Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Hokejista karjeru noslēdzis KHL rezultatīvākais spēlētājs Mozjakins

Rolands Eliņš

Hokejista karjeru noslēdzis KHL rezultatīvākais spēlētājs Mozjakins
Sergejs Mozjakins. Foto: metallurg.ru

Krievu hokejists Sergejs Mozjakins 40 gadu vecumā nolēmis pielikt punktu savai hokejista karjerai, Krievijas medijiem atklāja viņa līdz šim pārstāvētās Magņitogorskas "Metallurg" direktors Sergejs Laskovs.

Sergejs Mozjakins "Metallurg" komandai pievienojās 2011. gadā un kā komandas kapteinis to pārstāvēja līdz pat aizvadītās sezonas izskaņai. Viņš ar Magņitku divreiz kļuva par KHL čempionu un kopumā šajā līgā viņš guvis 756 punktus 685 spēlēs, kas viņam ļauj saukties par līgas rezultatīvāko spēlētāju. Nevienam citam pagaidām nav vairāk par 637 punktiem.

"Tikko beidzām pārrunas ar Mozjakina aģentu," medijiem izteicās "Metallurg" direktors Sergejs Laskovs. "Sergejs ir nolēmis beigt karjeru. Šobrīd apspriežam viņa atvadu mača aizvadīšanu. Domāju, ka tas varētu būt Romazana piemiņas turnīrā pirms nākamās sezonas sākuma. Ceru, ka tur atbrauks viņa draugs Daniss Zaripovs no "Ak Bars"."

"Ar ko Mozjakins nodarbosies tālāk? Katram hokejistam ir sava privātā dzīve, kur mums nav tiesību līst," teica Laskovs. "Sergeja publiskā dzīve tagad ir noslēgusies, tagad sākas viņa privātā dzīve."

Mozjakins Krievijas izlases sastāvā kļuva par divkārtēju pasaules čempionu un arī olimpisko čempionu, kā arī viņa rēķinā pa divām PČ sudraba un bronzas medaļām. Viņš savulaik tika izraudzīts arī NHL draftā, taču Ziemeļamerikā nespēlēja.

Savā iepriekšējā sezonā, kas izvērtās par noslēdzošo, Mozjakins guva 21 punktu 38 spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...

     [+] [-]

, 2021-07-05 22:16, pirms 3 gadiem
LEĢENDA!

     [+] [-]

, 2021-07-05 22:32, pirms 3 gadiem
KHL viņš sāka, manuprāt, jau no pirmās sezonas, tolaik vēl bija tāda komanda Atlant. Un tur izkaplējās jau gana- neba jau tāpat viņu Magņitka pārpirka.
Solīds, piezemēts un patīkams cilvēks!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 22:50, pirms 3 gadiem
sintijs rakstīja: KHL viņš sāka, manuprāt, jau no pirmās sezonas, tolaik vēl bija tāda komanda Atlant. Un tur izkaplējās jau gana- neba jau tāpat viņu Magņitka pārpirka.
Solīds, piezemēts un patīkams cilvēks!
No pirmās sezonas gan, pirms tam esot vienam no labākajiem RSL uzbrucējiem kā CSKA, tā "Khimik" rindās.
20 sezonās noturēties virs punkts/spēlē ir ekstraklases rādītājs.

     [+] [-]

, 2021-07-05 23:54, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: No pirmās sezonas gan, pirms tam esot vienam no labākajiem RSL uzbrucējiem kā CSKA, tā "Khimik" rindās.
20 sezonās noturēties virs punkts/spēlē ir ekstraklases rādītājs.
Krievu hokeja leģenda. Manuprāt, žel, ka neriskēja tikt NHL. Un neizprotu krievu trenerus, kāpēc nedeva viņam iespējas OS (izņemot protams Korejas OS)