Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Rīgā spēlējušais Robinsons pēc četrām sezonām CSKA pārceļas uz SKA

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rīgā spēlējušais Robinsons pēc četrām sezonām CSKA pārceļas uz SKA
Mets Robinsons. Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Kanādiešu aizsargs Mets Robinsons, kurš Kontinentālo hokeja līgu iepazina Rīgas "Dinamo" sastāvā, parakstījis viena gada līgumu ar grandu Sanktpēterburgas SKA, kam pievienosies oktobra pašā sākumā.

Mets Robinsons uz Eiropu devās 2010. gadā. Aizvadījis vienu sezonu Norvēģijā un divas sezonas Zviedrijā, viņš pēcāk pievienojās Rīgas "Dinamo" un palīdzēja komandai pagaidām pēdējo reizi (2013./14. gada sezona) sasniegt Gagarina kausa izcīņu. Spēlējot pirmajā aizsargu pārī kopā ar Sandi Ozoliņu, kanādietis 54 mačos izcēlās ar 27 punktiem.

Augumā mazā, bet jaudīgā aizsarga sniegums nepalika nepamanīts, un pēc sezonas Latvijā viņš pārcēlās uz Maskavas "Dynamo", kur turpināja sevi apliecināt kā viens no labākajiem KHL aizsargiem. 2017. gadā viņš pievienojās Maskavas CSKA, ar ko 2019. gadā spēja izcīnīt Gagarina kausu. Turklāt Robinsons tika atzīts par finālsērijas labāko aizsargu un ar pieciem vārtiem bija play-off labākais aizsargs.

Pēc pagājušās sezonas sadarbība starp CSKA un četrās Zvaigžņu spēlēs iekļuvušo Robinsonu beidzās, bet tagad viņš atradis jaunu darba vietu. Parakstīts līgums līdz sezonas beigām ar Sanktpēterburgas SKA, un kanādietis komandai pievienosies 1. oktobrī. Viņš būs sestais leģionārs komandā.

Robinsona kontā ir arī Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļa. 2018. gadā uz olimpiskajām spēlēm nedevās Nacionālās hokeja līgas pārstāvji, un Robinsons bija viens no Kanādas izlases līderiem.

Izmantotie resursi:
https://www.ska.ru/en/news/view/met...