Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Ankipāns: “Esam favorīti, bet ieslīgt pašapmierinātībā nevajadzētu”

Jānis Celmiņš

Ankipāns: “Esam favorīti, bet ieslīgt pašapmierinātībā nevajadzētu”
Ģirts Ankipāns. Foto: LHF

“Komanda nekad nebūs par 100 procentiem gatava, tāpat kā Rīga. Tas ir dzīvs organisms, taču komanda ir labā draivā, visam ir jābūt kārtībā. Pēc pirmās sezonas spēles jau varēs izdarīt secinājumus, kas jāuzlabo,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj HK “Mogo”/RSU komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Jaunā Optibet Hokeja līgas (OHL) sezona startēs jau sestdien, kad spēkus samēros aizvadītā gada finālistes “Zemgale”/LBTU un “Mogo”/RSU. Aizvadītās sezonas čempiones “Mogo”/RSU komandas galvenais treneris Ankipāns piekrīt vārdiem, ka tieši viņa vadītā komanda uz papīra ir galvenā čempionāta favorīte. No Latvijas klubiem OHL jaunajā sezonā bez "Mogo"/RSU startēs arī "Rīgas Hokeja skola", "Zemgale"/LBTU un "Prizma", Lietuvu pārstāvēs Elektrēnu "Energija" un Viļņas "Hockey Punks", bet Igauniju - Tallinas "Panter".

“Mēs ejam pa priekšu, taču skatīsimies, kā sezonas gaitā uz dažādām situācijām reaģēs citas komandas. Domāju, ka neviens neko tāpat vien nedāvinās, tāpēc ieslīgt pašapmierinātībā nevajadzētu. Aizvadītās sezonas pierādījušas, ka ar pieteikumu papildināšanu komandas var iegūt jūtamus pastiprinājumus, lai pavasarī bilde jau būtu pavisam cita. Šobrīd esam favorīti, par to šaubu nav,” teic Ģirts Ankipāns.

Komanda gatavošanos sezonai sākusi jūlija pēdējā nedēļā. “Tie bija neformāli treniņi. Uzspēlējām trīs pret trīs, lai saprastu, kādā kondīcijā katrs esam. Tāpat apskatījām vairākus jaunus spēlētājus, kuri vēlējās iekļūt komandā. Neesam aizvadījuši lielu skaitu treniņu, taču esam gatavojušies mērķtiecīgi. Pārbaudes spēles aizvadījām pret “Prizma” un “Rīgas Hokeja skolas” komandām. Tās gan nebija spēles klasiskajā izskatā, kad tiek spēlētas trīs trešdaļas pa 20 minūtēm. Paeksperimentējām, pārbaudījām savu varējumu. Pirmā īstā spēle būs sestdien,” stāsta Ankipāns.

Komandas sastāvu papildinājis 13 pasaules čempionātu dalībnieks Kristaps Sotnieks, kuram šī būs atgriešanās mājās pēc divām ārvalstu čempionātos aizvadītām sezonām, 2022./2023.gada sezonu spēlējot Čehijas Ekstralīgas vienībā Kladno "Rytiri", bet aizvadītajā sezonā kopā ar Ruānas "Dragons" uzvarot Francijas čempionātā. Vaicāts, vai bijusi interese arī par citiem Latvijas izlases veterāniem, Ankipāns atbild apstiprinoši, taču uzvārdus saukt nevēlas. “Interese ir joprojām, tāpēc neko neteikšu,” noslēpumains ir treneris.

Viņš gan noliedz, ka interese ir tikai dēļ komandas plānotās dalības Kontinentālā kausa sacensībās. Ja kāds spēlētājs tiks piesaistīts, tad tas nenotiks tikai dēļ startiem Eiropā. Treneris atklāj, ka viņu neinteresē kāds, kurš vēlas uzturēt sevi kondīcijā, lai vēlāk dotos uz kādu ārzemju klubu. “Mēs skatāmies ilgtermiņā, vēlamies būt spēcīgi pavasarī, jo apzināmies, ka viss tāpat izšķirsies izslēgšanas spēlēs. Ja kāds gribēs pie mums patrenēties, droši, bet tas nenozīmē, ka uzreiz tiks pieteikts čempionātam un spēlēs,” klāsta Ankipāns.

Līgas spēles arī šajā sezonā tiešraidēs tiks translētas portālā Sportacentrs.com, bet atsevišķas cīņas būs skatāmas arī kanālā TV4. Čempionāta atklāšanas spēles sākums sestdien jau plkst. 13.30, tiešraide gan internetā, gan TV.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-05 17:18, pirms 2 nedēļām
A-burtam pārdomām par ledus hokeju.
https://jauns.lv/raksts/sports/6198...

  +1 [+] [-]

, 2024-09-05 18:30, pirms 2 nedēļām
erty rakstīja: A-burtam pārdomām par ledus hokeju.
https://jauns.lv/raksts/sports/619828-hokeja-pasaules-cempionata-gaidamas-milzu-parmainas-krievijas-ranga-vairs-nav
Viņš to nepārdzīvos ,ka baltos krievus un moskaļus patrieks no elites.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-05 18:40, pirms 2 nedēļām
coffijs rakstīja: Viņš to nepārdzīvos ,ka baltos krievus un moskaļus patrieks no elites.
Labi kad vismaz ir lēmums šajā sakarā kaut kāds

  +1 [+] [-]

, 2024-09-05 18:58, pirms 2 nedēļām
SteveDavis rakstīja: Labi kad vismaz ir lēmums šajā sakarā kaut kāds
Pašlaik tas tikai projekts,bet cerams ,ka arī pieņems.

     [+] [-]

, 2024-09-05 21:12, pirms 2 nedēļām
erty rakstīja: A-burtam pārdomām par ledus hokeju.
https://jauns.lv/raksts/sports/619828-hokeja-pasaules-cempionata-gaidamas-milzu-parmainas-krievijas-ranga-vairs-nav
Tās pārmaiņas pasaules čempionāta formātā padarīs hokeju tikai elitārāku, jo vairākas valstis no apakšas vienkārši vairs nepiedalīsies tajos turnīros, jo nespēs/negribēs pildīt kritērijus. Un ka tik Koziols neiešauj sev kājā, jo kur garantija, ka kaut kad arī Latvijai nav jāpiedalās tajos kvalifikācijas turnīros? Vai tik tā 3.vieta dažam labam nav pārāk galvu sagrozījusi?

     [+] [-]

, 2024-09-05 21:14, pirms 2 nedēļām
Viltus augļotāju komanda šogad ZAUDĒS!!

     [+] [-]

, 2024-09-05 21:51, pirms 2 nedēļām
Pandora rakstīja: Tās pārmaiņas pasaules čempionāta formātā padarīs hokeju tikai elitārāku, jo vairākas valstis no apakšas vienkārši vairs nepiedalīsies tajos turnīros, jo nespēs/negribēs pildīt kritērijus. Un ka tik Koziols neiešauj sev kājā, jo kur garantija, ka kaut kad arī Latvijai nav jāpiedalās tajos kvalifikācijas turnīros? Vai tik tā 3.vieta dažam labam nav pārāk galvu sagrozījusi?
Un kam tās valstis vajadzīgas,kur sastāvu veido kanādiešu un krievu lūzeri.Labs piemērs Gruzija mēmi krievijas spēlētāji savākti,ja nav savu tad nafig tāda izlase.