Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Jalonens atsakās no nesen parakstītā līguma ar Pekinas "Kunlun Red Star"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jalonens atsakās no nesen parakstītā līguma ar Pekinas "Kunlun Red Star"
Kari Jalonens. Foto: imago / Scanpix

Somijas hokeja speciālists Kari Jalonens atteicies no nesen parakstītā līguma ar Pekinas "Kunlun Red Star", taču vēlas turpināt strādāt par galveno treneri un meklē jaunu izaicinājumu.

Maijā tika parakstīts kontrakts uz gadu, taču drīz vien situācija mainījās. "Mēs izbeidzām manu līgumu ar "Kunlun". KHL vakar apstiprināja izbeigšanu un svītroja līgumu no sava reģistra," atklāj 61 gadu vecais Kari Jalonens. "Man bija interese atgriezties KHL. Gribēju tādu izaicinājumu, kāds būtu bijis "Kunlun" saistībā ar izslēgšanas spēlēm. Tomēr darbības vide sāka tik ļoti mainīties, ka es redzēju šo risinājumu [atteikties no parakstītā līguma] kā labāko variantu. Neredzēju, ka es tur būtu varējis pilnībā izmantot savu profesionalitāti."

Jūnija sākumā tik vēstīts, ka Ķīnas klubs arī nākamajā sezonā savas mājas spēles aizvadīs Piemaskavas pilsētā Mitiščos, kur iepriekš tika spēlēts koronavīrusa pandēmijas dēļ. "Kunlun" klubā Jalonens plānoja strādāt citādi nekā iepriekš, taču šī iecere izgāzās. Turklāt bija jāuzņemas vadīt Ķīnas olimpisko izlasi, gatavojoties 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. "Neviens nezināja, kādā virzienā jādodas olimpiskajā projektā," norāda somu treneris.

"Man bija vēlme atgriezties darbā, un tāda vēlme ir joprojām. Es arī meklēju izaicinājumus. Uzvarēt čempionātā ne vienmēr ir izaicinājums, varētu būt arī, piemēram, jauna valsts vai jauna sērija. Tagad baudīšu vasaru un izpētīšu situāciju."

Kari Jalonens iepriekš strādāja par Šveices faktiskās galvaspilsētas Bernes kluba galveno treneri (2016-2020), pirms tam bija Somijas izlases stūrmanis (2014-2016), kā arī trenēja KHL klubus Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Prāgas "Lev" (2011-2014).

Izmantotie resursi:
iltalehti.fi

  +1 [+] [-]

, 2021-06-10 15:18, pirms 3 gadiem
Daugaviņš uz Bern

  -1 [+] [-]

, 2021-06-10 16:18, pirms 3 gadiem
Kari uz Dinamo!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-10 16:19, pirms 3 gadiem
ritenis rakstīja: Kari uz Dinamo!
Kāpēc Tu Jalonenam vēli ko ļaunu??? Viņš Tev ko sliktu nodarījis?

     [+] [-]

, 2021-06-10 17:25, pirms 3 gadiem
No tās mēslu bedres khl visi kaut cik normālie mūk.