Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL maina Zvaigžņu spēles formātu un izlases veidos pēc ģeogrāfiskā principa

Agris Suveizda

KHL maina Zvaigžņu spēles formātu un izlases veidos pēc ģeogrāfiskā principa
Lauris Dārziņš. Foto: Dinamo Rīga

Kontinentālā hokeja līga (KHL) ir paziņojusi par Zvaigžņu spēles balsojuma sākšanos, un šosezon savā starpā sacentīsies nevis četras divīziju izlases, bet gan pasaules reģionu izlases – Krievijas, Eirāzijas, Ziemeļamerikas un Skandināvijas.

Krievijas izlasi drīkstēs pārstāvēt tikai Krievijas hokejisti, Ziemeļamerikas izlase tiks veidota no ASV un Kanādas spēlētājiem, Skandināvijas izlase – no Dānijas, Zviedrijas un Somijas (kaut gan Somija pēc klasiskās definīcijas ir Ziemeļvalstu, nevis Skandināvijas pārstāve) spēlētājiem, savukārt Eirāzijas izlasi veidos visu pārējo valstu spēlētāji. Zvaigžņu spēle 15. un 16. janvārī notiks Čeļabinskā.

"Pēc 2020. gada Zvaigžņu spēles, kas notika Maskavā, veicām nopietnu darbu pie jaunas sportiskās koncepcijas izstrādes. Darba grupa apsprieda lērumu variantu, bet beigās izvēle krita uz ģeogrāfisko iedalījumu. Mūsu līgā spēlē liels skaits meistarīgu hokejistu no dažādām pasaules malām, un vēlamies parādīt, ka KHL – tā nav tikai Krievija, bet arī visa pasaule. Ticam, ka jaunā koncepcija ies pie sirds, un tagad katrā Zvaigžņu spēles komandā varēs parādīties jūsu mīļotā kluba spēlētājs," sacīja KHL prezidents Aleksejs Morozovs.

2009. un 2010. gadā Zvaigžņu spēlē sacentās Krievijas un Pasaules izlases, no 2011. līdz 2016. gada sāncensība bija starp Rietumu un Austrumu konferenču izlasēm (2012. gadā, kad Zvaigžņu spēli uzņēma Rīga, Rietumu konferences komandu sauca par Sanda Ozoliņa vienību), bet kopš 2017. gada Zvaigžņu spēlē sacentās četras komandas – pa vienībai no katras divīzijas.

Arī šosezon spēle notiks trīs pret trīs formātā, un līdzjutējiem ir dotas tiesības katrai vienībai izvēlēties vienu vārtsargu, vienu aizsargu un divus uzbrucējus. Balsošana notiks līdz 21. novembrim, un pēc tam savu izvēli izdarīs gan masu mediju pārstāvji, gan arī līga pati. Katrā komandā kopumā būs divi vārtsargi, deviņi laukuma spēlētāji un divi treneri. Galīgie sastāvi kļūs zināmi 14. decembrī.

2020. gada Zvaigžņu spēlē piedalījās Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Lauris Dārziņš. Šogad Zvaigžņu spēlei bija jāatgriežas Rīgā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tā tika atcelta.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2021/11/08/...

  +1 [+] [-]

, 2021-11-08 21:18, pirms 2 gadiem
kurus mēs bombardēs?

  +1 [+] [-]

, 2021-11-08 21:36, pirms 2 gadiem
šis izklausās interesanti

  +1 [+] [-]

, 2021-11-08 22:45, pirms 2 gadiem
Šo pasākumu varētu veikt attālināti.

     [+] [-]

, 2021-11-09 09:55, pirms 2 gadiem
Hokeja zvaigžņu spēles asociējas ar 90.gadu mis Latvija ... tāds pusmiris pasākums, kas interesi neraisa ...