Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Fāzels: "KHL klubu skaits pārsniedz jebkādas robežas un budžeti ir stipri pārspīlēti"

Agris Suveizda

Fāzels: "KHL klubu skaits pārsniedz jebkādas robežas un budžeti ir stipri pārspīlēti"
Renē Fāzels
Foto: RIA Novosti

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels intervijā aģentūrai R-Sport sacīja, ka Kontinentālajai hokeja līgai (KHL) un Čempionu līgas projektam ir jākalpo vienam mērķim - Eiropas hokeja attīstībai. Fāzels uzskata, ka KHL ir pārāk daudz komandu un ka klubu budžeti ir pārāk lieli. Tāpat Fāzels sacīja, ka KHL klubiem vairāk naudas vajadzētu ieguldīt tieši bērnu un jauniešu sporta sistēmā.

IIHF Čempionu līgas sakarā veic pārrunas ar dažādām Eiropas līgām un individuāliem klubiem. Tostarp IIHF cer, ka Čempionu līgā varētu piedalīties arī KHL komandas. "Saprotam, ka KHL klubiem ir ļoti blīvs kalendārs un ka būs ļoti grūti piemeklēt datumus, kas tos apmierinātu. Tā ir nopietna problēma, pie kuras mums vajadzēs palauzīt galvu. Pie tam KHL klubi jau tā daudz lido...Mums būs jārunā ar nacionālajām federācijām, ar Krievijas Hokeja federāciju - visām ir jābūt iesaistītām procesā, lai rastu risinājumu," sacīja Renē Fāzels, kurš cer, ka Čempionu līga startēs jau nākamajā sezonā.

"Nē, par to pat nav runas. Nekādas sāncensības," Fāzelam tika vaicāts, vai Čempionu līga konkurēs ar Kontinentālo hokeja līgu. "Abām līgām ir jāstrādā viena mērķa labā - Eiropas hokeja attīstības labā. Tamdēļ nevienam ar otru nav jācīnās. Ir jāstrādā kopīgi un jāstrādā perspektīvā. Esmu pārliecināts, ka spēsim gūt panākumus, ja apvienosim mūsu pūliņus."

Fāzels visai kritiski atbildēja uz jautājumu par KHL mērķiem paplašināties: "Eiropas hokeja sabiedrībai ir jāapspriež šī tēma un ir jāizstrādā vienota pozīcija attiecībā pret KHL. 28 komandas - tas jau ir ļoti daudz. Vai mums pietiks augstas klases spēlētāju tik lielam skaitam klubu? Tas ir nopietns jautājums. Uzskatu, ka KHL klubu skaits ir pārsniedzis visas pieļaujamās robežas. "Jokerit"? Šis jautājums vēl nav atrisināts. Pēc manas informācijas tas vēl tiek apspriests. Somijas Hokeja federācijai ir jāpiekrīt "Jokerit" pārejai uz KHL. Paskatīsimies, ar ko tas viss beigsies."

"Bet, piemēram, esmu priecīgs, ka "Slovan" spēlē KHL. Tam nav liela budžeta, bet tas sasniedz pienācīgu rezultātu un uz katru spēli nāk desmit tūkstoši cilvēku. "Slovan' ir lielisks piemērs tam, ka var attīstīties arī bez lielas finansiālās rocības. Kopumā uzskatu, ka KHL budžeti ir stipri pārspīlēti. Pašreizējā situācija manā skatījumā vienkārši ir smieklīga," Fāzels turpināja. "Ko ar to domāju? Runāju par naudas daudzumu, kuru KHL klubi tērē spēlētājiem. Pusi šīs naudas varētu iztērēt bērnu un jauniešu hokejam, jauniem treneriem hokeja arēnām...Bet tas nenotiek. Nekur Eiropā nav klubu ar tādiem budžetiem kā KHL komandām. Mums vajadzētu šo jautājumu apspriest ar KHL vadību."

Fāzels gan nepiekrita jautājumam, ka tas nozīmē, ka viņš ir neapmierināts ar KHL devumu Eiropas hokeja attīstībai: "To es neteicu. Saprotiet, galvenais ir mērķis - Eiropas hokeja attīstība. Tai nebūt nevajag simts miljonu ASV dolāru lielus budžetus. Mums ir jāiegulda nauda bērnu un jauniešu sporta skolās. Manuprāt, labākais, ko KHL paveica savas piecu gadu ilgās pastāvēšanas laikā, ir Jaunatnes hokeja līgas izveide. Tā ir attīstība, tās ir investīcijas nākotnē."

Pilnu interviju varat lasīt ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта

1 2 3 4 123 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2013-09-11 19:59, pirms 11 gadiem
Da ladna?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: furios

  -4 [+] [-]

, 2013-09-11 20:04, pirms 11 gadiem
vinsh tieshaam to izdomaaja!? wow gudrs vecis

  +1 [+] [-]

, 2013-09-11 20:31, pirms 11 gadiem
Fūzeļa kungam vajadzētu pievērsties plombju likšanas tehnikas pieslīpēšanai.

     [+] [-]

, 2013-09-11 20:31, pirms 11 gadiem
Ko Tu neteiksi!!!!

  +4 [+] [-]

, 2013-09-11 20:36, pirms 11 gadiem
Un katru gadu pasaules čempionāts hokejā, kuru labākie spēlētāji bieži mēdz ignorēt, nemaz nav pārspīlēti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-11 20:44, pirms 11 gadiem
Paul Szczechura rakstīja: Ko idiotam padarīsi
Kuram? Meģveģam vai Fāzelim?

  -3 [+] [-]

, 2013-09-11 20:45, pirms 11 gadiem
RILEY. rakstīja: Manuprāt, te sāksies kas līdzīgs mūsu pašu Savicka un Lipmana strīdam

Bet nu pievienot Jokerit, klubu no Zviedrijas un būtu zbis. nevajag nekādas Korejiešus vai Itāļus..
Somijas.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-11 20:50, pirms 11 gadiem
Lasot komentārus var redzēt krievu maigās varas ietekmi, ar putām uz lūpām aizstāv krieveļu projektu, kurš nosprāgs dabīgā nāve pie pirmajām politiskajām vai ekonomiskajām izmaiņām. Neko nepareizu jau viņš nepateica, klubu budžeti KHL Eiropas hokeja mērogā ir smieklīgi un par ārzemniekiem tiek pamatīgi pārmaksāts kā arī austrumu konferencē mierīgi no pāris komandām derētu tikt vaļā

  -1 [+] [-]

, 2013-09-11 20:54, pirms 11 gadiem
Nu nevar veidot Eiropas hokeju par pamatu ņemot KHL. Tad jau labāk būtu pašiem sava Čempionu līga, jo nu netīrā krievu nauda, garie pārlidojumi (Vladivostoka), organizatoriskais bardaks diez vai perspektīvā Eiropai kaut ko labu var dot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-09-11 21:21, pirms 11 gadiem
Ko tas zobārsts vispār no hokeja sajēdz?

  +3 [+] [-]

, 2013-09-11 21:28, pirms 11 gadiem
kristaps24 rakstīja: Lasot komentārus var redzēt krievu maigās varas ietekmi, ar putām uz lūpām aizstāv krieveļu projektu, kurš nosprāgs dabīgā nāve pie pirmajām politiskajām vai ekonomiskajām izmaiņām. Neko nepareizu jau viņš nepateica, klubu budžeti KHL Eiropas hokeja mērogā ir smieklīgi un par ārzemniekiem tiek pamatīgi pārmaksāts kā arī austrumu konferencē mierīgi no pāris komandām derētu tikt vaļā
Droši, ka tu iesaki Austrumos tikt vaļā ne jau no lielo budžetu, bet mazbudžeta komandām....

Par to sprāgšanu pie politiskām/ekonomiskām izmaiņām- budžeti ta samazināsies, bet nez vai kas sprāgs nost. Ja kaut kas nepatīk KHL modelī, tad kāpēc nelikvidēt (tāpat kā LM) VEF, Ventspils basketbola klubu un pārējos LBL, futbola Virslīgu.... Dienvidslāvijas basketbola un futbola klubus, Kauņas Žalgiri un Rytas u.t.t. Vēl pieskaitīt tam klāt lielu daļu top Eiropas futbola superklubu, kam budžetā ''saimnieku'' nauda ir krietni lielākos apjomos kā ienākumi..... (tāpat kā RD un citos KHL klubos)

Nez vai tā ir krievu maigās varas izpausme, jo es LABPRĀT, PIRMAJĀ BRĪDĪ būtu pret RD startēšanu KHL, ja Eiropā būtu vienota, laba alternatīva KHL. Diemžēl Latvijas hokejam tādas nav. Un Eiropas hokejā stratēģijas VISPĀR NAV! KHL ir principā vienīgie, kam ir krievo-centrisks, bet tomēr redzējums par Eiropas hokeja attīstību, kas ir citāds kā ''audzēsim savējos NHL ledum''...

Man nav vajadzīgs nah** NHL, es gribu skatīties normālu hoķi saprotamā (vienalga angļu, krievu, vācu) valodā un saprotamos laikos un gribu redzēt Eiropas zvaigznes spēlējam Eiropā. Diemžēl, ja tu ieej somu vai zviedru līgas mājaslapās un paskaties sadaļas angļu valodā...... KHL saits tika pamatīgi lamāts, bet šobrīd tas ir visnotaļ priekšā citām Eiropas līgām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-11 21:29, pirms 11 gadiem
es ceru ka KHL uzliks mīksto eirolīgai un pēc jokerita kāds zviedru klubs atpeldēs un fāzels varēs iet dzert banānu sulu.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-11 21:32, pirms 11 gadiem
kristaps24 rakstīja: Lasot komentārus var redzēt krievu maigās varas ietekmi, ar putām uz lūpām aizstāv krieveļu projektu, kurš nosprāgs dabīgā nāve pie pirmajām politiskajām vai ekonomiskajām izmaiņām. Neko nepareizu jau viņš nepateica, klubu budžeti KHL Eiropas hokeja mērogā ir smieklīgi un par ārzemniekiem tiek pamatīgi pārmaksāts kā arī austrumu konferencē mierīgi no pāris komandām derētu tikt vaļā
Nomaini tekstā KHL pret NHL, eiropu pret pasauli.

  +3 [+] [-]

, 2013-09-11 21:33, pirms 11 gadiem
Jo nav jau nekā tāda tām citām līgām Eiropā vairs, kas nebūtu KHL. Izņemot vienā laidā ar reklāmām nolīmētiem spēļu krekliem un ledu. HD? Es kaut kā neredzu to HD prezenci youtube u.t.t., man kaut kā priekšā nelec zviedru, čehu, somu, šveiciešu līgu piedāvājums šai formātā. KHL šobrīd 2 no 3 RD spēlēm bija HD (vienīgā, kas nebija- no Rīgas). KHL mūsu iemestās šaibas parādās 3 minūtes pēc to iemešanas, KHL arī krieviski nerunājošais var izlasīt lielu gūzmu informācijas, apskatot līgu pārstāvniecību HFBoards hokeja forumā redzams, ka izņemot NHL, Eiropā KHL ir apžilbinošs pārsvars intereses ziņā.....

  -2 [+] [-]

, 2013-09-11 21:35, pirms 11 gadiem
Agris 77 rakstīja: Nomaini tekstā KHL pret NHL, eiropu pret pasauli.
nebūs korekti. NHL nav politisks projekts. Tur arī visa tā sāls.

  -2 [+] [-]

, 2013-09-11 21:40, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Jo nav jau nekā tāda tām citām līgām Eiropā vairs, kas nebūtu KHL. Izņemot vienā laidā ar reklāmām nolīmētiem spēļu krekliem un ledu. HD? Es kaut kā neredzu to HD prezenci youtube u.t.t., man kaut kā priekšā nelec zviedru, čehu, somu, šveiciešu līgu piedāvājums šai formātā. KHL šobrīd 2 no 3 RD spēlēm bija HD (vienīgā, kas nebija- no Rīgas). KHL mūsu iemestās šaibas parādās 3 minūtes pēc to iemešanas, KHL arī krieviski nerunājošais var izlasīt lielu gūzmu informācijas, apskatot līgu pārstāvniecību HFBoards hokeja forumā redzams, ka izņemot NHL, Eiropā KHL ir apžilbinošs pārsvars intereses ziņā.....
un? pārējās Eiropas līgas tomēr ir izteikti nacionālas. Piemēram, ja Tu dzīvotu Zviedrijā, tad, iespējams, ka Tu teiktu, "ka no tā KHL tā īsti nekā nav - viņiem vēl augt un augt līdz mūsu pašu SHL..." (nevis tieši spēles līmenī, bet visā pārējajā).

  -1 [+] [-]

, 2013-09-11 21:41, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Jo nav jau nekā tāda tām citām līgām Eiropā vairs, kas nebūtu KHL. Izņemot vienā laidā ar reklāmām nolīmētiem spēļu krekliem un ledu. HD? Es kaut kā neredzu to HD prezenci youtube u.t.t., man kaut kā priekšā nelec zviedru, čehu, somu, šveiciešu līgu piedāvājums šai formātā. KHL šobrīd 2 no 3 RD spēlēm bija HD (vienīgā, kas nebija- no Rīgas). KHL mūsu iemestās šaibas parādās 3 minūtes pēc to iemešanas, KHL arī krieviski nerunājošais var izlasīt lielu gūzmu informācijas, apskatot līgu pārstāvniecību HFBoards hokeja forumā redzams, ka izņemot NHL, Eiropā KHL ir apžilbinošs pārsvars intereses ziņā.....
Zviedriem, Čehiem ir pa vienam HD kanālam kur rāda hokeju, Somiem nav, Šveicei play-off rādija HD, nezinu gan par regulārā turnīra spēlēm, tās pērn rādija reģionālajos TV kanālos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-11 21:49, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: nebūs korekti. NHL nav politisks projekts. Tur arī visa tā sāls.
Es par to naudiņu.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-11 21:50, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: nebūs korekti. NHL nav politisks projekts. Tur arī visa tā sāls.
politisks-šmolitisks, kas nav politisks projekts? Vai tad NHL nevārījās Aukstā kara gados no kapāšanās ar PSRS? Un vai NHL tiešām nav politisks projekts, ja visos apskatos un komentāros aizokeāna cilvēki izceļ tikai savu un savas sistēmas krutumu principā skalojot jaunajam skolniekam, kas sēž un naktī skatās uz spožo ledu, smadzenes??

NHL ir kaitīga līga un visa ZA sistēma ir sevišķi kaitīga Latvijas hokejam, jo tā neattīsta, bet vnk izspļauj talantus. Par jaunajiem spēlētājiem tur runā tieši tāpat kā par rukšu audzēšanu- tas ir spēlētājs, tas ir projekts, bet tas vispār ir hvz kāds ''projekts''.... Iespēja attīstīties spēlētājam, ja viņš jau 21 gada vecumā nespēlē principā netiek dota. NHL ir pārāk daudz spēļu, lai pa starpu vēl veiktu nopietnu treniņprocesu un līdz ar to, ja tu esi labs, tad labāks nekļūsi un, ja tu esi Daugaviņš, tad... tas pats.

Var jau protams teikt, ka Holivudas filmas, McDonalds, ZA sporta līgas, mūzikas industrija u.t.t. nav politiskie projekti. Šodien tika prezentēts arī pētījums par to, ka angliski runājošo valstu Lielbritānijas un ASV augstskolas ir prestižākās pasaulē... Varbūt tas ar nav politiski? Bet man kā eiropietim ir svarīga IDENTITĀTE. Tad, kad KHL TV savā kanālā rāda PSRS vecās spēles un sižetus par Sočiem, tad es to saprotu, jo kanāls NAV RADĪTS letiņa vajadzībām un tas, kas tur skan ir KRIEVU IDENTITĀTE. Tāpat kā tad, kad kāds spēlētājs/treneris pasaka, ka līgā ir bardaks u.t.t., tas atspoguļo to, kas viņiem ir svarīgi. Gribētu redzēt kas būtu, ja kāds NHL spēlētājs/treneris kaut ko tādu par NHL pateiktu.... un konstanti pļāpātu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-09-11 21:52, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: un? pārējās Eiropas līgas tomēr ir izteikti nacionālas. Piemēram, ja Tu dzīvotu Zviedrijā, tad, iespējams, ka Tu teiktu, "ka no tā KHL tā īsti nekā nav - viņiem vēl augt un augt līdz mūsu pašu SHL..." (nevis tieši spēles līmenī, bet visā pārējajā).
Neviens soms, zviedrs, šveicietis tā nedomā. Katrā ziņā tie, kam nav rozā brilles uz acīm.
Tāpēc, ka tas ''viss pārējais'' arī ir apšaubāma lieta. Kas tur ir? Biļetes dārgākas? Vai visi zviedru klubi 15 000niekos spēlē?

Viss, kas tur ir, ir stagnācija....

  -1 [+] [-]

, 2013-09-11 22:02, pirms 11 gadiem
Tikpat labi var teikt, ka atsevišķu Šveices klubu budzeti ir pārspīlēti un smieklīgi un labāk pusi tās naudas būtu ieguldījuši bērnu hokejā. Riktīgs demagogs tas Fāzels.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-11 22:03, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: un? pārējās Eiropas līgas tomēr ir izteikti nacionālas. P
Piemēram EBEL

  +1 [+] [-]

, 2013-09-11 22:03, pirms 11 gadiem
Ko tas Fazels var satraukties, KHL ir krievu privats projeks un vina dara ko grib. Lai vins labak megina regulet NHL kas savus speletajus nelaiz uz PČ hokeja, jo tas kaite vinu biznesam.

  -1 [+] [-]

, 2013-09-11 22:06, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Droši, ka tu iesaki Austrumos tikt vaļā ne jau no lielo budžetu, bet mazbudžeta komandām....

Par to sprāgšanu pie politiskām/ekonomiskām izmaiņām- budžeti ta samazināsies, bet nez vai kas sprāgs nost. Ja kaut kas nepatīk KHL modelī, tad kāpēc nelikvidēt (tāpat kā LM) VEF, Ventspils basketbola klubu un pārējos LBL, futbola Virslīgu.... Dienvidslāvijas basketbola un futbola klubus, Kauņas Žalgiri un Rytas u.t.t. Vēl pieskaitīt tam klāt lielu daļu top Eiropas futbola superklubu, kam budžetā ''saimnieku'' nauda ir krietni lielākos apjomos kā ienākumi..... (tāpat kā RD un citos KHL klubos)

Nez vai tā ir krievu maigās varas izpausme, jo es LABPRĀT, PIRMAJĀ BRĪDĪ būtu pret RD startēšanu KHL, ja Eiropā būtu vienota, laba alternatīva KHL. Diemžēl Latvijas hokejam tādas nav. Un Eiropas hokejā stratēģijas VISPĀR NAV! KHL ir principā vienīgie, kam ir krievo-centrisks, bet tomēr redzējums par Eiropas hokeja attīstību, kas ir citāds kā ''audzēsim savējos NHL ledum''...

Man nav vajadzīgs nah** NHL, es gribu skatīties normālu hoķi saprotamā (vienalga angļu, krievu, vācu) valodā un saprotamos laikos un gribu redzēt Eiropas zvaigznes spēlējam Eiropā. Diemžēl, ja tu ieej somu vai zviedru līgas mājaslapās un paskaties sadaļas angļu valodā...... KHL saits tika pamatīgi lamāts, bet šobrīd tas ir visnotaļ priekšā citām Eiropas līgām.
Šis projekts turas uz diegiem un pāris paranoiķu ambīcijām, cik ilgi pēc tavām domām krieveļi grūdīs savus miljonus "peļņu" gūstošajos ārzemju klubos. Visticamāk pēc krievu hokeja izgāšanās Sočos kaut kas varētu mainīties

  +1 [+] [-]

, 2013-09-11 22:06, pirms 11 gadiem
Fāzels ar grib ieraut nāsīs no krieviem.
Pie tam viņš rauj no visiem un jo vairāk jo labāk!
Savu sētu pat nevar sakārtot, apsmiekls nevis IIHF prezidents.
Bagāts(federācijas un līgas) dara kā grib un kad grib, bomži tusē maliņā bez jebkādām perspektīvām un laiza pamestos kaulos!
1 2 3 4 123 komentāri