesaistīs līdzjutējus gan Latvijā, gan Somijā. Ilgāks ceļš uz spēlēm un no tām arī sagādās grūtības.''

''Protams, gan treneri, gan spēlētāji apzinās situāciju, kādā būsim, kad hokejisti piedalīsies U20 pasaules čempionātā. Kādam būs jāspēlē lielāka loma abos turnīros. Saspringts grafiks mūs sagaida arī novembrī, kad piedalīsimies Kontinentālā kausa izcīņā,'' Buncis atklāja potenciāli grūtākos brīžus sezonā.

''Zemgale''/LLU dalību Somijas pēc spēka otrajā līgā uzsāks 30. septembrī, mājās uzņemot ''Peliitat'' vienību.

Izmantotie resursi:
https://www.jatkoaika.com/Haastatte...


, 2022-09-22 16:28, pirms 2 gadiem
Būtu labāk savus audzinšājuši, nevis nevienam nevajadzīgus somus trenējuši.
, 2022-09-22 16:43, pirms 2 gadiem
maris777 rakstīja: Būtu labāk savus audzinšājuši, nevis nevienam nevajadzīgus somus trenējuši.
Vai tad Zemgale savus neaudzina? Liela daļa no šogad piesaistītajiem ir ex-zemgalieši. Un tas nemaz nerunājot par to, ka ir gan Zemgale juniors, gan u13, u15, u17 komandas. Un gan jau arī jaunāki. Tas, taču ir normāli, ka ja ir sava "masa", bet pietrūkst līderu, piesaista leģionārus. Tikai ne jau kā Dinamo, kas piesaistīja puskomandu no 3. šķiras leģiem.
, 2022-09-22 16:50, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Vai tad Zemgale savus neaudzina? Liela daļa no šogad piesaistītajiem ir ex-zemgalieši. Un tas nemaz nerunājot par to, ka ir gan Zemgale juniors, gan u13, u15, u17 komandas. Un gan jau arī jaunāki. Tas, taču ir normāli, ka ja ir sava "masa", bet pietrūkst līderu, piesaista leģionārus. Tikai ne jau kā Dinamo, kas piesaistīja puskomandu no 3. šķiras leģiem.
Kurš augstas klases somu hokejists spēlēs Zemgalē, pie tam 2. līgā???
, 2022-09-22 16:58, pirms 2 gadiem
maris777 rakstīja: Kurš augstas klases somu hokejists spēlēs Zemgalē, pie tam 2. līgā???
Augstas klases - neviens. Augstākas klases, kā Zemgales sastāvs - tas jau ir cits stāsts. Nav jau vajadzības Mestis komandā pēc augstas klases leģionāra. Leģionāram - līderim ir jābūt labākam par vidējo komandas spēku. RD tā nebija. Liela daļa leģu ne ar ko nebija labāki par vietējiem. Arī šīs sezonas OHL liela daļa leģu vietā tikpat labi varēja spēlēt vēl pāris vietējie puikas - cik nu viņu ir palicis. Lai atrastu somu, kas ir labāks par Zemgales vidējo līmeni neko ekstra nevajag.
, 2022-09-22 17:01, pirms 2 gadiem
maris777 rakstīja: Būtu labāk savus audzinšājuši, nevis nevienam nevajadzīgus somus trenējuši.
Šeit drīzāk vajadzētu rakstīt-galvenais, lai Jelgavas ledus halle spēj samaksāt savus elektrības rēķinus.
, 2022-09-22 21:02, pirms 2 gadiem
Gluži ka djinama, lv bāzes klubs, beigas pārveršas par leģionaru klubu!
, 2022-09-22 22:13, pirms 2 gadiem
Labāk krievus piesaistiet!
, 2022-09-24 07:35, pirms 2 gadiem
Šobrīd jau 50 hokejisti komandā un latvieši vairs nav pieejami
Tāpēc jāmeklē somi vai citi legi
Savādāk grūti savākt 100 spēlētāju sastāvu

Bravo, bunci!

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.