Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

LHF par kautiņa izraisīšanu līdz sezonas beigām diskvalificē ''Olimp'' hokejistu Korņilovu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

LHF par kautiņa izraisīšanu līdz sezonas beigām diskvalificē ''Olimp'' hokejistu Korņilovu
Dmitrijs Korņilovs. Foto: Optibet Hokeja līga

LETA. Latvijas Hokeja federācija (LHF) par kārtējo kautiņu līdz sezonas beigām diskvalificējusi "Olimp/Venta 2002" uzbrucēju Dmitriju Korņilovu.

Kā vēsta LHF Disciplinārās komitejas (DK) sēdes lēmums, 7.decembra "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē ar Rīgas "Prizmu" Korņilovs saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par sitienu spēlētājam, kurš sitienu negaida un tas izdarīts no aizmugures, kā arī 20 minūšu sodu par fizisku kontaktu ar tiesnesi, kā arī 5+20 minūšu sodu par iesaistīšanos kautiņā kā iniciators.

Pamatojoties uz LHF Disciplināro sodu nolikumu, Korņilovam nolemts piespriest diskvalifikāciju līdz 2021./2022.gada sezonas beigām bez izpirkuma tiesībām. Tāpat Disciplinārā komiteja aicina LHF valdi izskatīt jautājumu par Korņilova spēlētāja licences anulēšanu.

Kā zināms, kādreizējais bokseris Korņilovs arī agrāk izcēlies ar rupjībām Latvijas čempionātā. Tā, piemēram, 2007.gada finālsērijā, pārstāvot ASK/"Ogre" komandu, tieši viņš izraisīja masveida kautiņu un tika pie viena gada diskvalifikācijas, ko gan vēlāk samazināja līdz astoņām spēlēm.

39 gadus vecais Korņilovs vairākkārt saņēmis dažāda ilguma diskvalifikācijas, bet šosezon uzbrucējs "Olimp/Venta 2002" rindās aizvadījis vien četras spēles, kurās guva vienus vārtus, atdeva vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja 50 soda minūtes.

"Olimp/Venta 2002" ar 17 mačos izcīnītiem 22 punktiem OHL regulārā čempionāta kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, no līderiem ''Mogo/LSPA'' atpaliekot par 14 punktiem.

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2021-12-15 11:56, pirms 3 gadiem
Sajaucis sporta veidus, jāiet tur, kur par šīm darbibām nedod diskābeli, tātad uz boksu...

  +3 [+] [-]

, 2021-12-15 12:03, pirms 3 gadiem
DainisKazačoks rakstīja: Sajaucis sporta veidus, jāiet tur, kur par šīm darbibām nedod diskābeli, tātad uz boksu...
tur jau no puišiem ierītu. te var studentus mīcīt un vakarā liekās, ka baigais nazis ir!

  +1 [+] [-]

, 2021-12-15 12:11, pirms 3 gadiem
Tā jau ikdienā viņš nav slikts kadrs, visās komandās bijis viens no līderiem tieši emocionālā ziņā. Visās komandās tādi ir nepieciešami.
Tomēr brīžiem čalim "veras ciet" un tā ir būtiska problēma. Ja viņš to pats nespēj kontrolēt, tad nav citu variantu kā ierobežot viņa iespējas atrasties laukumā.
Gadu gaitā ir bijusi diezgan pielaidīga attieksme pret šiem viņa "aptumsuma" gadījumiem, bet varbūt tā vairs nevajadzētu turpināt.

  +3 [+] [-]

, 2021-12-15 12:20, pirms 3 gadiem
Nu tad beidzot to atsaldeni nosēdināja.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-15 12:22, pirms 3 gadiem
Tādiem ... "cilvēciņiem" nav vietas hokejā

  +1 [+] [-]

, 2021-12-15 12:31, pirms 3 gadiem
zzk rakstīja: Tā jau ikdienā viņš nav slikts kadrs, visās komandās bijis viens no līderiem tieši emocionālā ziņā. Visās komandās tādi ir nepieciešami.
Tomēr brīžiem čalim "veras ciet" un tā ir būtiska problēma. Ja viņš to pats nespēj kontrolēt, tad nav citu variantu kā ierobežot viņa iespējas atrasties laukumā.
Gadu gaitā ir bijusi diezgan pielaidīga attieksme pret šiem viņa "aptumsuma" gadījumiem, bet varbūt tā vairs nevajadzētu turpināt.
Viņa vecumā var mierīgi būt līderis tīri uz autoritātes rēķina, viņam jau nu vajadzēja izaugt no šiem regulārajiem mēsliem. Ja nevar, tad jāmet miers.

  +3 [+] [-]

, 2021-12-15 12:49, pirms 3 gadiem
Šeit minētā spēle - https://www.youtube.com/watch?v=Xw6...
Konflikts sākas 3 min 15 sek.

     [+] [-]

, 2021-12-15 12:57, pirms 3 gadiem
Interesanti, vai Korņilovs nākamsezon joprojām spēlēs
Latvijas hokeja čempionāta virslīgā.

     [+] [-]

, 2021-12-15 13:01, pirms 3 gadiem
Mental!

  +3 [+] [-]

, 2021-12-15 13:02, pirms 3 gadiem
Ok, šādi kadri noteikti ir vajadzīgi augstākajās profesionālajās līgās, kur tas ir tavs pamatdarbs, par kuru maksā naudu un esi labi apdrošināts, kā arī katra komandā ir kāds , kurš ir tāds pats un var nākties atbildēt par savām darbībām ne tikai ar soda minūtēm.

Bet nu ne jau pusprofesionālā līgā pārmācīt, piemēram, biroja darbiniekus vai studentus, kuri no nevajadzīga sitiena pa galvu dabū traumu, ne savu hobiju jeb hokeju var nodarboties, ne uz pamatdarbu iet dēļ slimības lapas.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-15 13:07, pirms 3 gadiem
archy0 rakstīja: Interesanti, vai Korņilovs nākamsezon joprojām spēlēs
Latvijas hokeja čempionāta virslīgā.
Ja Olimps pastāvēs, tad es teiktu, ka viennozīmīgi - jā ... Viņš bija pats pats pirmais spēlētājs ar kuru Olimp noslēdza līgumu, kā smejoties jāsaka - "ap viņu būvēja komandu" Komandas šefs pats spēlējis Niks Brih, laikam, jau tad gribēja ko līdzīgu pushuligānisku baru izveidot, kur būtu paliels respekts pret komandu no citām, bet tagad izskatās, ka Olimpu arī Daugavpils studenti varēs noslānīt gan uz laukuma, gan ģērbtuvēs ...

  +3 [+] [-]

, 2021-12-15 13:16, pirms 3 gadiem
Tāds pats atsaldēts, kā Paste agrāk, ar no muguras bērniem uzbruka, īsāk sakot mīzuļi.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-15 13:19, pirms 3 gadiem
archy0 rakstīja: Interesanti, vai Korņilovs nākamsezon joprojām spēlēs
Latvijas hokeja čempionāta virslīgā.
Tam atsaldenim vispār vajadzētu anulēt hokejista licenzi.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-15 13:31, pirms 3 gadiem
relax81 rakstīja: Ja Olimps pastāvēs, tad es teiktu, ka viennozīmīgi - jā ... Viņš bija pats pats pirmais spēlētājs ar kuru Olimp noslēdza līgumu, kā smejoties jāsaka - "ap viņu būvēja komandu" Komandas šefs pats spēlējis Niks Brih, laikam, jau tad gribēja ko līdzīgu pushuligānisku baru izveidot, kur būtu paliels respekts pret komandu no citām, bet tagad izskatās, ka Olimpu arī Daugavpils studenti varēs noslānīt gan uz laukuma, gan ģērbtuvēs ...
Ir tikai viena nianse, Korņilovs spēlējot Ogrē kā reiz bija viens no tiem, kas savulaik Nikistus nolika pie vietas.
Slēpts komentārs: pernambucan0

     [+] [-]

, 2021-12-15 14:01, pirms 3 gadiem
pernambucan0 rakstīja: Ģimon molodčiks! Vairāk šādus večus Latvijas hokejā!
Ņemot vērā, ka jūs NAHL spēlēs izcēlāties ar līdzīgām cūcībām, piemēram uzklūpot jaunajam spēlētājam no muguras, tad es nebrīnos, ka paužat atbalstu Korņilova kungam.

     [+] [-]

, 2021-12-15 14:10, pirms 3 gadiem
Riekstiņu atpakaļ!!! Lai tur šis izceļas...

     [+] [-]

, 2021-12-15 14:26, pirms 3 gadiem
Vilku skolas absolvents?!

  +4 [+] [-]

, 2021-12-15 14:47, pirms 3 gadiem
Hah, urla uz slidām atpakaļ ar vecajiem prikoliem. Par to gadījumu pret ASK/Ogre jau vajadzēja iedot 2+ gadu diskābeli, jo tas nebija kautiņš, tas bija jau krimināls uzbrukums pretiniekam - mierīgi varēja ierosināt krimināllietu, kā Bertuci gadījumā, jo darbības bija tādas, ka cenšas pretinieku nosist. Un tagad šis gadījums - kautiņš izšķirts, sāk zvetēt no muguras un tad vēl guļošam, kad tiesneši sakrituši otram virsū. Bez variantiem mūža diskābels, lai iet pie Origo ar gopņikiem sparingot. Un vispār, šādi gājieni ir baigā mīzala pazīme - no muguras un guļošam sist. Vecs padla, nekas vairāk.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-15 15:22, pirms 3 gadiem
Būba rakstīja: Hah, urla uz slidām atpakaļ ar vecajiem prikoliem. Par to gadījumu pret ASK/Ogre jau vajadzēja iedot 2+ gadu diskābeli, jo tas nebija kautiņš, tas bija jau krimināls uzbrukums pretiniekam - mierīgi varēja ierosināt krimināllietu, kā Bertuci gadījumā, jo darbības bija tādas, ka cenšas pretinieku nosist. Un tagad šis gadījums - kautiņš izšķirts, sāk zvetēt no muguras un tad vēl guļošam, kad tiesneši sakrituši otram virsū. Bez variantiem mūža diskābels, lai iet pie Origo ar gopņikiem sparingot. Un vispār, šādi gājieni ir baigā mīzala pazīme - no muguras un guļošam sist. Vecs padla, nekas vairāk.
Precīzi. Arī toreiz bija pretīgs skats,kad ar nūju blieza pa galvu. Brīnums,kā tādam vieta atradās hokejā.
Grib jau vēl ko pierādīt,slidinoties pa laukumu un guļošos dauzīt.Urla paliek urla.

     [+] [-]

, 2021-12-15 15:52, pirms 3 gadiem
Njaa... saldējums ne hokejists

     [+] [-]

, 2021-12-15 16:15, pirms 3 gadiem
Zviedru Agris rakstīja: Ņemot vērā, ka jūs NAHL spēlēs izcēlāties ar līdzīgām cūcībām, piemēram uzklūpot jaunajam spēlētājam no muguras, tad es nebrīnos, ka paužat atbalstu Korņilova kungam.
Jaunajam spēletājam nav ko meklēt NAHLā.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-15 17:18, pirms 3 gadiem
Korņilova izgājiens ir novērtēts pareizi un par to nav runas.

Uz ko gribētu vērst uzmanību - uz jaunā censoņa un tiesnešu darbībām.
Krastiņa gadījumā - ja iesaisties aktīvā konfliktā, tad būtu jāvar/jāprot un jābūt gatavam sevi vismaz aizstāvēt, tai skaitā negriezt muguru pretiniekam.
Taču tiesneši būtu jāliek uz viena "apsūdzēto sola" ar Korņilovu, jo kamēr Krastiņu tur (un turpina turēt, kamēr viņu oponents sit), tikmēr Korņilovs, par kura recidīvista slavu nevienam nav jautājumu, tiek palaists brīvs.
Tā to nedara, tā to nedrīkst darīt!

  +1 [+] [-]

, 2021-12-15 18:22, pirms 3 gadiem
pernambucan0 rakstīja: Jaunajam spēletājam nav ko meklēt NAHLā.
Sist no muguras ir gļēvi. Vienalga jauno vai veco, nahlā, ohlā, nhlā vai khlā. Tieši tāpat kā guļošo vai divreiz vājāko.

     [+] [-]

, 2021-12-15 21:28, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Krastiņa gadījumā - ja iesaisties aktīvā konfliktā, tad būtu jāvar/jāprot un jābūt gatavam sevi vismaz aizstāvēt, tai skaitā negriezt muguru pretiniekam.
Taču tiesneši būtu jāliek uz viena "apsūdzēto sola" ar Korņilovu, jo kamēr Krastiņu tur (un turpina turēt, kamēr viņu oponents sit), tikmēr Korņilovs, par kura recidīvista slavu nevienam nav jautājumu, tiek palaists brīvs.
Tā to nedara, tā to nedrīkst darīt!
Par tiesnešiem piekrītu, ka pārāk daudz koncentrējās uz Krastiņa neitralizēšanu, pārāk maz uz Korņilova.
Tik Krastiņš negrieza muguru. Vismaz necentās to darīt.

     [+] [-]

, 2021-12-15 21:44, pirms 3 gadiem
archy0 rakstīja: Par tiesnešiem piekrītu, ka pārāk daudz koncentrējās uz Krastiņa neitralizēšanu, pārāk maz uz Korņilova.
Tik Krastiņš negrieza muguru. Vismaz necentās to darīt.
Nu, teiksim tā, Korņilovs nevar uzbrukt no aizmugures, ja spēlētājs nav pagriezis muguru, pat ja tiesnešu dēļ (apskāvienos ar tiesnesi slidoja prom).

     [+] [-]

, 2021-12-16 01:24, pirms 3 gadiem
Juris ar saldajām bildēm norm. bet labi, kaut kāda analīze ta derētu, visi gaidam.