Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pret Rīgas "Dinamo" punktu nopelnījušais Dīcs atzīts par nedēļas labāko aizsargu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pret Rīgas "Dinamo" punktu nopelnījušais Dīcs atzīts par nedēļas labāko aizsargu
Darens Dīcs. Foto: KHL

Kontinentālā hokeja līga nosaukusi pagājušās nedēļas laureātus – labāko vārtsargu, aizsargu, uzbrucēju un jauno spēlētāju.

No vārtsargu vidus izvēlēts soms Juho Olkinuora, kurš pagājušajā nedēļā palīdzēja Magņitogorskas "Metallurg" izcīnīt trīs uzvaras. Viņš tika galā ar 93,48% metienu un vidēji ielaida 2,00 ripas. Duelī pret Ņižņekamskas "Neftekhimik" Olkinuora pirmo reizi sezonā palika nepārspēts (4:0). Viņš par nedēļas labāko vārtsargu izvēlēts pirmo reizi karjerā.

Tikmēr jau septīto reizi par labāko aizsargu atzīts Darens Dīcs no Nursultanas "Barys". Viņš trīs spēlēs izcēlās ar trim punktiem – divi vārti un piespēle, kas izdarīta ceturtdienas mačā pret Rīgas "Dinamo". "Barys" gan šajā spēlē zaudēja (2:3). Divas dienas iepriekš Kazahstānas komanda pārspēja Maskavas CSKA (6:3), un Dīcs guva divus vārtus, ieskaitot uzvaras. Kanādietis ar Kazahstānas pasi nedēļā izdarīja piecus spēka paņēmienus un bloķēja piecus metienus, kā arī sakrāja +1 lietderību.

Par labāko uzbrucēju kļuva Sergejs Plotņikovs (Maskavas CSKA). Viņš trīs spēlēs izcēlās ar pieciem vārtiem un septiņiem punktiem. Derbijā pret Maskavas "Spartak" viņš pirmo reizi KHL karjerā izcēlās ar hat-trick, bet par labāko uzbrucēju viņš atzīts trešo reizi. Plotņikovs pagājušajā nedēļā izdarīja četrus spēka paņēmienus un nobloķēja trīs metienus.

Par labāko jauno spēlētāju atzīts Maskavas "Dynamo" uzbrucējs Dmitrijs Raševskis, kurš piedalījās divās spēlēs un guva divus vārtus. Abas ripas viņš iemeta Vladivostokas "Admiral" vārtos. Šobrīd visas līgas kopvērtējumā 20 gadus vecais Raševskis ir astotais rezultatīvākais hokejists, sešos mačos sakrājot deviņus punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2021/09/20/...