Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Naudiņš: "Uz Valmieru atbraukuši ļoti talantīgi jaunie ukraiņu hokejisti"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Naudiņš: "Uz Valmieru atbraukuši ļoti talantīgi jaunie ukraiņu hokejisti"
"Valmiera" U-12 vecuma hokeja komanda
Foto: Mārtiņš Aiše, Riga Hockey Cup

Valmiera ir viena no Latvijas pilsētām, kas pie sevis uzņem bēgļu ģimenes no Ukrainas. Izveidotā hokejistu vecāku biedrība īpaši uzrunājusi ģimenes, kuru atvases nodarbojas tieši ar šo sporta spēli. Daļa no viņiem jau ar atzīstamiem rezultātiem debitējuši "Valmiera" komandas sastāvā starptautiskajā hokeja turnīrā "True Riga Hockey Cup 2022" tiekot pie uzvarētāju titula.

Hokejistu vecāki, kas apvienojušies un izveidojuši biedrību “Vidzemes hokejam”, sadarbībā ar Valmieras pašvaldību un Valmieras Olimpisko centru organizē palīdzību Ukrainas ģimenēm, kuru bērni bēgot no kara briesmām ir izvēlējušies doties uz Valmieru un šeit spēlēt hokeju. Šīs biedrības vadītājs Romāns Naudiņš pirms mēneša savā Facebook profilā minēja, ka “pašlaik ukraiņu ģimenēm Valmierā tiek nodrošināta dzīvesvieta, ēdināšana un iespēja trenēties hokejā.”

Aizvadītajā nedēļas nogalē “Valmieras” komanda piedalījās starptautiskajā jauniešu hokeja turnīrā “True Riga Hockey Cup 2022”, kurā U-12AA turnīrā sešu komandu konkurencē kļuva par sacensību uzvarētājiem, finālspēlē papildlaikā ar rezultātu 4:3 tika galā ar “Jelgavas LSS”. Čempionu sastāvā laukumā devās arī pieci jaunieši no kara šausmās ierautās Ukrainas.

“Pašlaik Ukrainā ieradušies 32 jaunie hokejisti. Bērni ir ļoti talantīgi, griboši mācīties un attīstīt savas hokeja prasmes. Arī vietējie jaunieši ir ļoti pretimnākoši un gatavi visādos veidos iejusties jaunajiem draugiem kolektīvā un sadzīvē kopumā. Visi jaunieši jau ir uzsākuši mācības Latvijas skolās, kamēr pilsēta nodrošina ukraiņiem tādus pašus apstākļus kā sporta skolas dalībniekiem,” situāciju ieskicē Romāns Naudiņš.

Atsaucīga esot ne vien Valmieras pašvaldība, bet arī cilvēki no visas Latvijas, palīdzot ar ekipējumu un daudzām citām nepieciešamajām lietām. Sevišķi “Vidzemes hokejam” vadītājs izceļ Rūdolfa Kalvīša vadīto hokeja aģentūru un Ati Silavnieku, kura vadītā “Hokeja pasaule” daudz palīdzējusi atbraukušajiem hokejistiem.

Atgriežoties pie “True Riga Hockey Cup” pirmās nedēļas nogales un izcīnītās uzvaras, Naudiņš atzina, ka Valmieras komanda bija jau pieteikta sacensībām pirms kļuva zināms, ka komandai tiks piesaistīti ukraiņu bērni. Bijām domājuši, ka savam sastāvam centīsimies piesaistīt spēlētājus no citām Latvijas pilsētām, taču beigās apvienojām savus līdzšinējos censoņus ar mūsu jaunajiem komandas biedriem. Pirms turnīra aizvadījām draudzības spēli ar sava kluba U-13 vecuma komandu un bijām gatavi cīņām. Vairāki no šiem ukraiņiem bija plānojuši ierasties Rīgā un sacensībām savu dzimto klubu sastāvos, taču kara dēļ tas diemžēl nebija iespējams. Neskatoties uz to, vairākiem no viņiem radās iespēja ne tikai tikt uz turnīru, bet arī izcīnīt uzvarētāju kausu.”

Šī nebija vienīgā reize turnīrā, kad laukumā dosies jaunieši no Ukrainas. Lieldienu nedēļā sacensībām pieteikta komanda “Ukraine Select” un arī šai komandai ir liela saikne ar Valmieru: “U-13 vecuma grupā pieteikta gan Valmieras komanda, gan “Ukraine Select”, kas laukumā dosies īpašās formās. Sastāvam pieteikti 17 ukraiņu jaunieši. Man pašam šī būs īpaša nedēļas nogale, jo pats būšu atbildīgs par šo Ukrainas komandu, līdzi jutīšu arī Valmieras komandai. Turklāt tajā pašā nedēļas nogalē sacensības norisināsies arī U-15 vecuma grupā un turnīrā piedalīsies mans dēls Roberts Naudiņš, kurš Latvijā ieradīsies ar savu Šveices klubu “HCT Young Lions”.

Turnīrs “True Riga Hockey Cup 2022” norisināsies piecas nedēļas nogales Rīgā, Piņķos, Ozolniekos, Jelgavā, Ogrē un Mārupē. Sacensībām līdzi iespējams sekot turnīra oficiālajā mājaslapā Riga Hockey Cup



  +1 [+] [-]

, 2022-04-05 17:43, pirms 2 gadiem
Kā diez ir ukraiņu puikām, ja jāuzvelk forma ar lielu V uz krūtīm? Šie gan ispējams ir par jaunu, lai kaut ko tādus uztvertu.

     [+] [-]

, 2022-04-05 18:11, pirms 2 gadiem
Ļoti labi, palika tikai naturalizēt

     [+] [-]

, 2022-04-05 18:58, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Kā diez ir ukraiņu puikām, ja jāuzvelk forma ar lielu V uz krūtīm? Šie gan ispējams ir par jaunu, lai kaut ko tādus uztvertu.
Burtam nav nekādas vainas,bet svarīgi ir kur to lieto.

     [+] [-]

, 2022-04-05 19:03, pirms 2 gadiem
roliksis40 rakstīja: Ļoti labi, palika tikai naturalizēt
Domāju,ka daudzi ukraiņi arī paliks Latvijā,jo karš tur ātri nebeigsies un tā rezultāts miglā tīts.Arī mūsu pēckara trimdinieki cerēja ātri atgriezties,bet gadi gāja un viņi iedzīvojās jaunajās mītnes zemēs.Ja atmet visas kara emocijas,tad ukraiņu ieplūšana Latvijā ir pozitīva.