Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts ''Salavat'' un ''Metallurg'' uzvar viesos

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

''Salavat'' un ''Metallurg'' uzvar viesos
Deniss Platonovs "Avangard" vārtos ripu raidīja trīs reizes.
Foto: RIA-Novosti/Scanpix

Šodien sākušās cīņas Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālos. Divkārtējā čempione Kazaņas ''Ak Bars'' prata atspēlēties, taču ar 2:3 savā laukumā pagarinājumā zaudēja Ufas ''Salavat Yulaev''. Savukārt Magņitogorskas ''Metallurg'', pateicoties Denisa Platonova trim vārtiem, ar 4:2 viesos pārspēja Omskas ''Avangard''.

''Ak Bars'' neglābj Zaripovs un Morozovs

Iespējams, saistošākais Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināls šodien sākas Kazaņā - mājiniece un divkārtējā čempione ''Ak Bars'' uzņēma Krievijas izlases galvenā trenera Vjačeslava Bikova un regulārās sezonas labākā punktu guvēja Aleksandra Radulova pārstāvēto Ufas ''Salavat Yulaev''.

Mājiniekiem ātri izdevās izvirzīties vadībā - iegūto vairākumu no vārtu priekšas izmantoja Daniss Zaripovs, vārtos raidīdams vārtsarga atvairīto metienu. Neskatoties uz viesu apņēmīgajiem centieniem, ''Ak Bars'' vadībā turējās teju pusstundu. Tomēr 33. minūtē Igors Grigorenko ar elegantu pauzi noguldīja līgas play-off pirmās kārtas labāko vārtsargu Petri Vehanenu un panāca līdzsvaru - 1:1.

Turklāt 21 sekundi pirms otrās trešdaļas beigām aizsargs Miroslavs Blataks vairākumā izvirzīja vadībā ''Salavat Yulaev''. Tiesa, teju visu (jātrāpa bija pašam slovākam) viņa vietā paveica minētais Radulovs, izdarīdams precīzu un tālredzīgu piespēli.

Pateicoties mājinieku kapteiņa Alekseja Morozova vārtiem vairākumā, ''Ak Bars'' izdevās spēli novirzīt līdz pagarinājumam - 2:2. Tā ievadā labs moments bija Vladimiram Antipovam, taču Vehanens glāba. Tiesa, pēc viesu pieprasījuma tiesnesis devās konsultēties, atzīstot vārtu guvumu! Tādējādi uzvara ar 3:2 ''Salavat Yulaev'' kontā, sērijā 1-0. Nākamā spēle piektdien Kazaņā.

Platonovam trīs vārti, ''Metallurg'' uzvar viesos

Pārpildītās "Arena Omsk" tribīnes uzgavilēja jau mača ceturtajā minūtē, kad mājinieki realizēja skaitlisko vairākumu. Trešdaļas vidus gan piederēja viesiem – vispirms Deniss Platonovs izlīdzināja rezultātu, bet pusminūti vēlāk Oļegs Kvaša panāca jau 2:1. Otrā perioda vidū Platonovs vēlreiz pārspēja Kari Ramo, tomēr šoreiz atbildi parādā nepalika arī "Avangard" un, sākoties pēdējai trešdaļai, komandas šķīra tikai vieni vārti.

Trešajā periodā mājinieki uzbruka krietni vairāk, arī nekautrējās apdraudēt Georgija Gelašvili sargātos vārtus, bet ripa tajos negāja. Nepilnas sešas minūtes līdz mača beigām noraidījumu nopelnīja aizsargs Antons Belovs, tā apslāpēja mājinieku uzbrukuma viļņus. Pēdējā minūtē "Avangard" jau spēlēja bez vārtsarga, taču neko īsti bīstamu izveidot nespēja, kamēr viesi divas reizes nespēja no izdevīgas situācijas aizmest ripu garām aizsargam un trāpīt tukšos vārtos. Trešais piegājiens gan bija veiksmīgs – precīzi meta Platonovs, nodrošinot sev hettriku, bet komandai uzvaru 4:2.

Sērijas otrā spēlē Omskā risināsies 11. martā.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...

1 2 48 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2011-03-09 17:21, pirms 13 gadiem
Nez vai šoreiz Avangard arī paspēs ieskrieties?... Man gan gribētos, lai būtu mācība. Tas pēc Jāgra izteikumiem Zvaigžņu spēles kontekstā.

 +13 [+] [-]

, 2011-03-09 17:21, pirms 13 gadiem
šitiem gan Avangards pagruudiis

  +1 [+] [-]

, 2011-03-09 17:28, pirms 13 gadiem
kapēm mājinieki divas reizes nespēja no izdevīgas situācijas aizmest ripu garām aizsargam un trāpīt tukšos vārtos. Trešais piegājiens gan bija veiksmīgs – precīzi meta Plotonovs, nodrošinot sev hettriku, bet komandai uzvaru 4:2.
Pirmkaart - Kas ir kapeem??
Otrkaart - Omska speeleeja maajas nevis Magnitagorska!!!

  +5 [+] [-]

, 2011-03-09 17:30, pirms 13 gadiem
baisulis rakstīja: Nez vai šoreiz Avangard arī paspēs ieskrieties?... Man gan gribētos, lai būtu mācība. Tas pēc Jāgra izteikumiem Zvaigžņu spēles kontekstā.
ko tad vinš tādu izdarīja, vai pateica?

  -3 [+] [-]

, 2011-03-09 17:33, pirms 13 gadiem
avangard jau vienu kausu izcinija pietiek miers majas?
fjodorovs parspej jagru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-09 18:02, pirms 13 gadiem
Avangardam play off diez ko labi neiet

  +1 [+] [-]

, 2011-03-09 18:12, pirms 13 gadiem
ta tak pirma spele tik
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-03-09 18:34, pirms 13 gadiem
Prieks par metalurgu un denisu.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-09 20:40, pirms 13 gadiem
Un kāda konkurence ar NHL?ja nevar parādit ka papildlaikā Salavats iesita??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-09 20:46, pirms 13 gadiem
vai vispar ripa bija pari linijai?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-09 20:49, pirms 13 gadiem
AK Bars tik daudz iespēju 3 perioda beigās, 2 vai 3 vairākumi pēc kārtas bija. Ufa pelnīti uzvarēja

 +10 [+] [-]

, 2011-03-09 20:50, pirms 13 gadiem
Akmens laikmeta tehnoloģijas. Un kolhozs vēl kaut ko murkš par sāncensību ar NHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-03-09 21:04, pirms 13 gadiem
Kharlamovs32 rakstīja: Spēle bija laba [..]
Kurā vietā? Pirmais periods vēl bija skatāms, bet tad tiesneši sāka svilpot pa labi un kreisi un izpurgāja spēles gaitu. No 15 mazajiem sodiem, maksimāli 5-6 bija reāli pārkāpumi. Tas noraidījums par, ko Radulovs ti ļoti ārdījās vispār bija unikums, to stabili Kazaņas fani nosvilpa.

Un tas čalis, kas pa KHLtv komentēja būtu uz vietas atlaižams, visticamāk, ka no Kazaņas viņš točna nekomentēja. Visticamāk, ka pēdējā KHL spēle bez Rīgas Dinamo piedalīšanās, ko šogad skatīšos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-09 21:10, pirms 13 gadiem
Strīdīga epizode beigās iznāca SY !Omska nu gan švaka PO šogad!

     [+] [-]

, 2011-03-09 21:15, pirms 13 gadiem
dryy rakstīja: KAS TIESHI NEPATIKA KOMENTEETAAJAA?
- klusa bubināšana zem deguna
- runāšana par viskautko, tikai ne par laukumā notiekošo
- nespēja izsekot laukumā notiekošajam, komentētājs bieži bija pēdējais cilvēks uz planētas, kas aptvēra par, ko attiecīgajā mirklī nosvilpa tiesnesis
- nespēja un droši vien negribēja pareizi interpretēt un analizēt laukumā notiekošo (ar vienu izņemumu, manis minētajā noraidījumā, kad pat šitas klauns saprata, ka tiesnesis iedeva 2 min Ufas spēlētājam ne par ko)
- atrašanās TV studijā Maskavā, ne Kazaņā

  +7 [+] [-]

, 2011-03-09 21:18, pirms 13 gadiem
dryy rakstīja: NEMIIZ, KHL PASTAAV 3 GADUS, NHL 100!

PEEC GADU DESMITIEM, KAS TO LAI ZIN?
Hokeja līga Krievijā pastāv jau ~70 gadus
KHL nav pilnīgi jauna līga - tā ir uztjūnēta tā pati iepriekšējā Krievijas Superlīga

     [+] [-]

, 2011-03-09 21:18, pirms 13 gadiem
kā jau bija paredzams, Avangard iegāza viņu vājākā vieta - nelīdzsvarotais un nervozais Ramo. Kārtējā labā komanda ko noraks, playofiem pilnīgi nederīgs vārtsargs.

Nez kas būtu, ja tā būtu spēle par Gagarinu, kā tad vispār kāds saprastu bija tur gols, vai nē. Pagājušā SC finālā arī Keina ripa kaut kur vārtos pazuda, bet pēc tam vismaz parādīja, a šeit? Negribētu būt Kazaņas līdzjutēju vietā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-09 21:28, pirms 13 gadiem
pins19 rakstīja: Un kāda konkurence ar NHL?ja nevar parādit ka papildlaikā Salavats iesita??
Vot,vot,es arī nevarēju saprast,jo pat neparādīja no tūvplāna,kur tā ripa bija. Man pat drīzāk likās no tāluma,ka ripa nebija vārtos.

     [+] [-]

, 2011-03-09 21:29, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Gan jau vēlāk internetā parādīsies video, tāpat kā bija ar to Atlanta golu pret Severstaļ, kura nebija... un visi šausmīgi bļāva, bet vēlāk parādījās video un visi redzēja, ka gola arī nebija...

Nezinu kā tas šajā spēlē bija, bet tas vārtu tiesnesis redz atkartojumus gan no aizvārtes, gan no augšas u.t.t., bet skatītājiem tv vnk tās kameras nav pieejamas... bet domāju, ka vēlāk ieraksts tāpat parādīsies. Tāpat- tiesneša lēmums ir tiesneša lēmums un to nemaina tas vai skatītājs redz atkārtojumu vai nē... PČ visi redzēja, ka ripa trāpa vārtos pa caurumu tīklā, uz kuba to rādīja, bet tiesnesis tāpat nekādu lēmumu nemainīja....
nu jā, varbūt bija. Bet, atkārtošos, ja tā būtu spēle par kausu, tad pēc tiesneša lēmuma visiem būtu kaut kur internetā pēc pusdienas jāgaida atkārtojums, kas imho ir diezgan stulba situācija. Starp citu, NHL visus atkārtojumus parāda lielajā kubā un visi klātesošie var uzskatāmi visu redzēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-03-09 21:39, pirms 13 gadiem
Rīt atkal viesi uzvarēs !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 48 komentāri