Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" vārtsargs: "Gribētu palikt Rīgā, taču pagaidām nekā konkrēta"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Dinamo" vārtsargs: "Gribētu palikt Rīgā, taču pagaidām nekā konkrēta"
Andrejs Makarovs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" krievu vārtsargs Andrejs Makarovs atklāj, ka gribētu šeit palikt arī uz nākamo sezonu.

Aizvadītajā sezonā 19 spēlēs ielaida 3.12 ripas vidēji mačā un atvairīja caurmērā 90.6% no pretinieku metieniem. "Rīgā spēlēju vairāk nekā divās iepriekšējās sezonās. Braucu pēc spēļu prakses un ieguvu to. Darba pietika, uzturēju sevi tonusā. Gribējās nospēlēt labāk, taču iegāza trauma. Varbūt pat nospēlētu vairāk. Bija daudz metienu, taču man patīk tāda slodze," saka Andrejs Makarovs. "Gribētu palikt Rīgā, taču pagaidām nav nekā konkrēta."

Savainojuma dēļ nācās izlaist sezona pēdējās spēles. "Traumu dabūju Rīgā - mačā pret Kazaņas "Ak Bars" ripa trāpīja pa pirkstu un to salauza. Tagad jau viss normāli, roka funkcionē. Patlaban darbojos - no fitnesa centra puišiem paņēmu velosipēdu un mājās strādāju katru dienu. Galvenais mīt pedāļus, lai neuzaudzētu liekos kilogramus, citādi pēc tam būs grūti nomest," informē krievu vārtsargs.

KHL nākamajā sezonā klubiem noteikti algu griesti 900 miljonu Krievijas rubļu apmērā (aptuveni 11 miljoni eiro). "Par 900 miljoniem var savākt labu komandu. Līgā komandu līmenis vairāk vai mazāk izlīdzināsies, nebūs tik liela plaisa starp bagātajiem un vidusmēra klubiem. Kad tev ir daudz naudas, vari piesaistīt jebkurus spēlētājus par jebkādām algām. Bet pārējiem nav tādas iespējas, viņi gribētu, taču nevar atļauties. Algu griesti 900 miljonu apmērā - tas būs godīgi attiecībā pret Krievijas hokeju," atzīst KHL spēlētājs.

"NHL algu griesti ir augstāki, bet tur zvaigznes vienmērīgi sadalītas pa komandām, un tas ir pareizi. Piemēram, Vašingtonas klubā ir Aleksandrs Ovečkins un Jevgeņijs Kuzņecovs, taču zemākajos virknējumos spēlē ne dārgi hokejisti," norāda KHL kluba vārtsargs. "Uz NHL brauc ne pēc naudas, lielākajai daļai spēlētāju tas ir sapņa piepildījums."

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru

  +1 [+] [-]

, 2020-04-29 20:07, pirms 4 gadiem
nafig šitos krievu makaronus, vārti jāsargā Liepiņam, ja rez šosezon tika iespēlēts.

     [+] [-]

, 2020-04-29 21:33, pirms 4 gadiem
Vajag vairāk Krievu leģionaru! Ar pastalām nav aršana!

  -3 [+] [-]

, 2020-04-30 08:42, pirms 4 gadiem
Nākamsezon Dinamo vārtsargi plānoti kā nr.1 Kanādietis, nr.2 Krievs!

     [+] [-]

, 2020-04-30 11:06, pirms 4 gadiem
Sakarīgs čalis - lai paliek!