Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Dinamo" pēc brīvdienām sāks ar tūri Austrumos

"Dinamo" pēc brīvdienām sāks ar tūri Austrumos
Kapteinis Ozoliņš gatavs vest komandu jaunās cīņās!
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Beidzoties Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) pārtraukumam, Rīgas "Dinamo" vienība šodien 16:00 uzsāks pirmo no četrām izbraukumu tūres spēlēm, Ufā pirmo reizi šajā sezonā tiekoties ar vietējo "Salavat Yulaev".

Abas komandas atrodas līdzīgās pozīcijās turnīra tabulā savās konferencēs - "dinamieši" šobrīd ir septītie Rietumos, bet "Salavat Yulaev" sestie Austrumos. Ufieši aizvadītajās 23 spēlēs tikuši pie 39 punktiem, kas ir par pieciem vairāk nekā rīdziniekiem. Vjačeslava Bikova vadītā komanda izcīnījusi 14 uzvaras, deviņas no tām pamatlaikā, divas papildlaikā, bet vēl trīs nākušas pēc pēcspēles metienu sērijām. No deviņiem zaudējumiem septiņi piedzīvoti pamatlaikā, bet pārējie divi bullīšu sērijās.

Ufai vislabāk no visām līgas komandām izdevies realizēt savu uzbrukuma potenciālu - 89 gūti vārti nav nevienai citai komandai, un tieši aizsardzība bijusi tā, kas nav ļāvusi tikt pie vairāk panākumiem. "Salavat" ripai ļāvusi pārslīdēt savai vārtu līnijai jau 74 reizes šajā sezonā, kas ir sestais sliktākais rādītājs visā līgā. Šīs dienas spēles mājiniekiem vārtos stājušies visi trīs pieteiktie vārtsargi, tiesa, arī NHL apritē bijušais zviedrs Ēriks Ersbergs spēlējis vien divus mačus un tos pašus zaudējis. Galvenokārt, visu smagumu iznes Aleksandrs Jeremenko (12 spēles) un Vitālijs Koļesņiks (14). No šiem diviem vārtu vīriem labāk klājies pirmajam - atvairīti 91,2 procenti pretinieku metienu.

Jāpiebilst, ka arī rīdzinieku nākamo pretinieku "Salavat Yulaev" rindās netrūkst savainoto - Krievijas plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka savainoti ir Aleksandrs Radulovs, Miroslavs Blatjaks, Dmitrijs Kaļiņins, Andrejs Kuteikins un Vitālijs Proškins.

Uzbrukumā līdz šim spīdējis Patriks Toresens, kura kontā jau 15 vārtu guvumu un 23 punkti, tomēr šis norvēģu uzbrucējs nav rezultatīvākais komandas spēlētājs. Desmit punktus vairāk savācis Saša Radulovs, kuram seši vārtu guvumi, taču 27 rezultatīvas piespēles, līdz ar to summā 33 rezultativitātes punkti. Arī aizsardzībā "Salavat" rindās ir rezultatīvi hokejisti un labākais no viņiem Andrejs Kutejkins - seši vārti un 13 piespēles devušas 19 punktus, kas ļāvis ierindoties rezultatīvāko aizsargu pieciniekā visā līgā. Otrais šajā sarakstā ar 21 punktu ir "Dinamo" kapteinis Ozoliņš.

"Salavat Yulaev" mājas spēles aizvada Ufas universālajā sporta arēnā, kurā hokeju apmeklēt var teju astoņi tūkstoši līdzjutēju (7950).

Rīgas komandai pēc pārtraukuma jāatsāk čempionāts ar izbraukumu tūri četru spēļu garumā - trīs no tām pret Austrumu divīzijas vienībām. Pēc šī vakara mača rīdzinieki dosies uz Magņitogorsku,lai tiktos ar līgas līderi "Metallurg", kam sekos spēle Čeļabinskā pret vietējo "Traktor". Tad "Dinamo" atgriezīsies savā konferencē un Maskavā spēlēs ar CSKA. Starp citu, novembra nogalē saldais ēdiens tepat Rīgā - piecas dienas pēc spēles Maskavā savās mājās jāspēlē pret Georgiju Pujacu un "Sibir", bet divas dienas vēlāk Arēnā Rīga atgriezīsies Mārtiņš Cipulis ar savu "Amur".

Savainojumus guvuši Miķelis Rēdlihs un Broks Troters, taču abi devušies līdzi komandai un, iespējams, būs gatavi doties laukumā.

Pārtraukumā notika ne tikai smaga trenēšanās hokejistu veikumā, bet arī sēdes un tamlīdzīgas lietas funkcionāru izpildījumā. Vienā no šādām pasēdēšanām ģenerālmenedžerim Sējējam kopā ar Šupleru tika uzdots pastiprināt sastāvu, bet neilgi pirms brīvdienu beigām nolēma - lai vēl paskrien šie paši vilki. Taču izmaiņas būs, vienīgais jautājums ir, kad tas notiks, un uz to atbildi dos laiks. Lielākos grēkāžus viļņveidīgajā komandas sniegumā vadība saskatīja piesaistītajos ārzemniekos. Viens no viņiem Kriss Holts brīvdienās bija devies mājup, bet atgriezies ar jaunu iedvesmas devu: "Pēdējās nedēļas laikā esam trenējušies daudz - pirmajās dienās pat četri treniņi dienā. Zinām, ka [gaidāmajā izbraukumu tūrē] mums pretī nāks komandas ar ļoti labiem spēlētājiem, bet tai pat laikā esam strādājuši ļoti smagi un domāju, ka esam gatavi. Spēles būs interesantas un aizraujošas."

Cits leģionārs Marks Hartigans paspējis sailgoties pēc ripas dzenāšanas: "Pietrūka spēļu un būs patīkami atgriezties spēļu ritmā un cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Šīs spēles izbraukumos parāda, kāda komanda mēs esam. Uzvarēt vismaz pusi no šīm spēlēm būtu labi." Lai izdodas!


Slēpts komentārs: Morati
Slēpts komentārs: sanijai9
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-17 10:46, pirms 14 gadiem
Ceru, ka puiši būs kārtīgi atpūtušies un rādīs lielisku spēli! Veiksmi!
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-17 11:03, pirms 14 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ko mums saka zvaigznes un latviešu senču novērojumi par RD iespējām šodien?
1. Salavat šosezon spēlē kā pa viļņiem, bet nezaudē (pamatlaikā) divās spēlēs pēc kārtas;
2. Salavat zaudēja iepriekšējo spēli;
3. Salavat ir vienīgā KHL komanda ko RD nav spējuši uzvarēt, un nekas neliecina,ka tas varētu notikt šodien;
4.Salavat spēlē mājās;
5.Kad labi iet LM,tad sūdīgi RD, un otrādi.LM šobrīd iet super.
Secinājums: Nelieciet toķikā naudu uz RD, jo tā būs tikpat kā nomesta zemē.
Pazīlēsi man pēc plaukstas?
, 2010-11-17 11:03, pirms 14 gadiem
HOSSSSA rakstīja: pret stiprām komandām mākam spēlēt!
Un makam ari pakast Vitjaziem....
, 2010-11-17 11:06, pirms 14 gadiem
Davaj RD pirmo uzvaru pēc pārtraukuma
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2010-11-17 11:11, pirms 14 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nē,jo Tev spalvainas un noberztas plaukstas.
Nav redzamas dzīves līnijas.
Nē, nē, ir redzamas, ir! Tev kā profesionālim nebūs nekādu problēmu. Bet ja nu galīgi nekādi, tad jau atliek vēl Taro.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-17 11:18, pirms 14 gadiem
Ufas portālā lasīju, ka jautājums ir tikai ar kādu rezultāta starpību rīdzinieki tikšot sakauti.
Slēpts komentārs: Krokodils
, 2010-11-17 11:23, pirms 14 gadiem
rreinis rakstīja: Ufas portālā lasīju, ka jautājums ir tikai ar kādu rezultāta starpību rīdzinieki tikšot sakauti.
tas labi, ka viņi tā sadomājušies.
pirms mūsu spēles pret Vitjazdu arī šeit komentāros lasīju, ka vajadzētu ar 5 vārtiem vinnēt, lai statistiku uzlabotu utt, bet rezultātu mēs zinam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Arsenich
, 2010-11-17 11:32, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Pateiksi vēl, ka viņiem nav taisnība?
Tu jau zini ir vai nav taisnība?
, 2010-11-17 11:33, pirms 14 gadiem
Vieno no komandām noteikti uzvarēs. Pēc pārtraukuma visādi brīnumi var sanākt, īsti prognozēt neko nevajadzētu. Jo sevišķi tagad, kad KHL ir uztaisījis nesmukumu ar komentatora sodīšanu izmuldēšanās sakarā.
, 2010-11-17 11:38, pirms 14 gadiem
Par dinamo uzvaru!!!!!
, 2010-11-17 11:48, pirms 14 gadiem
iespeejas shodien var buut visaadas. Kaa zinam, DR nav speeleejusi kopsh novembra saakuma. No vienas puses tas labi, jo ir atguuti speeki, sadziedeetas mikrotraumas, lai gan divi vadoshie pie taadaam tikushi. Salavata dalja sastaava savukaart speeleeja izlases speelees, dalja traumeeta. Itkaa vajadzeetu buut ne tik svaigiem, bet kas ir labaak? Buut svaigam, bet nespeeleejusham 2 nedeeljas, vai nedaudz nogurusham, bet vismaz ar speelju praksi? Koks ar diviem galiem.
Cereesim uz muuseejo alkaam peec hokeja un speeles discipliinas ieveeroshanu. Vajadzeetu arii takaa pirmajai mainjai beidzot pamosties.
, 2010-11-17 12:00, pirms 14 gadiem
BEIDZOT HOKEJS!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-17 12:02, pirms 14 gadiem
Par Dinamo uzvaru!
, 2010-11-17 12:11, pirms 14 gadiem
cali nu jus galigi neticiet musejiem, tas vairs nav forsi...
, 2010-11-17 12:11, pirms 14 gadiem
minusu jura, pokemoni juk prata
, 2010-11-17 12:13, pirms 14 gadiem
Morati rakstīja: Nu jacer vsm uz 3 punktiem!!Tas jau butu ideali....
gada koments, viennozimigi
, 2010-11-17 12:13, pirms 14 gadiem
BoW WoW rakstīja: BEIDZOT HOKEJS!!!
tu tachu esi basketbola piekritejs????
, 2010-11-17 12:18, pirms 14 gadiem
Smags izbraukums,bet skatītājiem intresants,ja būs punkti,protams.
Slēpts komentārs: otto13
, 2010-11-17 12:46, pirms 14 gadiem
Pats neērtākais pretinieks 4 spēles 0 punkti, pat pagājušo sezon pēdējā spēlē esot vadībā 3:0 pamanījāmies zaudēt. Tam ir jāpieliek punkts un jāuzvar tie Ufas salāti!!!
, 2010-11-17 12:53, pirms 14 gadiem
Es ar ' gribu kādus pāris mīnusiņus Bet, ja nopietni tie mīnusi pie visiem komentāriem tiešām izskatās smieklīgiNesen tenisa sadaļā pie raksta par Gulbja spēli ar Rodiku bija vēl vairāk - lielākā daļa " slēptie komentāri" - tā kā saraujiet!Spēle RD būs grūta, bet vēlu veiksmi !Un ceru uz labu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.