Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Jaks: "Kad mans foto parādījās balsošanas lapā, kļuva daudz interesantāk"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jaks: "Kad mans foto parādījās balsošanas lapā, kļuva daudz interesantāk"
Jānis Jaks. Foto: hcsochi.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Krasnodaras novada "Sochi" latviešu aizsargs Jānis Jaks saka paldies līdzjutējiem, kuri viņu iebalsoja Čeļabinskā ieplānotajā janvāra zvaigžņu spēlē.

Kā jau ziņots, KHL līdzjutēju balsojumā Jānis Jaks sakrāja visvairāk balsu starp aizsargiem, nopelnot ceļazīmi uz Zvaigžņu spēli. "Tas ir ļoti patīkami un negaidīti. Liels paldies par atbalstu visai manai ģimenei - vecākiem, brālim, māsām. Milzīgs paldies kluba sabiedrisko attiecību komandai, kas izdarīja ļoti daudz, lai es uzvarētu balsojumā. Mums bija lieliski video klipi internetā, plakāti tribīnēs un publikācijas sociālajos tīklos. Protams, īpaši vēlos pateikties visiem līdzjutējiem, kuri mani atbalstīja," saka Jānis Jaks.

Soču kluba vēsturē esat pirmais spēlētājs, kuram līdzjutēju balsojumā izdevies iekļūt KHL Zvaigžņu spēlē.
- Esmu priecīgs, ka nokļūšu tādā pasākumā, te ir svarīgs pats fakts. Priecāsies arī tie spēlētāji, kurus zvaigžņu spēlei izvēlēsies žurnālisti un KHL pārstāvji.

Cik bieži sekojāt balsošanai? Vai bija pārdzīvojumi par balsojuma iznākumu?
- Parasti vienu vai divas reizes dienā apskatījos rezultātus mājas lapā. Pirms mūsu spēlēm, saprotams, neskatījos, bet citādi interesējos. Sportiskās intereses dēļ man bija interesanti, kā tur viss beigsies.

Pēc balsošanas pirmās nedēļas nebijāt Eirāzijas aizsargu trijniekā. Vai cerējāt, ka balsošanas turpinājumā palielināsies jūsu izredzes uzvarēt?
- Jā, sākumā man bija maz balsu, tad nedomāju, ka kaut kas būtiski mainīsies. Kad mans foto parādījās balsošanas lapā [pēc balsu skaita iekļuva trijniekā], kļuva daudz interesantāk [smaida].

Kurš no draugiem jūs atbalstīja šajā balsojumā?
- Bija ļoti daudz īsziņu. Man šķiet, ka visas vēl neesmu paspējis izlasīt. Man uzrakstīja arī treneris Pēteris Skudra, pie kura iepriekš spēlēju Rīgas "Dinamo", un apsveica ar tikšanu uz zvaigžņu spēli. Tas bija ļoti negaidīti un patīkami.

Bija ziņas arī no Ziemeļamerikas?
- Kontaktējos ar Elvi Merzļikinu, viņš zināja, ka pretendēju uz uzvaru. Zinu, ka mani atbalstīja koledža, kurā savulaik spēlēju. Nezinu, vai viņiem izdevās nobalsot, bet viņi redzēja, ka pretendēju uz zvaigžņu spēli.

Šķiet, ka laikā, kad Sočos bija nakts, jums sakrājās daudz balsu.
- Labi, paldies visiem!

Kādos konkursos vēlētos piedalīties KHL Zvaigžņu spēlē?
- Oh, grūti pateikt. Droši vien varētu sacensties spēcīgāko metienu konkursā. Varbūt uz ātrumu? Varbūt kaut ko izpildījuma tehnikā? Ne man par to lemt. Tur būs treneri, kuri visus saliks pa dažādiem konkursiem.

Vai zvaigžņu spēlē kāds plāno jūs atbalstīt arī klātienē?
- Pagaidām nezinu. Pandēmijas dēļ ģimenei tagad ir sarežģīti lidot uz Krieviju. Varbūt mana draudzene varēs ierasties Čeļabinskā. Kad pasākums tuvosies, būs skaidrs.


Izmantotie resursi:
hcsochi.ru

     [+] [-]

, 2021-11-23 17:18, pirms 2 gadiem
Kur var balsot???

     [+] [-]

, 2021-11-23 17:24, pirms 2 gadiem
Labāk tev nezināt!
Vēl bliņš Dārziņu iebalsosi xD.....