Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Jaks: "Nazarovs ir stingrāks treneris nekā Hārtlijs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jaks: "Nazarovs ir stingrāks treneris nekā Hārtlijs"
Jānis Jaks. Foto: HC Sochi

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Krasnodaras novada "Sochi" latviešu aizsargs Jānis Jaks atklāj, ka ar nepacietību gaida 2022. gada Pekinas olimpiskās spēles.

Atgādinām, ka Latvijas hokejisti KHL krievu klubos ir lētākie viesspēlētāji, liecina pētījums.

Sočus daudzi sauc par krievu Floridu. Vai jums šeit dzīvot ir ērti?
- Manā skatījumā, tā ir labākā vieta Krievijā, kur var spēlēt hokeju. Te ir jūra un kalni. Noteikti nenomirsi no garlaicības [smejas].

Savus sadzīviskos jautājumus esat atrisinājis?
- Jā, dzīvoju dzīvoklī, kas atrodas piecu minūšu attālumā no arēnas. Pēc treniņa varu pastaigāties, paņemt skrejriteni vai braukt ar taksometru, ja ir slinkums iet ar kājām.

Esat spēlējis Ziemeļamerikā. Kā atšķiras AHL un KHL hokejs?
- Man šķiet, ka AHL hokejs ir no sērijas "sit un skrien". Tur ir meistarīgi spēlētāji, bet tas viss kaut kā paliek otrajā plānā. Vairāk tiek novērtēta spēka spēle, cilvēki laužas uz priekšu. Nevaru teikt, ka AHL hokejisti ir bez smadzenēm. Vienkārši tur tāds stils. KHL vairāk tiek novērtēta meistarība. Te var pieturēt ripu, pretinieku pavilkt uz sevi.

Bijāt vārtu autors 1:0 uzvarā pār Rīgas "Dinamo". Kādas sajūtas?
- Sajūta bija labas. Esmu priecīgs izcelties mačā pret dinamiešiem un dot uzvaru sočiešiem. Labi, ka viss sanāca tieši tā. Gribas pastāvīgi palīdzēt uzvarēt.

Kā jums patīk spēlēt skaitliskajā vairākumā?
- Spēlējot vairākumā, jūtos lieliski. Esmu priecīgs, ka treneru korpuss man uzticas un laiž laukumā arī nevienādos sastāvos. Centīšos maksimāli attaisnot uzticēšanos.

Kā ir strādāt Sočos pie galvenā trenera Andreja Nazarova?
- Nazarovs ir ļoti stingrs un prasīgs speciālists. Visiem jāizpilda spēles plāns. Treniņi notiek intensīvā tempā. Ir daudz dažādu uzdevumu, piemēram, tādiem gadījumiem, kad ir jācīnās.

Latvijas izlasē strādājāt pie Boba Hārtlija, kurš arī ir prasīgs speciālists. Hārtlijs un Nazarovs kaut kādā ziņā ir līdzīgi?
- Nazarovs ir stingrāks nekā Hārtlijs. Bobs ir prasīgs, bet inteliģents kanādietis. Sočos mūsu trenerim ir īsts krievu raksturs. Viņš tieši un skaidri pasaka, kā un kam jāstrādā, saņemot lielu cieņu no spēlētājiem.

Latvijas izlases tagadējais galvenais treneris Harijs Vītoliņš arī ir inteliģents, bet diez vai viņu var salīdzināt ar Hārtliju.
- Manuprāt, arī tas ir labi. Viņš zina, kā kontaktēties ar spēlētājiem un kas katram jāsaprot. Mēs ļoti labi nospēlējām olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Mums nomainījās treneris, parādījās jaunas emocijas. Harijs zināja, kā jāstrādā ar komandu.

Vēlaties doties uz olimpiskajām spēlēm?
- Ļoti vēlos. Tā ir mana pirmā olimpiāde. Daru visu, lai tiktu pamatsastāvā.

Vai pārdzīvojat par to, ka olimpiskos plānus var ietekmēt pandēmija?
- Par to es nedomāju. Cik esmu dzirdējis, spēles notiks jebkurā gadījumā, vienkārši var būt stingrāki ierobežojumi. Varbūt neatbrauks NHL spēlētāji, galīgais lēmums pagaidām vēl nav pieņemts. Galvenais, ka Latvijas izlase uzvarēja kvalifikācijas turnīrā un godīgi nopelnīja ceļazīmi uz olimpiādi.

Latvijai tagad ir spēcīga izlase. Vai varēsiet par kaut ko pacīnīties?
- Ja sapulcināsim visus mūsu labākos spēlētājus no NHL, KHL un Eiropas līgām, tad mums būs labas iespējas. Lielisks vārtsargs - Elvis Merzļikins, superīgi uzbrucēji - Teodors Bļugers, Rūdolfs Balcers, Zemgus Girgensons.

Vai esat priecīgs, ka Soču komandu pārstāvēsiet KHL Zvaigžņu spēlē?
- Tas ir forši! Lielisks pasākums KHL, kurā piedalīsies visi labākie hokejisti. Esmu priecīgs pārstāvēt sočiešus šajā pasākumā. Man šī ir pirmā pilnvērtīgā sezona KHL, tāpēc ir ārkārtīgi pozitīvas sajūtas. Izmantojot iespēju, vēlos pateiktos visiem līdzjutējiem, kuri balsoja un ticēja man, kā arī gribu pateikt paldies visai mūsu Soču komandai.

Izmantotie resursi:
championat.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2021-12-04 20:15, pirms 2 gadiem
Nazarovs ir šizofrēniķis!
Tas tā vienā teikumā!! Garīgi slimus cilvēkus ārstē, bet ne krievijā!!
Slēpts komentārs: pernambucan0

  -1 [+] [-]

, 2021-12-04 21:00, pirms 2 gadiem
Un kāds tolks no tās nazarova stingrības?

  +4 [+] [-]

, 2021-12-04 21:05, pirms 2 gadiem
EUcerin rakstīja: Nazarovs ir šizofrēniķis!
Tas tā vienā teikumā!! Garīgi slimus cilvēkus ārstē, bet ne krievijā!!
Nu, nav jau tā, ka citur, NHL tai skaitā, visi treneri visi kā viens būtu "inteliģentie kanādieši". Arī tur ir diezgan daudz "širminieku".
Cita lieta, ka, lai šādi traki treneri noturētos NHL, viņiem vajag rādīt rezultātu, kamēr KHL tāds Nazarovs labi jūtas, jo zina, ka agri vai vēlu tāpat darbu dabūs.

  +3 [+] [-]

, 2021-12-04 21:16, pirms 2 gadiem
Vot,točna.Tam otmarozkam ir ritīgs krievu raksturs-ar trīsstāvīgiem skaidri pasaka,kas jādara, pēc katrā trešā teikuma piesaucot vieglas uzvedības sievieti

  +1 [+] [-]

, 2021-12-04 22:31, pirms 2 gadiem
Jakam ieteiktu šajā komandā uzturēties vairākus gadus, ir perspektīva, tiešām lielāka nekā Rīgas Dinamo, čalim vairāk uzticas.

  +3 [+] [-]

, 2021-12-04 23:21, pirms 2 gadiem
EUcerin rakstīja: Nazarovs ir šizofrēniķis!
Tas tā vienā teikumā!! Garīgi slimus cilvēkus ārstē, bet ne krievijā!!
Cik noprotu, tev nav ne mazākā sajēga psiholoģija un psihiatrijā. Nazarovs noteikti nav šizofrēniķis, drīzāk psihopāts. Šizofrēniķi ir visai miermīlīgi bezkaitīgi radījumi, kuri dzīvo savā iedomu pasaulē un koncentrājās tikai uz viņiem zināmām lietām. Psihopāti ir varaskāri, nežēlīgi tirāni, liela daļa no kuriem arī valda pār pasauli.

     [+] [-]

, 2021-12-04 23:24, pirms 2 gadiem
striker rakstīja: Vot,točna.Tam otmarozkam ir ritīgs krievu raksturs-ar trīsstāvīgiem skaidri pasaka,kas jādara, pēc katrā trešā teikuma piesaucot vieglas uzvedības sievieti
Piekrītu, taču tā nav nekāda šizofrēnijas pazīme, kā viens otrs te pieminēja. Lietas ir jāprot saukt īstajos vārdos, nevis kā ir ierasts vai kā ienāk prātā.

     [+] [-]

, 2021-12-04 23:29, pirms 2 gadiem
Miņinam : Maiks Kīnens?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-12-04 23:50, pirms 2 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Miņinam : Maiks Kīnens?
Ne tikai viņš. Neteiksim, ka tas pats Tortorella ir baigi nosvērts kadrs.

Pat visjaunāko laiku NHL vēsturē ir bijuši treneri, kuru uzvešanās ir bijusi, maigi sakot, dīvaina. Tāds izteiktākais un galīgi nesportiskākais, bet, varbūt, pat kriminālākais gadījums bija Marks Krofords, kura loma Bertuci-Mūra incidentā, lai arī netika oficiāli pierādīta, taču... bija. Arī pēc tam Čikāgā viņam bija par ko atvainoties.

     [+] [-]

, 2021-12-05 00:02, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Piekrītu, taču tā nav nekāda šizofrēnijas pazīme, kā viens otrs te pieminēja. Lietas ir jāprot saukt īstajos vārdos, nevis kā ir ierasts vai kā ienāk prātā.
Nu tad es vismaz nosaucu īstajā vārdā (balstoties uz viņa iepriekšējo veikumu gan kā spēlētājam,gan kā trenerim,gan kā izdarībām ārpus darba laika)-Otmarozok

     [+] [-]

, 2021-12-05 00:34, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ne tikai viņš. Neteiksim, ka tas pats Tortorella ir baigi nosvērts kadrs.

Pat visjaunāko laiku NHL vēsturē ir bijuši treneri, kuru uzvešanās ir bijusi, maigi sakot, dīvaina. Tāds izteiktākais un galīgi nesportiskākais, bet, varbūt, pat kriminālākais gadījums bija Marks Krofords, kura loma Bertuci-Mūra incidentā, lai arī netika oficiāli pierādīta, taču... bija. Arī pēc tam Čikāgā viņam bija par ko atvainoties.
Un kā ar Pītersu? Man liekas pirms skandāla arī viņš nebija nekāds maiguma iemiesojums. Lindsijs Rafs varēja forši sapsihoties un arī Nazarova/ Gronholma stilā plēsties pār norobežojumiem. Arī Ruā mēdz izpsihoties godam. Tāpat Pols Moriss
Nu un divtūkstošo sākumā bija arī šādi kadri https://www.facebook.com/watch/?v=1...

     [+] [-]

, 2021-12-05 00:39, pirms 2 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Miņinam : Maiks Kīnens?
Ir daudz ZA treneru, kam nervi laiku pa laikam netur. Un arī tepat Eiropā širmenieku mūsdienās netrūkst. Tas pats Znaroka "cīņas partneris" zviedrs.
Bijušo Pingvīnu asistentu Velučī trenējot minorlīgās vairākkārt ir izraidījuši no spēles.

     [+] [-]

, 2021-12-05 09:22, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Un kā ar Pītersu? Man liekas pirms skandāla arī viņš nebija nekāds maiguma iemiesojums. Lindsijs Rafs varēja forši sapsihoties un arī Nazarova/ Gronholma stilā plēsties pār norobežojumiem. Arī Ruā mēdz izpsihoties godam. Tāpat Pols Moriss
Nu un divtūkstošo sākumā bija arī šādi kadri https://www.facebook.com/watch/?v=1571200589659406
Kā gan es teicu, gan tu pats papildināji - NHL pustrako vai trako treneru pietiek. Es vairāk par jau nu galīgi neadekvātu un no visiem rāmjiem izgājušu situāciju.