Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Lietuvas klubi gatavojas pievienoties OHL, uz jautājuma zīmes "Olimp" un "Kurbads"

Rolands Eliņš

Lietuvas klubi gatavojas pievienoties OHL, uz jautājuma zīmes "Olimp" un "Kurbads"
''Zemgales''/LLU hokejisti hokejisti pēc LČ titula iegūšanas. Foto: Optibet Hokeja Līga/Facebook

"Optibet" hokeja līgā nākamsezon varētu piedalīties arī vairāki Lietuvas klubi. Sarunas par šādu pavērsienu jau uzņemtas, un Lietuvas pusei jāsniedz konkrēts piedāvājums nākamās nedēļas sākumā, portālam Sportacentrs.com pastāstīja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Lai arī HK "Liepāja" par savu nespēlēšanu nākamajā OHL sezonā publiski apstiprināja tikai šīs nedēļas pirmajā pusē, hokeja aprindās šāda iespēja tika piesaukta jau pavasarī, un arī LHF rēķinājās, ka dažām komandām varētu būt problēmas ar startu nākamajā sezonā. Tādēļ, lai laicīgi izvairītos no pēkšņiem pārsteigumiem, ka rudenī sezonai gatavas tikai 4-5 komandas, tika nolemts mēģināt paplašināt līgas ģeogrāfiskās robežas.

Kā norādīja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs, šajā sakarā veiktas pārrunas ar Lietuvas hokeja saimi. Lietuvas čempionātā pagājušajā sezonā startēja piecas komandas, un, ja vismaz divas būs gatavas nākamajā sezonā sacensties Latvijas atklātajā čempionāta, tad Lietuva pievienos savas komandas OHL.

Par Lietuvas čempioni pavasarī pirmoreiz kļuva Viļņas "Punks", finālā pieveicot Elektrēnu "Energija". Lietuvas līgā spēlēja arī otra Elektrēnu komanda, kā arī divas Kauņas komandas. Sagaidāms, ka Lietuva varētu Latvijas līgā iespēlēt trīs savas komandas.

Abas puses ir noteikušas ceturto jūliju kā termiņu savu plānu noskaidrošanai un iesniegšanai. Pļāvējs norādīja, ka tad arī būs skaidrs, ko piedāvā Lietuvas puse, un varēs domāt par līgas paplašināšanos. LHF ģenerālsekretārs atgādināja, ka Baltijas līgas projekts dažādos veidos piesaukts un izmēģināts arī iepriekšējos gados, taču tagad tiek runāts par pilnas sezonas aizvadīšanu abu valstu klubu konkurencē. To principā var salīdzināt ar Latvijas-Igaunijas apvienoto līgu basketbolā, taču Pļāvējs šeit drīzāk piesauca terminu "Latvijas atklātais čempionāts".

100% skaidrība par savām komandām gan vēl nav arī Latvijas pusē. OHL iepriekšējā sezonā spēlēja septiņas komandas, no kurām "Liepāja" jau atvadījusies, vismaz uz laiciņu. Pļāvējs teica, ka visas pārējās ir apliecinājušas savu gatavību startēt nākamajā sezonā, izņemot "Olimp/Venta 2002". LHF ģenerālsekretārs izteica sapratni, ka pašreizējos laikos dažām komandām ir grūtāka situācija, taču arī "Olimp" sakarā vēl tiek gaidīti pozitīvi pavērsieni.

Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka "Olimp" varētu apvienoties ar Rīgas "Dinamo", kas izstājies no KHL un šobrīd par savu nākotni tur neziņā. Vēl gan nav skaidrs, kādā formātā šī sadarbība vai apvienošanās varētu izpausties.

Tāpat ir veiktas pārrunas ar HK "Kurbads" par tā iespējamo atgriešanos Latvijas līgā. "Kurbads" Latvijas čempionātu atstāja 2020. gadā, papildus finansiālajiem apsvērumiem piesaucot arī nesaskaņas ar LHF vadību, un pēc tam spēlēja Igaunijas līgā. Tagad "Kurbads" esot gatavs atgriezties, tiesa, tas atkarīgs no vairākiem ārējiem faktoriem, lai klubs cenu pieauguma laikā varētu spēlēt un uzturēt savu ledus halli, un šeit tiek sagaidīts valsts un pašvaldības atbalsts, kas gan sakāms par teju visiem Latvijas klubiem, jo rudenī un ziemā ledus haļļu darbības nodrošināšana būs vēl dārgāka nekā ierasts.

Taču principiāli "Kurbada" vadība esot atstājusi kara cirvjus pagātne, teica Pļāvējs. "Ar "Kurbada" vadītāju Pikāna kungu man sanāca satikties jau pirmajās dienās šajā amatā, un skaidri norādīju, ka vecos konfliktus cenšos atstāt pagātnē, un tam arī mēs piekritām. Ja "Kurbads" neatgriezīsies līgā, tad tas nebūs šī iemesla dēļ," teica Pļāvējs.

Šonedēļ tika gaidīti jaunumi arī čempiones "Zemgale/LLU" pusē, jo Jelgavas klubs cenšas pievienoties Somijas pēc spēka otrajai līgai "Mestis", un tas radīja acīmredzamo jautājumu – vai to varēs apvienot ar startu OHL? Pļāvējs šajā sakarā izteicās kategoriski, norādot, ka netiek nemaz izskatīts variants, ka "Zemgale" varētu nespēlēt Latvijas čempionātā un ka tas varētu tikt darīts pēc atvieglota kalendāra, piemēram, aizvadot tikai pusi spēļu.

Attiecīgi šobrīd LHF rēķinās ar 8-10 komandu dalību līgā. Skaidrībai jābūt 4. jūlijā, un tad arī varēs sākt konkrēti plānot turnīra formātu.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-01 18:33, pirms 2 gadiem
igauņiem vajadzēja labu klubu savākt un arī maukt.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-01 18:42, pirms 2 gadiem
pizdjux rakstīja: igauņiem vajadzēja labu klubu savākt un arī maukt.
Tartu komanda varētu arī mierīgi spēlēt

     [+] [-]

, 2022-07-01 19:09, pirms 2 gadiem
Kas vainas igauņiem? Džeki normāli hoķi kapā. Aizmirsu vārdu, bet ir viņiem viens talants, kurš nākamo sezonu pārceļas uz ameriku vai kanādas juniors līgu. Stati iespaidīgi. Neatceros uzvārdu, jo sarežģīts. Ieguglēšu.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-01 19:14, pirms 2 gadiem
hokeja pederācijas uzvaras gājiens hokejā turpinās

  +2 [+] [-]

, 2022-07-01 19:16, pirms 2 gadiem
pederācijas menedžeris pavisam citu ko saka
https://hokejazinas.com/latvijas-ce...

  +1 [+] [-]

, 2022-07-01 19:45, pirms 2 gadiem
Vienu brīdi bija igauņiem Diamonds, un Beresņevs bija treneris.
Ja kļūdos, tad lai hokeja vēsturnieki mani izlabo

  -1 [+] [-]

, 2022-07-01 20:31, pirms 2 gadiem
Speciaalists rakstīja: Vienu brīdi bija igauņiem Diamonds, un Beresņevs bija treneris.
Ja kļūdos, tad lai hokeja vēsturnieki mani izlabo
Bija, bija. Gadus 10 atpakaļ spēlēja LAČ, bija ap 2.-3. vietu, bet sezonu nepabeidz finanšu trūkuma dēļ...

  -2 [+] [-]

, 2022-07-01 21:01, pirms 2 gadiem
Tagad bez krievu gestairbaiteriem igauņi pat 1 klubu nesakasīs ... ja nu Lietuvas līgai .

     [+] [-]

, 2022-07-01 21:46, pirms 2 gadiem
Nu ja tie leiši ir daudz/maz līmenī, tad čempis interesants varētu būt ... bet ja pienāks klāt 4 Prizmas līmeņa komandas un Mogo ar 10:1 visus masēs tad nu i nah ...

  +2 [+] [-]

, 2022-07-01 22:50, pirms 2 gadiem
Nu ko novēlēt Lhf?Paņemiet un izčakarējiet vēl kādu komandu un tad varēsiet pievilkt vēl atlikušās leišu un igauņu blices,jo vietējie pie šitiem lhf lohiem neviena nespēlēs.

     [+] [-]

, 2022-07-02 02:38, pirms 2 gadiem
pizdjux rakstīja: igauņiem vajadzēja labu klubu savākt un arī maukt.
Igauņi it kā domā Mestis spēlēt

     [+] [-]

, 2022-07-02 02:42, pirms 2 gadiem
batista rakstīja: Kas vainas igauņiem? Džeki normāli hoķi kapā. Aizmirsu vārdu, bet ir viņiem viens talants, kurš nākamo sezonu pārceļas uz ameriku vai kanādas juniors līgu. Stati iespaidīgi. Neatceros uzvārdu, jo sarežģīts. Ieguglēšu.
Kurā līgā tā statistika iespaidīga?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2022-07-02 07:31, pirms 2 gadiem
relax81 rakstīja: Nu ja tie leiši ir daudz/maz līmenī, tad čempis interesants varētu būt ... bet ja pienāks klāt 4 Prizmas līmeņa komandas un Mogo ar 10:1 visus masēs tad nu i nah ...
Visticamāk, ka arī Prizma nekautrēsies masēt leišu komandas ar divciparu skaitļiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-02 09:09, pirms 2 gadiem
Tāds haoss Latvijas hokejā škiet vēl nav bijis piedzīvots.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-02 09:33, pirms 2 gadiem
emox rakstīja: Tāds haoss Latvijas hokejā škiet vēl nav bijis piedzīvots.
Tak visa federācija pro kremliski domājoša.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-02 10:28, pirms 2 gadiem
pizdjux rakstīja: igauņiem vajadzēja labu klubu savākt un arī maukt.
Viņiem jau ir savs vietējais čempis un pat teiktu labāks nekā leišiem.
Latvija šķiet mērķtiecīgi iznīcina savu hokeju.

     [+] [-]

, 2022-07-02 19:56, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Tak visa federācija pro kremliski domājoša.
tak vispār lhf ir krievu pakalpiņi

     [+] [-]

, 2022-08-01 11:28, pirms 2 gadiem
Uz kādas jautājuma zīmes ir Kurbads?! 100% ka nākošajā sezonā noteikti spēlēs Coolbet līgā, jo visi jautājumi jau tur praktiski ir sakārtoti. Igauņi biznesam un sportam pieiet daudz nopietnāk kā letiņu šaļai-vaļai bāleliņi jebkuram jautājumam.