Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Lietotāja viedoklis: Kas notiek ar "Dinamo"?

Andrejs Siliņš

Lietotāja viedoklis: Kas notiek ar "Dinamo"?
Marsels Hosa.
Foto: Romualds Vambuts

eSports.lv piedāvā iepazīties ar lietotāja Hipotenūza viedokli par to, kas notiek ar Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", kas piedzīvojis astoņas neveiksmes pēdējos desmit mačos.

Pēdējo desmit spēļu skaudrā statistika līksmi neizraisa - astoņi zaudējumi un tikai divas uzvaras. Vidusmēra latvietis šādu sēriju spētu sagremot, ja vien spēle būtu skatāma un desmitnieks būtu iztērēts lietderīgi. Diemžēl pēdējās divās spēles (ne)iespētais pat visoptimistiskākajos līdzjutējos raisījis Dombura cienīgu jautājumu - Kas notiek?

Nogurums - šī frāze jau kļūst par ikdienu spēlētāju nevarības izvērtēšanā. Bet kas patiesībā slēpjas zem šī vārda? Spēļu skaits taču abām komandām ir vienāds. Piekrītu, ka pēdējās spēlēs hokejistos varēja būt papildu sagurums - 20 dienās desmit spēles ir slodze pat Krievijā. Lai kā arī mēs censtos izvairīties no šī temata, tomēr ar kritisku aci jāpaskatās uz mūsējo meistarības līmeni un reālo atbilstību šai līgai.

Vien 18 no 50 kopējiem vārtiem guvuši latvieši (vai vismaz pilsoņi). Tanī pat laikā komandā ir seši leģionāri (Sperle punktus var gūt vien teorētiski) un 19 pašmāju profesionāļi. 23 spēļu laikā mūsējie guvuši vien 18 vārtus, jebšu 0.78 vārtus spēlē.
Jāteic gan, ka atlaist kādu būtu nevietā un nebūt tas pareizākais solis - šī komanda vieno izlases spēlētājus, lai tieši uzlabotu šo meistarību, nevis secinātu tās trūkumu.

Tomēr tas neliedz izvērtēt "Dinamo" patieso vietu KHL tabulā. Ļoti precīzi izteicās Ernštreits juniors - sākuma uzvaras nāca ar lielu patriotisma dopingu, taču šobrīd, kad eiforija pierimusi, meistarības ziņā netiekam līdzi nospraustajai latiņai. Spēlētāju virknē ilgi nav jāraugās - pat Latvijas līmenī pazudušais Bērziņš, Baltkrievijas līderis Rēdlihu Miķelis, Galviņš, Štāls, Bļinovs - vai šie spēlētāji atbilst NHL sekotājas KHL līmenim? Patiesībā varam būt apmierināti ar pašreizējo vietu tabulā, jo acīmredzami komandu velk vien leģionāri. Protams, ar tādu domu arī tie tika pirkti, tomēr pašmāju spēlētāju artava rezultātā mērāma vien ar "kapāšanos".

Meistarība nav vien ailīte, kurā ieskatāmies vien pirms pasaules čempionātā un bāli secinām, kādā ... atrodamies. Prasme vairāk kā 50 spēles nospēlēt salīdzinoši vienmērīgā līmenī ir meistarības pārbaudījums, pie kura esam apstājušies. Jāteic gan, ka šī divu nedēļu pauze būs labs atspēriena punkts, lai iekrātu tik ļoti vajadzīgo enerģijas lādiņu un vēlāk rādītu optimālo sniegumu. Turpmākā sezonas daļa solās būt īpaši skarba - šī "play-off" vieta vēl būs jānosargā un jāizcīna.

Ja kādu neapmierina rādītais sniegums, pirmkārt, būtu jāpaskatās uz sevi. Leģionāriem ko pārmest būtu nevietā - šaubos, vai Hosas 13 vārtus kāds latvietis pārspēs atlikušajā sezonas daļā. Patiesībā būtu jāpriecājas, jo ar ārzemniekiem izvilkām pilno lozi - 32 vārti ir vērā ņemams sasniegums ne tikai 23 spēļu mērogā. Arī Šuplers strādā godam. Tad kāpēc tomēr jūtam tādas mieles par šā brīža situāciju?

Acīmredzami Rīgas "Dinamo" ir saslavēts un sareklamēts pārāk daudz un bieži - eiforija iezagusies ne vien spēlētājos. Nu jau zaudējums pret "Nefthemik" un "Lada" tiek uztverts par personīgu apvainojumu. Der atgādināt, ka astoņi no desmit pašmāju "Dinamo" spēlētājiem Krievijas Superlīgas komandās uzņemti netiktu. Šobrīd skan pesimistiski, tomēr uzskatu, ka iekļūšana TOP16 būs labs sasniegums. Turēsim īkšķus par komandu arī turpmāk, tomēr ar mēru, citādi līdzjutēju kuluāros Rīgas "Dinamo" jau tiek iecelts blakus "Atlant" un "AK Bars".

1 2 3 105 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2008-10-30 13:54, pirms 16 gadiem
vajadzētu nostabilizēt sniegumu savādāk mums iet kā pa kalniem saņemieties vienreiz savādāk pat brīžiem negibas skatīties pierādiet Dināmo ka varat sezonas sākumā likās ka mēs spēsim un iegūsim augstu vietu tabulā bet tagad uz otru pusi iet saņematies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-30 13:58, pirms 16 gadiem
un kas tas tads veel??? tieshaam, melna josla....

kriminal.lv: Kriminal.lv - АНОНС. Рижский динамовец сбил...
Slēpts komentārs: bonis2

  +1 [+] [-]

, 2008-10-30 14:01, pirms 16 gadiem
Hmmm...
Atkliek tik piedomāt kāds ieguvums būs LV izlasei, ja tā saucamais kodols ikdienā pienes ūdeni, bēt čempī būs kādam arī jāmet iekšā...
Mans viedoklis RD modelis, ka tā pamatā veidosies izlase darbosies tikai tad kad no amerikas būs dabūti uz RD mūsu spēlētāji. Es nedomāju NHL spēlētājus, bet gan zemākās līgas... Karsumu un Kuldu priekšgalā..

     [+] [-]

, 2008-10-30 14:01, pirms 16 gadiem
Aciiid rakstīja: un kas tas tads veel??? tieshaam, melna josla....

http://www.kriminal.lv/ru/bez-razdela/anons.-rizhskiy-dinamovets-sbil-zhenschinu-i-sbezhal.html
nevar kaads pastaastiit par ko tur ir nekaa nesaprotu krieveni maaacos4 gadus bet taapat nerubiiju

  +1 [+] [-]

, 2008-10-30 14:03, pirms 16 gadiem
SHINGUARDS rakstīja: nevar kaads pastaastiit par ko tur ir nekaa nesaprotu krieveni maaacos4 gadus bet taapat nerubiiju
lieto translate.google.com vismaz kautko sapratīsi

  +2 [+] [-]

, 2008-10-30 14:04, pirms 16 gadiem
P.S.

Ne tikai no amerikas, arī no Eiropas... Kautvai to pašu Vasiļevu... Bet viņš ir pārāk labi iejuties tur kur viņš ir... Viņš ir komandas kapteinis, labi viņam iet..

  +7 [+] [-]

, 2008-10-30 14:04, pirms 16 gadiem
Nepiekrītu.Domaju kad Dinamo vēl paradis kas vinjiem iekshaa...Tas kad 2 speles galiga posta aizgaja nenozime kad komanda ir norakstita..
Ta praktiski visam komandam ir protams ar iznjemumiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-30 14:05, pirms 16 gadiem
Būs Petrovickis ielidojis...

Jau pirms sezonas gudrie krievu TV komentētāji sprieda, ka Dinamo nav vajadzīgās fiziskās sagatavotības un teica, ka nekas labs nebūs. Vēl nodomāju- nu ko var di@#$, bet taisnība vien bijusi...
Slēpts komentārs: mysipo

  +2 [+] [-]

, 2008-10-30 14:11, pirms 16 gadiem
Bet tā taču ir ar visiem sporta veidiem. Ja pieradini skatītāju pie panākumiem, tad neko citu no Tevis negaida. Cits jautājums ir par šo varēšanu. Un Dinamo menedžmentam pārmest ko būtu vismazāk- tāds ir viņu darbs, turklāt uzskatu, ka šobrīd līdzvērtēga Latvijā nav. Ne velti speciālisti prognozēja šo tabulas vidusdaļu sezonas beigās, kaut ņemot vērā, ka Dinamo ir viens no vismazākajiem budžetiem. Tur tad nu pagaidām mums būs būt. Jebkurā gadījumā, ir tāds teiciens "ja esi apakšā, tad vienīgais ceļš ir tikai augšup". To arī novēlu. Ja pamatā ir smags darbs, tad panākumi nekur neizpaliks.
Slēpts komentārs: Tomijs

  +1 [+] [-]

, 2008-10-30 14:14, pirms 16 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Un Dinamo menedžmentam pārmest ko būtu vismazāk- tāds ir viņu darbs, turklāt uzskatu, ka šobrīd līdzvērtēga Latvijā nav.
Nu bet hokeju spēle spēlētaji, nevis menedžeri )))

  -1 [+] [-]

, 2008-10-30 14:15, pirms 16 gadiem
Būtu interesanti uzzināt fanu viedokli par to,kuri trīs vietējie spēlētāji ir labākie Dinamo rindās?Mans variants:
1.Širokovs
2.Naumovs
3.Cipulis

     [+] [-]

, 2008-10-30 14:17, pirms 16 gadiem
Vienīgi vel tas ka nevajadzēja tikt vaļā no Masaļska viņs tur daudz spēlēs sākumā spēcīgi izvilka

  +3 [+] [-]

, 2008-10-30 14:19, pirms 16 gadiem
Es nesaprotu, ko visi tā plosās... Galu galā valstij ar pāris milj. iedzīvotāju būtu vispār jāpriecājas, ka mūsu šobrīd labākā (lasi bagātākā) komanda spēlē šādā līgā. Vismaz puikas būs ieguvuši pieredzi. Tāpat kā PČ noturēties 16 labāko vidū ir sasniegums!
Un nevalajg aizmirst, ka kādam jāspēlē arī basīts un fūzis:-)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: xero

  -4 [+] [-]

, 2008-10-30 14:23, pirms 16 gadiem
xero rakstīja: Hipo
ko?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-10-30 14:23, pirms 16 gadiem
1. M.Rēdlihs
2. Naumovs
3,/4. Galviņš/Sotnieks - abi patīk kā spēlē.

  +2 [+] [-]

, 2008-10-30 14:23, pirms 16 gadiem
viss jau būtu labi ja nebūtu tādas izteiktas melnās joslas...Patreizējā vieta tabulā arī ir mūsu aptuvenā reālā vieta!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-30 14:25, pirms 16 gadiem
Hipotenūza rakstīja: ko?
Tu vēl ar mums runāsi?
Tu jau tagad i zvaigzne!

     [+] [-]

, 2008-10-30 14:25, pirms 16 gadiem
Hipotenūza rakstīja: ko?
nē,nēē malacis !

  +1 [+] [-]

, 2008-10-30 14:26, pirms 16 gadiem
Ulmens rakstīja: Tu vēl ar mums runāsi?
Tu jau tagad i zvaigzne!
Viņš jau labu laiku ar mums nerunā

  +3 [+] [-]

, 2008-10-30 14:28, pirms 16 gadiem
mans viedoklis: sezonas saakumaa pret dinamo neviens nopietni negatavojaas, nepeetiija ierakstus un kombinjus, nepeetiijaa kaa ieejam zonaa, kad muuseejie vinneeja kaudzi ljoti stipru komandu tad pretinieku treneri saprata ka pret dinamo jaagatavojas nopietni, jaanoskanjo speeleetaaji, jaaraadaa kaa jaaspeelee aizsardziibaa, kaa mazaakumaa/vairaakumaa.

Protams nogurums IR iemesls, tachu tikai daljeejs, peedeejaas 2as speeles vairaakumaa(kas ir dinamo galvenais ierocis uzvaraam): dinamo ieiet pretinieku zonaa iemetot ripu nevis ievadot, NEVIENA komanda nemet ripu zonaa vairaakumaa, jo tie ir driizaak 50% ka ripa paliks tur, peedeejaas 2aas speelees tikai reizes 3-4 ievedaaam ripu zonaa, reizes 20 savukaart vienkaarshi iemetaam. Nogurums? Diez vai, driizaak pretinieks labi nosedz malas un presingojot izsit muuseejos, pat legjionaaru mainja vairaakumos praktiski TIKAI UN VIENIIGI slidinaajaas gar bortu. Bet galvenais: vaartu priekshaa nav NEVIENA, ieslido/izslido, bet nav neviena, liidz ar to ka nav neviena mest nav nekaadas jeegas no zilaas liinijas, un ja paskatamies cik pasiivi mees speeleejaam mazaakumaa tad nav briinums ka salaidaam kaadus 6 golus mazaakumaa peedeejaas 2 speelees, pretinieks vairaakumaa vislaik kustas, vienmeer vaartu priekshaa 1-2, muuseejie statiski un leeni, liidz ar to sanaak chush, veel viena lieta iekrita - nespeejam izmest ripu no zonas mazaakumaa, veelme vienmeer piespeeleet kaadam kaut kur, jaatrenee tad izmetiens, ja borti nosegti jaamet pa augshu un vidu, ja nosegts viens borts jaalaizh pa to, bet ja mazaakumaa reaali 1minuuti sitamies un tad dabuu ripu tribuncovs un taa vietaa lai izmestu iedod piespeeli pretiniekam.. zhalj

  +3 [+] [-]

, 2008-10-30 14:28, pirms 16 gadiem
Paldies par iespēju iepazīties ar šādu viedokli, inteersanti. Nedaudz arī manas domas. Panikai nav iemesla, jāpriecājas par tiem panākumiem, kas ir un jādomā kā pārvarēt pašreizējās neveiksmes. Tas viss ir likumsakarīgi garākā turnīrā – nevienam nebūs 56 uzvaras vai 56 zaudējumi, visiem ir kritumi un pacēlumi, tāpat situācija tabulā ir tik blīva, lai pēc 3 uzvarām atkal atgrieztos augšdaļā. Manuprāt pēc spēles līmeņa mūsējo reālā vieta būtu 10-18. Protams, ka neveiksmīgi daži, īpaši cerīgie Cipulis un Dārziņš – uz abiem 23 spēlēs 2 goli no 86 metieniem nav nopietni. Domāju, ka tikpat lielu kritiku kā mūsējie par pēdējām spēlēm pelnījuši arī leģionāri, cik tad Hossa iemetis 10 spēlēs? Viņiem jātaisa rezultāts, kura nav, un arī aizsardzībā liela daļa kļūdu uz viņu rēķina.
Tāpat redzam, ka Šuplers nav nekāds burvis – normāls KHL līmeņa treneris. Sākumā stingri ieturot savu līniju uun paķerot uz pārsteigumu, izdevās vairākas uzvaras. Tipiskas bija pret Dinamo, CSKA – pretinieki cerībā uz savu individuālo pārsvaru meistarībā aktīvi uzbruka, bet Dinamo atbildēja ar retākiem, bet rezultatīviem pretuzbrukumiem. Taču ar uzvarām cēlās pašapziņa un arī Šuplers krita kārdinājumā – daudz vairāk cenšoties spēlēt uzbrukumā un paši pretuzbrukumos saņēma golus. Kā redzam pret Dinamo visveiksmīgāk nospēlēja to treneru komandas, kas skaitās pieredzējuši un labi pazīst mūsējos – Vorobjovs un Krikunovs – manuprāt viennozīmīgi „apspēlēja” Šupleru.
Tā ka jāatpūšas un jāsakārto spēle – disciplinēta spēle ar skatu uz saviem vārtiem, cenšoties izmantot savas izdevības, pluss veiksme kā sākumā un būs vēl arī uzvaras.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-10-30 14:30, pirms 16 gadiem
Labs piemers kaa no muusu liimenja var pacelties liidz Jura Miņina liimenim...
Hipo ir visu spameru lolojums...
Tas paraada to ka spameri ar ko saprot un vinjiem ir savs viedoklis.....

Spameri - īstie esporta lietotāji...

Ar godu... Neveelamaa persona....

  -3 [+] [-]

, 2008-10-30 14:33, pirms 16 gadiem
matrix rakstīja: Labs piemers kaa no muusu liimenja var pacelties liidz Jura Miņina liimenim...
Hipo ir visu spameru lolojums...
Tas paraada to ka spameri ar ko saprot un vinjiem ir savs viedoklis.....

Spameri - īstie esporta lietotāji...


Ar godu... Neveelamaa persona....
Manas domas!
Hipo-the king!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-10-30 14:35, pirms 16 gadiem
mans butu
niživijs
širokovs
ankipans

  +1 [+] [-]

, 2008-10-30 14:36, pirms 16 gadiem
kaskulis rakstīja: "vai šie spēlētāji atbilst NHL sekotājas KHL līmenim"

Muahahahaa nakts ari dienai vienmer sekos, bet nekad nepanaks
shitam toch piekritu, lai KHL to panaktu (saniegtu NHL limeni vai tuvu tam) bus vajadzigi daudzi gadi vai ar daudz daudz (ljoti daudz) naudas...
1 2 3 105 komentāri