Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Masaļskis KHL sezonu sāk ar neveiksmi bullīšos, Kuldam un Sotniekam piespēles

Rolands Eliņš

Masaļskis KHL sezonu sāk ar neveiksmi bullīšos, Kuldam un Sotniekam piespēles
Edgars Masaļskis
Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Artūrs Kulda savā KHL sezonas trešajā spēlē izcēlies ar rezultatīvu piespēli mačā pret savu bijušo komandu „Salavat Yulaev”, palīdzot „Jokerit” gūt uzvaru ar 3:2. Rezultatīva piespēle šovakar arī Kristapam Sotniekam, bet Edgars Masaļskis pirmoreiz sezonā izgāja laukumā "Lada" sastāvā, atvairot 31 no 33 "Lokomotiv" metieniem,

Pieredzējušais Latvijas aizsargs Artūrs Kulda šosezon vēl nebija guvis nevienu punktu ne divās KHL spēlēs, ne trīs olimpiskajās kvalifikācijas spēlēs. Šodien, atgriežoties „Jokerit” sastāvā, to izdevās mainīt.

Izbraukuma spēlē Ufā Kuldas pārstāvētais „Jokerit” nokļuva iedzinējos 21. minūtē, kad savas valsts kluba vārtos ripu iemeta Tēmu Hartikainens. „Jokerit” atbildi sniedza otrā perioda izskaņā, kad Kulda neilgi pēc izteiksmīgi pielietota spēka paņēmiena izdarīja metienu pa vārtiem un ripa rikošetā no partnera Mikas Niemi nūjas ielidoja vārtos. Kuldam, protams, tika ieskaitīta rezultatīva piespēle.

Trešajā periodā „Jokerit” arī izvirzījās vadībā, taču vēlreiz precīzs bija Hartikainens, palīdzot Ufai panākt 2:2. Likās, ka tiks sagaidīts papildlaiks, taču tā nelikās somam Tommi Huhtalam, kurš 36 sekundes pirms pamatlaika beigām izrāva "Jokerit" uzvaru 3:2.

Kulda laukumā pavadīja 20:27 minūtes, divreiz bloķēja pretinieku metienus un vienreiz pielietoja spēka paņēmienu. Viņam bija pārliecinoši ilgākais spēles laiks komandā - neviens cits "Jokerit" laukuma hokejists uz ledus nebija vairāk par 19 minūtēm spēles laika.

Kulda iepriekš pārstāvēja tieši „Salavat Yulaev” vienību, divās sezonās tās sastāvā izceļoties ar 14 punktiem 87 spēlēs. Latvijas aizsargs pagājušās sezonas sākumā pievienojās „Jokerit”, kas šo sezonu iesākusi ar trim uzvarām piecos mačos un diviem zaudējumiem pamatlaikā.

Pirmajā spēlē pēc atgriešanās no izlašu pārtraukuma „Lada” vārtos pirmoreiz šosezon stājās Edgars Masaļskis. Mačā pret „Lokomotiv” viņam gan kapitulēt jau trešajā minūtē, kad Jaroslavļa izmantoja vairākumu, bet „Lada” drīz vien atspēlējās, arī iemetot vairākumā. Šajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Kristaps Sotnieks.

„Lokomotiv” vēlreiz vadībā izvirzījās 27. minūtē, un Toljati daudz iespēju atspēlēties nebija. Otrajā periodā fiksēti tikai četri metieni pa „Lokomotiv” vārtiem, un Masaļskim ar grūtībām izdevās saglabā tikai minimālu deficītu. Taču iespēja radās trešā perioda sākumā, kad Arta Ābola trenētā „Lada” realizēja vairākumu, un nācās spēlēt papildlaiku, bet pēc tam ķerties pie bullīšiem.

Sotnieks nospēlēja veselas 26:42 minūtes un divreiz bloķēja pretinieku metienus, kamēr Masaļskis atvairīja 31 no 33 „Lokomotiv” metieniem. Bullīšos gan viņam tik labi neklājās un pēc diviem atvairītiem izgājieniem nācās atzīt Andreja Loktionova pārākumu un zaudējumu 2:3.

Pirmoreiz šosezon tikmēr sausā palika Kaspars Daugaviņš, kura pārstāvētā un Pētera Skudras trenerā "Torpedo" zaudēja "Amur". Spēle izvērtās ļoti mazrezultatīva, un vienīgos vārtus "Amur" guva papildlaikā. Daugaviņš nospēlēja teju 23 minūtes un izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Zaudējums arī Maskavas "Dynamo" un Mārtiņam Karsumam, kas piekāpās '"Ak Bars" ar 1:4. Karsums nospēlēja gandrīz 18 minūtes, pa vārtiem metienu neizdarīja, bet bloķēja vienu pretinieku metienu. Savukārt uzvara Oskaram Bārtulim un "Admiral", kas viesos ar 2:1 pārspēja "Spartak". Bārtulis ar punktiem neizcēlās, taču laukumā pavadīja ilgāko laiku savā komandā - 23:30 minūtes.

KHL spēļu rezultāti, 8. septembris

KomandasRez.KomandasRez.
Metallurg M – Dinamo R2:1Salavat Yulaev – Jokerit2:3
Lada-Lokomotiv2:3 PMTorpedo-Amur0:1 P
Ak Bars-Dynamo M4:1Neftekhimik-Vityaz
Spartak-Admiral1:2

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

     [+] [-]

, 2016-09-08 19:39, pirms 8 gadiem
malacis!!! vienīgais klubs kam vērts sekot kolhoznieku projektā

  -2 [+] [-]

, 2016-09-08 19:47, pirms 8 gadiem
Tikmēr šodien sākušās arī izlašu pārbaudes spēles ar ļoti iespaidīgiem sastāviem pirms World Cup of Hockey un iekš sportacentra 0 informācijas

  +7 [+] [-]

, 2016-09-08 20:22, pirms 8 gadiem
Blogs Par Hokeju rakstīja: Tikmēr šodien sākušās arī izlašu pārbaudes spēles ar ļoti iespaidīgiem sastāviem pirms World Cup of Hockey un iekš sportacentra 0 informācijas
Labāk nevajag. Atkal nāksies lasīt par zviedru seteriem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-09-08 21:07, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: malacis!!! vienīgais klubs kam vērts sekot kolhoznieku projektā
Jokerit?

     [+] [-]

, 2016-09-08 21:07, pirms 8 gadiem
Blogs Par Hokeju rakstīja: Tikmēr šodien sākušās arī izlašu pārbaudes spēles ar ļoti iespaidīgiem sastāviem pirms World Cup of Hockey un iekš sportacentra 0 informācijas
Te tak tik kolhozs tiek reklamēts. Gan jau, ka PK laika pie lielajām ziņām tiks liktās Āmura un huņluņa spēles, bet PK tiks kaut kur malās pieminēts garāmejot.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-08 21:27, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Te tak tik kolhozs tiek reklamēts. Gan jau, ka PK laika pie lielajām ziņām tiks liktās Āmura un huņluņa spēles, bet PK tiks kaut kur malās pieminēts garāmejot.
Tas būs tikai loģiski!

  -4 [+] [-]

, 2016-09-08 22:16, pirms 8 gadiem
Masala varēja aiziet ar godu, bet aizgāja, jo saprata, ka laukumā vairs nelaiž. Tas viņam noteikti par to gadījumu ar meiteņu iekaustīšanu Vecrīgā.

  -3 [+] [-]

, 2016-09-08 22:33, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Masala varēja aiziet ar godu, bet aizgāja, jo saprata, ka laukumā vairs nelaiž. Tas viņam noteikti par to gadījumu ar meiteņu iekaustīšanu Vecrīgā.
Tak aizgāja jau arī ar godu, nekā Irbe ar kājām pa priekšu.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-08 23:00, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: Tas būs tikai loģiski!
nu par tavu loģiku sen visiem viss skaidrs - lai dzīvo tautu draudzība bērnu un strādnieku drauga Staļina gādībā! Urŗā! Paldies psrs par laimīgo bērnību un mieru pasaulē! Urrā! Par pasaulē vienlīdzīgāko padomju republiku sadraudzību un rīgas dinamo dalību putina līgā! Urrā!

     [+] [-]

, 2016-09-08 23:30, pirms 8 gadiem
adrock rakstīja: nu par tavu loģiku sen visiem viss skaidrs - lai dzīvo tautu draudzība bērnu un strādnieku drauga Staļina gādībā! Urŗā! Paldies psrs par laimīgo bērnību un mieru pasaulē! Urrā! Par pasaulē vienlīdzīgāko padomju republiku sadraudzību un rīgas dinamo dalību putina līgā! Urrā!
Paldies, ka atklāji man savu slimību un devi iespēju sevi nobloķēt. Saistīt valsts spēcīgāko hokeja klubu ar Staļinu...nevaru iedomāties, kas tāda paurī darās.

     [+] [-]

, 2016-09-09 11:55, pirms 8 gadiem
dobrecovs rakstīja: Labāk nevajag. Atkal nāksies lasīt par zviedru seteriem...
Jūtu, ka būs Suveizdas bomba atkal? Kronberiji, Lašonsoni un citi Pokešoni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja