Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Bārtulis: "Emocijas lieliskas, fināls, manuprāt, izdevās"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bārtulis: "Emocijas lieliskas, fināls, manuprāt, izdevās"
"BHC37" U-14AAA komanda

Vakar “BHC37” komanda “True Riga Hockey Cup 2022” turnīrā kļuva par uzvarētājiem prestižākajā U-14AAA turnīrā, finālā vien pagarinājuma pašās beigās ar 5:4 apspēlējot “SHS Select” komandu no Čehijas. Pēc turnīra sarunā ar Sportacentrs.com savas domas sniedza komandas galvenais treneris Oskars Bārtulis.

“Pašlaik sajūtas ir tādas pašas kā vakar, uzreiz pēc finālspēles – lieliskas. Puikas parādīja lielisku raksturu, lai gan tika atstātas daudz emocijas gan visa turnīra laikā, gan konkrēti finālspēlē.” Gana lielu rezonansi sociālajos tīklos ieguvusi abu komandu savstarpējā spēle grupu turnīrā, kurā čehi svinēja uzvaru ar rezultātu 4:0, taču galveno ievērību ieguva ar pamatīgu kautiņu starp abu komandu spēlētājiem. “Nevarēja zināt kā būs finālā, taču izdevās restartēties un parādīt labu sniegumu.”

Uzzinot, ka abām komandām būs jātiekas vēlreiz izšķirošajā finālspēlē, arēnā bija jūtama nedaudz elektrizējoša atmosfēra. “Notikumus grupu turnīrā nolikām malā, pirms finālsvilpes izrunājāmies ar turnīra organizatoriem un pretinieku komandas pārstāvjiem. Ja kaut kas tamlīdzīgs atkārtotos, tas noteikti nenāktu par labu nevienam. Uzskatu, ka finālspēle izvērtās tiešām spraiga un korekta, kas nelika vilties ne pašiem dalībniekiem, ne skatītājiem.”

Sporta pasaulē nereti tiek izcelts, ka īsā turnīrā vienu un to pašu komandu uzvarēt divas reizes pēc kārtas ir gana sarežģīts uzdevums, vēl jo vairāk ja meistarības līmenis ir gana līdzvērtīgs. Bārtulis atzīst, ka bērnu sportā tas ir vēl jūtamāk: “Pieaugušajiem tomēr ir lielāka pieredze un psiholoģiskā noturība, bet bērniem šādas situācijas nemaz tik bieži nerodas. Grupu turnīrā čehi mūs uzvarēja gana pārliecinoši, viņi tajā spēlē bija labāki, taču jāatzīst, ka arī mēs neaizvadījām savu labāko spēli. Prieks, ka finālā izdevās parādīt labāku sniegumu un izrādījāmies nedaudz labāki par konkurentiem.”

Uzreiz pēc piedzīvotā zaudējuma grupu turnīrā treneris esot vērsies pie spēlētājiem, darot zināmu, ka viņa sapnis ir pret šo pašu komandu tikties vēlreiz turnīrā, izšķirošajā spēlē par uzvaru sacensībās. "Dažreiz sapņi piepildās, par ko esmu ļoti priecīgs."

Aizvadītajā sezonā Oskars Bārtulis turpināja arī savu hokejista karjeru, Optibet Hokeja līgā pārstāvot “HK Mogo/LSPA”, gana pārliecinoši uzvarot regulārās sezonas čempionātā, taču pusfinālsērijā negaidīti ar 2:4 piekāpās “HK Olimp/Venta 2002”. Šis panākums kaut nedaudz uzlabojis noskaņojumu pēc sāpīgās palikšanas bez finālsērijas: “Skaidrs, ka paša karjera kā spēlētājam un šis turnīrs kā komandas trenerim ir pilnīgi divas dažādas lietas. Taču tajā pašā laikā šis turnīrs ļāva nedaudz aizmirsties un atslēgties no piedzīvotā zaudējuma Latvijas čempionātā. Nenoliedzu, ka bija iestājies zināms tukšums un emocionāli biju izsmelts. Tagad izdevies nedaudz restartēties un ir doma šodien pat aiziet uz arēnu, lai pavērotu finālsērijas cīņu.”