Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

OHL sezonas priekšvakars iezīmē divas izteiktas titula pretendentes

Jānis Celmiņš

OHL sezonas priekšvakars iezīmē divas izteiktas titula pretendentes
Foto: LHF

Šodien notikušajā Optibet hokeja līgas (OHL) jaunās sezonas prezentācijas pasākumā iezīmējās divas izteiktas Baltijas čempionāta titula pretendentes. Gatavību cīnīties par titulu 2024./2025. gada sezonā pauda divu klubu “Zemgale”/LBTU un “Mogo”/RSU pārstāvji. Līgas spēles arī šajā sezonā tiešraidēs tiks translētas portālā Sportacentrs.com, bet atsevišķas cīņas būs skatāmas arī kanālā TV4.

No Latvijas turnīrā spēlēs "Mogo"/RSU, "Rīgas Hokeja skola", "Zemgale"/LBTU un "Prizma", Lietuvu pārstāvēs Elektrēnu "Energija" un Viļņas "Hockey Punks", bet Igauniju - Tallinas "Panter".

“Jau otro gadu pēc kārtas mums ir izdevies pulcēt vienā līgā visu trīs Baltijas valstu komandas, kas ir iepriecinoši. Nākotnē mēs ceram paplašināties, kas varētu raisīt lielāku konkurenci. Jāsaka paldies “Optibet”, ar kuru sadarbojamies jau astoņus gadus. Novēlu visiem klubiem veiksmīgu un aizraujošu sezonu. Ceram, ka nodrošinātās tiešraides portālā Sportacentrs.com vairos kopējo skatītāju skaitu klātienē,” teica Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

“Optibet” zīmola vadītāja Jana Gormaļova atklāja, ka līgums ar LHF viņas pārstāvētajai kompānijai noslēgts gan uz šo, gan arī nākamo sezonu.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, Latvijas augstākajā līgā nespēlēs "Kurbads" komanda, bet par spēlēšanu līgā ilgi domājusi "Prizma" komanda, ko apliecināja tās galvenais treneris Ēriks Miļuns. Vaicāts, vai LHF (kopā ar citām lielākajām Latvijas sporta organizācijām) nebūtu aktīvāk jārīkojas, lai uzlabotu klubu iespējas piesaistīt finanšu līdzekļus no privātā sektora, vēršoties pie Valdības ar vēlmi veidot draudzīgāku nodokļu politiku un sponsoriem būtu lielāka interese atbalstīt sportu mūsu valstī, Kalvītis atbildēja izvairīgi: “Mēs to darām nepārtraukti. Jautājums, vai tiekam sadzirdēti. Runājot ne tik daudz par politiku, bet par sportu, jāsaprot, ka spēlēt Baltijas mērogā, aug arī klubu izmaksas. Ja mēs spēlētu tikai Latvijā, komandas spētu izdzīvot ar krietni mazākiem budžetiem,” teica Kalvītis, klāstot, ka atšķirība starp spēlēšanu tikai Latvijā un Baltijas mērogā ir ap 150 - 200 tūkstošiem eiro. Latvijas vadošo klubu pārstāvji sarunās ar portālu Sportacentrs.com gan šādus ciparus nesauca, sakot, ka atšķirība ir 10 līdz 20 tūkstošu robežās…

Vienlaikus gan Kalvītis atzina, ka interese spēlēt OHL klubiem esot. “Liepājā ir hokeja vēsture, Manuprāt, Daugavpilī būtu jābūt augstākās līgas komandai, ar optimismu skatāmies uz “Kurbada” nākotni. Brocēnu pārstāvji izrādīja interesi. Jāsaprot, ka hokeja sistēmas izveide prasa laiku,” norādīja LHF prezidents.

“Kad jaunā nodokļu reforma tika prezentēta, tika solīts, ka zaudējumus sportam Latvijas valdība kompensēs no budžeta lielākiem ieņēmumiem. Pēdējos gados ir bijuši mēģinājumi palielināt sportam paredzēto naudu, taču attiecībā uz nākamo gadu izskatās, ka drīzāk būs samazinājums, ne palielinājums. Nereti gadās, ka, mainoties nodokļu politikai, tiek doti optimistiski solījumi, bet vēlāk dzīvē tie solījumi tiek aizmirsti. Es aicinātu par to aktīvāk domāt un kaut ko darīt Latvijas Olimpiskajai komitejai, Latvijas Sporta federāciju padomei, kā arī Latvijas Sporta spēļu asociācijai,” turpināja Kalvītis.

Latvijas čempioni “Mogo”/RSU mediju pasākumā pārstāvēja komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns. “Jūtama svētku atmosfēra. Sezona sāksies jau sestdien ar ļoti nopietnu spēli ("Mogo"/RSU un "Zemgale"/LBTU”). Aicinu visus apmeklēt spēli klātienē, jo cīņa solās būs asa un spraiga. Mūsu mērķis ir cīnīties par čempionu titulu. Nosargāt titulu vienmēr ir grūtāk, nekā izcīnīt to, taču mēs esam gatavojušies nopietni. Turpināsim attīstīties arī sezonas laikā. Medijos jau ir izskanējis, ka mūsu sastāvu papildinājis ilggadējais Latvijas izlases aizsargs Kristaps Sotnieks. Centīsimies izaudzināt arī kādu jaunu spēlētāju Latvijas U18 un U20 izlasēm, tādejādi palīdzot Latvijas hokejam,” teica Ankipāns.

Apņēmīgi sezonai gatavojusies arī Jelgavā bāzētā "Zemgale"/LBTU” komanda, kuru arī šajā sezonā vadīs Artis Ābols. “Gatavošanos sākām 1. augustā, sastāvs ir pamainījies ievērojami, ir aizbraucēji, ir pienācēji. Klāt nākuši desmit jauni spēlētāji, viens uzbrucēju trijnieks pievienojās Somijas "Mestis" līgas klubiem, strādāsim. Esam aizvadījuši vienu pārbaudes spēli, bet šovakar spēlēsim vēl vienu. Mums pievienojušies vairāku potenciālie U20 izlases hokejisti. Mērķis ir dot iespēju jaunajiem, bet reizē arī uzvarēt,” gatavību jaunajai sezonai apliecināja komandas galvenais treneris.

“Optibet” pārstāve Gormaļova neslēpa, ka līgas galvenais atbalstītājs plāno veikt dažādas ar hokeja popularizēšanu saistītus pasākumus spēļu norises vietās, bet Kalvītis piebilda, ka LHF galvenais uzdevums ir nodrošināt kvalitatīvu hokeju un spraigas cīņas: “Ja būs spraigas cīņas un kvalitatīvs hokejs, tad arī būs vairāk skatītāju gan pie TV ekrāniem, gan ledus hallēs.”

Līgas spēles arī šajā sezonā tiešraidēs tiks translētas portālā Sportacentrs.com, bet atsevišķas cīņas būs skatāmas arī kanālā TV4. Pirmā tiks aizvadīta jau sestdien, kad spēkus samēros aizvadītā gada finālistes un arī jaunās sezonas galvenās titula pretendentes - “Zemgale”/LBTU un “Mogo”/RSU. Spēles sākums plkst. 13.30.

  -3 [+] [-]

, 2024-09-04 15:29, pirms 2 nedēļām
Ko vepris doma par krievu piedalisanos OS

  +1 [+] [-]

, 2024-09-04 15:37, pirms 2 nedēļām
Gatavību cīnīties par titulu 2023./2024. gada sezonā pauda divu klubu - Jāni, šogad vēlreiz cīnīsies par pagājušā gada titulu?

  +1 [+] [-]

, 2024-09-04 15:51, pirms 2 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Gatavību cīnīties par titulu 2023./2024. gada sezonā pauda divu klubu - Jāni, šogad vēlreiz cīnīsies par pagājušā gada titulu?
Atvainojos! Palabots. Dzīvoju vēsturē

  +1 [+] [-]

, 2024-09-04 16:08, pirms 2 nedēļām
Jānis Celmiņš rakstīja: Atvainojos! Palabots. Dzīvoju vēsturē
Kļūdīties ir cilvēcīgi

     [+] [-]

, 2024-09-04 22:40, pirms 2 nedēļām
Nu tas ir normāli, ka Latvijā var sagrabināt vismaz 4 komandas. Salīdzinājumam ar padomju laikiem, kad te bija 1 miljons vairāk iedzīvotāju, bija tikai 2 nopietnas komandas - viena PSRS augstākajā līgā, otrā spēlēja otrajā līgā. Tā kā 4 komandas ir jau ok. Ja ar laiku vēl 2 komandas pieslēgsies, tad jau vispār varētu to saukt par hokeja bumu valstī, ņemot vērā, cik dārgs ir hokejs.

     [+] [-]

, 2024-09-05 11:01, pirms 2 nedēļām
Smagi, jau ļoti ar hokeju, ja vecākiem nav lieku, vismaz 100k, nav nemaz vērts sākt. Un no Latvijas vislabāk jaunajam hokejistam, notīties pēc iespējas agrāk. Savējie sapratīs.

     [+] [-]

, 2024-09-05 15:15, pirms 2 nedēļām
Jā, nu, ko lai saka - diezgan nožēlojams pasākums tas OHL... Futbola virslīga jau sit pušū, lai gan izlašu līmenī paši zinām, kur kas atrodas...