Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Brīvmākslinieks uz ledus un darbā: Apsītis grib atkārtot 2014. gada pārsteigumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Brīvmākslinieks uz ledus un darbā: Apsītis grib atkārtot 2014. gada pārsteigumu
Krists Apsītis. Foto: LHF

Svētdien pulksten 13:30 ar dueli starp regulārās sezonas labāko komandu "Mogo"/LSPA un augšupeju piedzīvojušo "Prizmu" sāksies "Optibet" hokeja līgas pusfinālu fāze. Aizsargs Krists Apsītis par Latvijas čempionu kļuvis trīs komandu rindās. Pirmo reizi viņš zeltu ieguva 2014. gadā, kad "Prizma" pārsteidza ļoti daudzus. "Komandas darbs sportā nozīmē ļoti daudz. Ja cīnīsimies, ja izpildīsim norādījumus, tad viss ir iespējams," sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Apsītis.

29 gadus vecais Krists Apsītis sezonu sāka Rīgas "Dinamo" sastāvā, bet decembrī pēc nenokārtotām saistībām pieņēma lēmumu doties prom. Iepriekš Francijas augstākās līgas vājākās komandas Briansonas "Les Diables Rouges" piedāvājumu atraidījušais aizsargs nolēma atgriezties mājās un pirmo reizi kopš 2019. gada atkal pielaikot "Prizmas" kreklu.

"Pēc vienas spēles runāju ar Ēriku Miļunu, viņš pa jokam izmeta, lai nāku mājās. Kad "Dinamo" apstākļi vairs neapmierināja, sāku meklēt variantus turpinājumam. Braukt uz ārzemēm negribējās – izdomāju, ka pabeigšu sezonu Latvijā. Aizgāju uz mājas halli un sapratu, ka gribu palīdzēt tieši "Prizmai". Zinu trenerus, zinu komandas biedrus. Palīdzēšu čaļiem un tad skatīšos tālāk," teica Apsītis.

Tieši "Prizma" kļuva par pirmo komandu, kad nodrošināja vietu OHL pusfinālā. Iepriekšējā kārtā ar 3-0 tika pārspēti jaunie HS "Rīga" hokejisti. Sērija gan nebija no vieglajām – pirmajā mačā nācās atspēlēties no 0:2, bet trešais panākums tika izcīnīts pagarinājumā. Regulārajā sezonā desmit mačos 13 punktus sakrājušais Apsītis playoff sērijā izcēlās ar vieniem vārtiem.

"Jā, bija momenti, kuros mums paveicās. Taču tam visam apakšā bija darbs. Teikšu atklāti – es biju pārliecināts, ka uzvarēsim sērijā. Tieši ar tādām domām arī gāju laukumā. Protams, varēja izvērsties citādāk, bet – šādi mēs varētu spekulēt par daudzām lietām. Centāmies noskaņoties, zinājām, ka nebūs viegli. Viņi spēlēja labu, sistemātisku hokeju, kas arī mums iedeva labu playoff garšu – nekas te viegli nenāks. Bija augšas, bija lejas. Sapratām arī savas kļūdas. Izvilkām no sērijas atgriezenisko saiti, meklējām uzlabojumus. Gaidīju varbūt ne 3-0, bet zināju, ka caļi izcīnīs," pauda "Prizmas" pirmā pāra aizsargs.

Sportacentrs.com rīkotajā regulārās sezonas simboliskās izlases balsojumā Apsītis par mata tiesu apsteidza komandas biedru un OHL rezultatīvāko aizsargu Kristapu Milleru.

Apsītis par Latvijas čempionu kļuvis trīs reizes. Pirms divām sezonām viņš triumfēja "Olimp"/"Venta 2002" rindās, 2017. gadā zeltu izdevās izcīnīt kā "Kurbada" hokejistam, bet pirmais triumfs bija pārsteidzošajā 2014. gadā, kad "Prizma" ar 4-2 pārsteidza tieši "Kurbadu".

"Nošokējām daudzus. Nemelošu – arī paši sevi. Pašaizliedzīga spēle, kurā cīnījāmies par katru laukuma centimetru. Čaļi tiešām gribēja uzvarēt. Nebijām talantīgākā komanda, labākā, veiklākā, taču – izkapājām! Salda uzvara, jo arī man tas bija pirmais čempiona tituls. Komandas darbs sportā nozīmē ļoti daudz. Ja izpildi norādes, ja cīnies līdz galam, tad viss ir iespējams," pirms deviņiem gadiem iegūtās emocijas atminējās Apsītis.

Toreiz par MVP kļuva Henrijs Ančs, kurš ilgus gadus ir "Mogo"/LSPA vadošais vārtsargs. Arī pats Apsītis vienu sezonu ir pārstāvējis "Mogo"/LSPA, kas ar pārliecinošu atrāvienu kļuva par OHL regulārās sezonas labāko komandu. Pārliecinošas uzvaras tika gūtas arī savstarpējos mačos pret "Prizmu".

"Protams, ka tā ir ļoti labi sagatavota komanda. To parādīja jau regulārā sezona. Čaļi spēlē tiešām ļoti labi, kopīgi. Taču mēs redzējām arī to, ka viņus ir iespējams uzvarēt. Spēles nebūs vieglas. Lai mēs viņus pieveiktu, mums jāspēlē kā vienai dūrei, kārtīgi jācīnās, jākapā katrā epizodē par katru centimetru."

"Regulārā sezona ir viens turnīrs, bet playoff ir saldais ēdiens. To gaidām visu sezonu, gatavojies īpaši. Pats arī esmu bijis komandā, kas regulārajā sezonā pārliecinoši izcīna pirmo vietu, bet playoff apstājas. Tur jābūt arī trenera pirkstam – jāmotivē, jānoskaņo. Playoff ir cits hokejs, citas emocijas. Katri vārti var izšķirt likteni, tāpēc kļūdām seko asāka reakcija," stāstīja Apsītis.

Viņš atzina, ka "Prizmai" pēc uzvaras ceturtdaļfinālā iedotas pāris brīvdienas, bet turpmākajos treniņos uzmanība veltīta "Mogo"/LSPA piedāvātajam hokejam un savas spēles analizēšanai. "Pēdējā dienā neko neuztrenēsi, neko nepieliksi klāt. Galvenais ir noturēt tonusu. Piestrādājām pie mūsu sistēmas, izdomājām, ko liksim viņiem pretī."

Apsītis neizslēdza iespēju, ka nākamajā sezonā varētu spēlēt ārzemēs, taču norādīja – tādā gadījumā piedāvājumam jābūt saldam. "OHL visi strādā, arī es. Lai brauktu prom, lai pamestu darbu un draugus, piedāvājumam jābūt foršam. Neesmu vairs jaunais spēlētājs – svarīga ir ne tikai finansiālā puse, arī lokācija. Šobrīd ir interese, ar aģentiem apspriežu variantus. Ja būs foršs piedāvājums, kāpēc gan ne? Izbaudīt citu kultūru, citu hokeju. Varbūt arī pacelt citu kausu?"

Maģistra grādu digitālajā produktu menedžmentā ieguvušais Apsītis nav izvēlējies ofisa darbu un ierastās darba stundas, priekšroku dodot aktīvām izvēles iespējām. Tieši tāpat kā laukumā. "Strādāju pie brendu pasākumu reklamēšanas, piestrādāju par bārmeni, nedaudz ņemos ar nekustamajiem īpašumiem."

"Mogo"/LSPA un "Prizmas" sērijas pirmā spēle svētdien pulksten 13:30. Pirmdienas vakarā startēs sērija starp "Zemgali"/LLU un Rīgas "Dinamo". Tiešraides kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

     [+] [-]

, 2023-03-12 08:18, pirms gada
Prizma un tikai prizma
Mogo pienes dvielīšuz...
🌽