Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

''Riga Hockey cup'' jaunie hokejisti kārtīgi izkaujas, taču kausi paliek Rīgā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar divām aizraujošām finālcīņām noslēgusies otrā no piecām nedēļas nogalēm, kad Rīgā un tuvākajās pilsētās norisinās Eiropas lielākais jauniešu hokeja turnīrs “True Riga Hockey Cup 2022”. Aizvadītajā nedēļas nogalē laukumā devās U-14 vecuma hokejisti, uzvaras laurus plūcot BHC37 un HS Rīga 2009.

Pamatīga villošanās grupā ar saldu revanšu finālspēlē

U-14AAA turnīrā piedalījās 14 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Čehijas un Zviedrijas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās pa septiņām komandām katrā. Divas labākās komandas no katras grupas nodrošināja iekļūšanu pusfinālā. Turnīra gaitā kļuva skaidrs, ka katrā no apakšgrupām ir trīs komandas, kas reāli spēkojās par kārotajām divām ceļazīmēm uz pusfinālu.

A apakšgrupā “liekā” izrādījās “HS Rīga 2008”, kas ar 0:2 zaudēja čehu “SHS Select” un ar 1:2 piekāpās “BHC37”, uzvarot pārējās spēlēs augstāk par trešo vietu grupā netiekot. Tikmēr par aprunātāko un saistošāko izvērtās cīņa starp “SHS Select” un “BHC37” komandām, kad otrās trešdaļas ievadā izvērtās pamatīga dūru cīņa starp abu komandu visiem spēlētājiem. Mačā ar rezultātu 4:0 uzvarēja čehi, taču jau tad bija aizdomas, ka abām komandām varētu nākties turnīra laikā nūjas krustot vēlreiz.

B apakšgrupā uzvaras vienu pie otras sev kolekcionēja “Czech North Hockey”, kuriem pirms pēdējās spēles bija maksimāli iespējamie 15 punkti un nodrošināta ceļazīme uz pusfinālu. Tikmēr negaidīti netiešā cīņā par vietu sadalīšanu pusfinālā iejaucās “HS Kurbads”, kas vienā no spēlēm pārsteidzoši ar 1:0 uzvarēja HK “Zibeņi” komandu, lai gan konkurentiem bija milzīgs pārsvars laukumā. Pirms tam “Zibeņi” bija tikuši galā ar zviedru “Tordon”, taču, lai iekļūtu pusfinālā, komandai pēdējā cīņā bija jācer, ka “Tordon” piedzīvos zaudējumu mačā ar čehiem. Čehijas komandai šajā spēlē vajadzēja neizšķirtu, lai kļūtu par grupas uzvarētājiem un to viņi arī panāca, nospēlējot neizšķirti 3:3, atstājot Latvijas komandu aiz pusfināla borta.

Pusfinālos “SHS Select” gana pārliecinoši ar 4:0 apspēlēja “Tordon”, bet Oskara Bārtuļa vadītais klubs ar 3:0 pieveica “Czech North Hockey”, tādējādi nodrošinot vēl vienu tikšanos ar “draugiem” no “SHS Select”. Pirms tam gan bronzas spēlē “Czech North Hockey” ar 3:2 apspēlēja “Tordon”.

Fināls tiešām nelikta vilties. Tiesa, tie, kas gaidīja asumu atkārtošanos, kāda bija novērojama grupu turnīrā, šoreiz neko tādu nesagaidīja. Pirmajā periodā Rīgas komanda divas reizes izvirzījās vadībā, taču čehi abas reizes rezultātu līdzsvaroja. Otrajā periodā Daniels Reidzāns trešo reizi vadībā izvirzīja latviešus, bet čehi pēc pārtraukuma atkal bija atpakaļ spēlē. Kad jāspēlē bija mazāk par piecām minūtēm lietuviešu hokejists Kajus Kazlauskas, kas pārstāv “BHC37” pretuzbrukumā ceturto reizi vadībā izvirzīja savu komandu. Taču nopelnītais noraidījums un čehu vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju, ļāva konkurentiem atspēlēties arī ceturto reizi. Pamatlaikā vairāk vārti netika gūti un nācās spēlēt papildlaiku līdz zelta vārtiem. Kad šķita, ka arī tā piecās minūtēs vārti netiks gūti, Roberts Naudiņš ar negaidītu un spēcīgu metienu pārspēja turnīra simboliskajā izlasē iekļauto čehu vārtsargu Filipu Vavro un “BHC37” hokejisti, treneri un līdzjutēji varēja gavilēt – 5:4 uzvara. Čehu komandai vēl viena atspēlēšanās iespēja netika dota.

Bez pieminētā Vavro komandu treneri simboliskajā izlasē iekļāva viņa komandas biedru Lusianu Bernatu, kurš tika atzīts par labāko uzbrucēju. Labākā aizsarga balvu saņēma Matiašs Baksalarijs no “Czech North Hockey”, bet par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Artūrs Jančelovskis no “Tordon”.

“HS Rīga 2009” divreiz tiek galā ar čehiem, kļūstot par uzvarētājiem

U-14AA turnīrā piedalījās septiņas komandas. Četras no tām pārstāvēja Latviju, taču cīņās iesaistījās arī Igaunijas, Čehijas un Lielbritānijas komandas. Sākotnēji komandas aizvadīja viena apļa turnīru, pēc tam divām labākajām komandām spēkojoties finālā, bet trešā un ceturtā labākā komanda sadalīja bronzu. Cīņā par bronzu “TNSS/THK” ar 6:1 apspēlēja igauņu “HC Vipers”. Tas nozīmē, ka talsinieki savā debijas startā “Riga Hockey Cup” turnīrā uzreiz tika pie godalgām.

Līdz galvenajai cīņai aizkļuva “HS Rīga 2009” un “HC Frydek-Mistek” no Čehijas. Priekšsacīkstēs rīdzinieki tika pie 3:1 uzvaras. Nereti saka, ka vienās sacensībās īsā laikā divreiz uzvarēt konkurentus ir sarežģīti. Arī rīdziniekiem viegli neklājās, jo pirmā trešdaļa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet otrā perioda sākumā vadībā izvirzījās Čehijas vienība. Ņikita Vegners izlīdzinājumu panāca divas minūtes pirms otrā perioda beigām, realizējot skaitlisko vairākumu. Savukārt trešajā periodā bija nospēlētas vien 33 sekundes, kad turnīra zelta vārtus guva Leonards Aleksandrs Grundmanis, nodrošinot “HS Rīga 2009” uzvaru ar rezultātu 2:1 un galvenās trofejas izcīnīšanu.

Čempionu vārtsargs Mihails Bondarčuks gana pārliecinoši tika izvēlēts kā turnīra labākais vārtu vīrs. Savukārt viņa komandas biedrs Roberts Binde kļuva par sacensību rezultatīvāko hokejistu. Par labāko aizsargu tika nosaukts talsinieks Kārlis Tamenieks. Tikmēr labākā uzbrucēja balva ceļo uz Čehiju, to nopelnot “Frydek-Mistek” hokejistam Janam Hrčekam.

Šajā nedēļas nogalē turnīrs turpināsies, cīņās par titulu iesaistoties U-13 un U-15 vecuma grupu hokejistiem. Atšķirībā no pirmajiem diviem un nākamajiem diviem turnīriem, šajā nedēļas nogalē komandas laukumā dosies četras dienas – ierasti turnīrs sāksies piektdienā, taču noslēgsies vien pirmdien. Vairāk par turnīru iespējams uzzināt, apmeklējot oficiālo mājaslapu Riga Hockey Cup



     [+] [-]

, 2022-04-12 21:35, pirms 2 gadiem
Malači puikas. Hokejā netikai jāprot slidot un ripu mest, bet arī dūres vicināt