Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pat dalība vienā pārbaudes spēlē liegs Indrašim vēlāk spēlēt izlasē

Jānis Celmiņš

Pat dalība vienā pārbaudes spēlē liegs Indrašim vēlāk spēlēt izlasē
Miks Indrašis. Foto: AFP/Scanpix

Trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas "Spartak" paziņoja par līguma noslēgšanu ar uzbrucēju Miku Indraši, un Latvijas sabiedrībā lēmums izsauca plašu pretreakciju. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis sarunā ar portālu Sportacentrs.com neko plašāk komentēt nevēlējās, jo federācija pagaidām nav saņēmusi oficiāla transfēra pieprasījumu. Tikmēr Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sporta departamenta vadītājs Edgars Severs paskaidroja, ka pat piedalīšanās vienā pārbaudes spēlē Maskavas “Spartak” rindās liegtu Indrašim vēlāk spēlēt Latvijas izlasē visu atlikušo dzīvi.

Hokeja kuluāros izskan informācija, ka Indrašis varētu nebūt pēdējais, kurš tuvākajā laikā pievienosies kādam no KHL klubiem. Aigars Kalvītis neslēpj, ka ar hokejistiem daudz runāts par spēlēšanu Krievijā un Baltkrievijā. “Sporta likums skaidri nosaka, ka šādos gadījumos spēlētājs nedrīkst pārstāvēt izlasi, tāpēc federācija viedoklis ir vienkāršs. Mēs cenšamies atturēt spēlētājus no spēlēšanas šajās valstīs un šo valstu klubos. Par to mēs runājām gan pasaules čempionāta laikā, gan arī tagad,” stāsta Kalvītis, liekot noprast, ka interese no atsevišķiem spēlētājiem spēlēt Krievijā un Baltkrievijā gan bijusi, gan ir.

Kā noskaidroja portāls Sportacentrs.com, tad nacionālajām federācijām nav gandrīz (ja vien spēkā nav kāds cits līgums vai konkrētais spēlētājs nav diskvalificēts) nekādu iespēju liegt transfēru. “Tā ir spēlētāju brīva izvēle. Ja konkrētais cilvēks nolēmis spert šādu soli, tad atturēt viņu nevaram. Katrs hokejists pēc šāda lēmuma pieņemšanas pats ir atbildīgs par tālākajām sekām, tajā skaitā sankcijām, ko paredz Sporta likums. Es ļoti ceru, ka spēlētāji apzinās, kas viņus sagaida gadījumos, ja viņi piekrīt spēlēšanai Krievijā. Viņi tiks izmantoti pēc pilnas programmas, ar viņiem tiks manipulēts,” Kalvītis aicina spēlētājus stingri pārdomāt viena vai otra lēmuma pieņemšanu.

Ceturtdienas (30. jūnijs) vidū LHF joprojām nebija izdevies sazināties ar pašu Indraši, lai noskaidrotu, vai līgums ar Maskavas “Spartak” tiešām parakstīts. Arī portāla Sportacentrs.com centieni sazvanīt hokejistu līdz šim nav vainagojušies panākumiem.

Tikmēr Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sporta departamenta vadītājs Edgars Severs sarunā ar mūsu portālu paskaidroja, ka pat piedalīšanās vienā pārbaudes spēlē Maskavas “Spartak” rindās liegtu Indrašim vēlāk spēlēt Latvijas izlasē visu atlikušo dzīvi. Ja sportists sezonu iesāk kādā no Krievija klubiem, bet pabeidz kādas citas valsts komandā, ceļš uz izlasi viņam vienalga ir slēgts. “Sportists, kurš pārkāpis šo likuma pantu, nedrīkst būt nedz treneris, nedz menedžeris, nedz dvieļu pienesējs. Viņš nedrīkst tikt iekļauts izlases sastāvā nekādā statusā,” skaidri situāciju komentē Severs.

Vienīgais veids, kā spēlētājs var atgriezties izlasē, ir konkrētā likuma panta atcelšana.

Vienlaikus Severs norāda, ka Sporta likuma 21. panta otrā daļa aizliedz sporta komandām, sportistiem un sporta speciālistiem sadarboties ar sporta aģentiem no Krievijas un Baltkrievijas.

1 2 3 4 112 komentāri
Slēpts komentārs: pernambucan0
Slēpts komentārs: Shed

 +11 [+] [-]

, 2022-06-30 13:36, pirms 2 gadiem
pernambucan0 rakstīja: Lai tas Severs samaksā Mikum Spartak līguma algu, un lieta atrisināta!
Likums ir Likums, ja tev nepatīk tas tad cīnies pret likumdevējiem nevis cilvēkiem kam tas likums jāpilda. Manuprāt, pareizs un adekvāts likums un ja Miks uzskata ka viņam nav citu iespēju kā pelnī tad arī adekvāts un pareizs lēmums no viņa puses, cita lieta, ka viņam likums jāpilda būs un LV būs ciet un tas ir pareizi.
Slēpts komentārs: vienkārši Anatolijs
Slēpts komentārs: damokla_zobens_22
Slēpts komentārs: dakots

 +14 [+] [-]

, 2022-06-30 13:45, pirms 2 gadiem
Shed rakstīja: nevajag jaukt politiku ar sportu.
Vina speleshana, nespeleshana nekadi neietekme politiskos notikumus.
Krievijā nemaksā vairāk nekā Eiropā par spēlēšanu, bet gan par to, ka latvietis vai citas Eiropas valsts pilsonis brauc spēlēt uz Krieviju. Kas sponsorē hokeja klubus Krievijā? Tie paši, kas sponsorē karu. Ne jau prasmju dēļ Indrašim tiks maksāts vairāk nekā Eiropā, bet gan par politiku.

  +6 [+] [-]

, 2022-06-30 13:51, pirms 2 gadiem
Mihail Indrašist

  +3 [+] [-]

, 2022-06-30 13:54, pirms 2 gadiem
Es Maskavā neieteiktu, prioritārs mūsu (NATO) kodoltrieciena mērķis ...

  +5 [+] [-]

, 2022-06-30 14:00, pirms 2 gadiem
Hmm.. gadienā Indulim un Jakam aģenti nav krievi?

  +4 [+] [-]

, 2022-06-30 14:07, pirms 2 gadiem
vienkārši Anatolijs rakstīja: "Vienīgais veids, kā spēlētājs var atgriezties izlasē, ir konkrētā likuma panta atcelšana." - nu tad rekur arī atbilde. Būs šis muļķības jaatceļ un miers
Tu esi stulbs, vai izliecies?

  +8 [+] [-]

, 2022-06-30 14:08, pirms 2 gadiem
Didziz rakstīja: Krievijā nemaksā vairāk nekā Eiropā par spēlēšanu, bet gan par to, ka latvietis vai citas Eiropas valsts pilsonis brauc spēlēt uz Krieviju. Kas sponsorē hokeja klubus Krievijā? Tie paši, kas sponsorē karu. Ne jau prasmju dēļ Indrašim tiks maksāts vairāk nekā Eiropā, bet gan par politiku.
Zinot kā lietas notiek pie vateņiem, tad nav jau arī nekur zvanīts, ka vispār maksās. Aizkavēs pāris mēnešus algu un ap Ziemassvētkiem atlaidīs par "sūdīgu spēli" un Mikiņš atbrauks atpakaļ pliks kā baznīcas žurka(tb kāds aibzrauca tāds var arī atbraukt un ne pa matu bagātāks) tik vēl tagad+ ar sačakarētu publisko tēlu un bez iespējas vairs kapāt izlasē!

  +2 [+] [-]

, 2022-06-30 14:09, pirms 2 gadiem
Bet ja Spartaks šo ir izdarījis speciāli ar domu pakaitināt latviešus un pačakarēt nervus visiem iesaistītajiem?

Kaut gan divas dienas, manuprāt, ir pietiekoši ilgs laiks, lai pats Miks nāktu klajā ar paziņojumu presei.. tā kā izskatās, ka šis diemžēl nav fake

  +7 [+] [-]

, 2022-06-30 14:28, pirms 2 gadiem
Indraša un līdzīgo spēlēšanu krievijā es uztvertu kā spļāvienu sejā: "re kā, mums nospļauties uz jūsu sankcijām". Krievija ieņirdz par mums caur šādiem indrašiem...

  -1 [+] [-]

, 2022-06-30 14:29, pirms 2 gadiem
Number 0 rakstīja: Bet ja Spartaks šo ir izdarījis speciāli ar domu pakaitināt latviešus un pačakarēt nervus visiem iesaistītajiem?

Kaut gan divas dienas, manuprāt, ir pietiekoši ilgs laiks, lai pats Miks nāktu klajā ar paziņojumu presei.. tā kā izskatās, ka šis diemžēl nav fake
Viennozīmīgi, katra ārzemnieka parakstīšana viņiem ir kā saldais ēdiens, lai demonstrētu ar kadu prieku spēletāji pie viņiem brauc!

  +3 [+] [-]

, 2022-06-30 14:38, pirms 2 gadiem
Ko viņš ar tiem rubļiem darīs, tos nekur vairs nemaina, vai arī viņam tur kāda brūte ir, kuras dēļ gribēja spēlēt fašistiskajā krievijā?

  +3 [+] [-]

, 2022-06-30 14:42, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: "Vienīgais veids, kā spēlētājs var atgriezties izlasē, ir konkrētā likuma panta atcelšana."

Tas ir tikai laika jautājums, kad atcels šo un daudzus citus antikonstitucionālos likumu un noteikumu pantus.

Ļaujiet Indrašim dzīvot savu dzīvi, bet paši dzīvojiet savu!
Varētu domāt, ka fani, skatītāji, citas piesaistītās personas (sponsori, uzņēmēji) šo aizmirsīs
Vētru un Miglenieku ar nav aizmirsuši...

  +2 [+] [-]

, 2022-06-30 14:47, pirms 2 gadiem
Lai tak iet tirst tas jūda!

  +1 [+] [-]

, 2022-06-30 14:48, pirms 2 gadiem
Zhamschut rakstīja: Ko viņš ar tiem rubļiem darīs, tos nekur vairs nemaina, vai arī viņam tur kāda brūte ir, kuras dēļ gribēja spēlēt fašistiskajā krievijā?
Rīga uz katra stūra var par 70 rubuļiem nopirkt 1 eiru. Domāju, ka maskavijā kurss krietni labāks. Oficiālais ~55 par eiru, tik stiprs rubulis nav bijis jau 7 gadus.

  +4 [+] [-]

, 2022-06-30 14:48, pirms 2 gadiem
"Mēs nezinām vai šāds [transfēra] pieprasījums ir bijis vai būs. Te ir jāatceras arī fakts, ka KHL ir bijuši gadījumi, kuros klubs izziņo līguma parakstīšanu ar spēlētāju, bet izrādās, ka hokejisti neko par to nav zinājuši. Tā tas pēdējos divos mēnešos atgadījies ne reizi vien," sarunas nobeigumā sacīja Pļāvējs.

Ja tā būs taisnība, ko es gribētu, ka spartaks ir safrabricējis, tad mums kā faniem būs smaga atvainošanās jāsniedz, arī man kurš viņu smagi nodir.š tagad. Bet kamēr tā nav, Indrašis manas acīs ir pazudis

  -1 [+] [-]

, 2022-06-30 14:49, pirms 2 gadiem
Sunji rej, karavana iet talak

  +3 [+] [-]

, 2022-06-30 14:49, pirms 2 gadiem
Jo šķiet šādi ir provocēti vairāki ārzemju hokejisti, utaino līga, tulīt vel parādīsies info ka vel kāds aiziet tur.

  +4 [+] [-]

, 2022-06-30 14:50, pirms 2 gadiem
A ko cepās par to izlasi?
Tak viņš tāpat tai izlasei nav vajadzīgs. Spēlē tikai vienā laukuma galā, bez spēka spēles un tas pārītis individuāli skaistie vārti ir vismaz divtik uz viņa rēkina pretī.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-30 14:51, pirms 2 gadiem
Vot hohma, Indrašis sēž kanāriju salas, nezin neko par transferu, mobīlo atvaļinājumā malā nolicis un pēc pāris dienām attopās

  -2 [+] [-]

, 2022-06-30 14:51, pirms 2 gadiem
Shed rakstīja: Sunji rej, karavana iet talak
NATO karavana ...

  -2 [+] [-]

, 2022-06-30 14:53, pirms 2 gadiem
NaVI Broky rakstīja: Vot hohma, Indrašis sēž kanāriju salas, nezin neko par transferu, mobīlo atvaļinājumā malā nolicis un pēc pāris dienām attopās
Vot hohma ? Tu taču tāds pats latvijecs kā Miha Indrašist !

     [+] [-]

, 2022-06-30 14:55, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Vot hohma ? Tu taču tāds pats latvijecs kā Miha Indrašist !
Es ienīstu krievus jau pirms iebrukuma un vienmēr esmu ienīdis, es uz krievu skatos no augšas, ka viņš ir nekas, vot tā man ir

  +4 [+] [-]

, 2022-06-30 14:56, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ...bet basketbolā Vetrovs ir kļuvis par mūsu nacionālās sieviešu izlases treneri....kas būs nākotnē? ...par Latviju spēlēt nevar, bet varbūt pēc 30 gadiem Indrašiovs varēs trenēt hokeja izlasi?
Tad nebija sada likuma. Kas Tev jau 30 gadus nav skaidrs?

     [+] [-]

, 2022-06-30 14:57, pirms 2 gadiem
NaVI Broky rakstīja: Es ienīstu krievus jau pirms iebrukuma un vienmēr esmu ienīdis, es uz krievu skatos no augšas, ka viņš ir nekas, vot tā man ir
Tad jau tāds puspārkrievots letiņš kā Donbasa haholi , galvā pilns ar krievu zāģuskaidām , domu latviski izteikt pagrūti ...

  +2 [+] [-]

, 2022-06-30 14:58, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Tad jau tāds puspārkrievots letiņš kā Donbasa haholi , galvā pilns ar krievu zāģuskaidām , domu latviski izteikt pagrūti ...
Tu izklausies ļoti gudrs jauneklis, IGNORE.

  -3 [+] [-]

, 2022-06-30 15:05, pirms 2 gadiem
NaVI Broky rakstīja: Tu izklausies ļoti gudrs jauneklis, IGNORE.
IGNORE vietā iesaku VAIRE .
Slēpts komentārs: A Burts pareizais

  +1 [+] [-]

, 2022-06-30 15:36, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Rīga uz katra stūra var par 70 rubuļiem nopirkt 1 eiru. Domāju, ka maskavijā kurss krietni labāks. Oficiālais ~55 par eiru, tik stiprs rubulis nav bijis jau 7 gadus.
Beidz demagoģiju te dzīt! Vot paņem un nopērc par tiem rubļiem to eiriku te! Bankas vairs nestrādā ar rubļiem un tos nemaina! Paskaties jebkuras bankas valūtas maiņas kursus un atrodi man tur rubļus! A tu paņem un nopērc kaut par tiem 70 rubļiem to Eiriku vai dolāru tai paraškā! Tas ka viņi(viņu bankas) no loxiem iepērk dolārus un eiro par 50-55 rubeļiem ir fakts. Tikai tu nekur neatradīsi vietu kur tu kaut par tiem 70 rubļiem "kešā" varētu noprikt to dolāru! Cik zinu spekulantu kurss ir pie 200 rubļiem par vienu zaļo.
Slēpts komentārs: A Burts pareizais

  -2 [+] [-]

, 2022-06-30 15:41, pirms 2 gadiem
Raitcha rakstīja: A ko cepās par to izlasi?
Tak viņš tāpat tai izlasei nav vajadzīgs. Spēlē tikai vienā laukuma galā, bez spēka spēles un tas pārītis individuāli skaistie vārti ir vismaz divtik uz viņa rēkina pretī.
Tas jau ir cits jautājums
1 2 3 4 112 komentāri