Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

NHL vietā Krievijas vārtsargu Fedotovu aiztur un nosūta dienēt armijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

NHL vietā Krievijas vārtsargu Fedotovu aiztur un nosūta dienēt armijā
Ivans Fedotovs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Krievijas mediji pēdējās dienās ziņo, ka bijušais Maskavas CSKA vārtsargs Ivans Fedotovs, kurš bija parakstījis viena gada līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Filadelfijas ''Flyers'', aizturēts par izvairīšanos no militārā dienesta un aizsūtīts uz armijas mācību centru Severodvinskā.

Krievijas mediji ziņo, ka piespiedu kārtā armijā iesaukts bijušais Maskavas CSKA vārtsargs Ivans Fedotovs, kurš bija parakstījis viena gada līguma ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Filadelfijas ''Flyers''. Visai iespējams, ka vārtsargam nāksies iztikt bez spēlēšanas NHL, jo jūlija pirmajā dienā viņš Sanktpēterburgā pie hokeja halles ticis aizturēts par izvairīšanos no militārā dienesta. Zināms, ka Krievijā var draudēt pat divu gadu cietumsods par izvairīšanos no armijas.

Pēc aizturēšanas Fedotovs nogādāts Severodvinskā, kur atrodas armijas mācību centrs. Tajā vārtsargam nāksies palikt līdz pat septembrim, pēc kā tiks lemts, kur hokejists izies dežūras. Visticamāk, problēmās ar militārā dienesta noteikumu ievērošanu Fedotovam saistītas ar esošu konfliktu ar Maskavas CSKA, kas visdrīzāk nav mierā ar hokejista došanos pāri okeānam.

Fedotova jurists atklājis, ka vērsīsies apgabaltiesā, kur centīsies norādīt uz hokejista iesaukšanu armijā noteikumu pārkāpšanu. ''Kā teicu iepriekš, sūdzība tiesā ir iesniegta. Mēs lūdzam atzīt par nelikumību un tādējādi atsaukt komisijas lēmumu saistībā ar Ivanu Fedotovu,'' sportista jurists teica medijam ''RIA Novosti''. Fedotova pārstāvis medijam pauda, ka viņam nav zināma spēlētāja atrašanās vieta, pie tam, nav iespējams ar viņu sazināties.

Situāciju nevēlas komentēt Krievijas hokeja lielākās zvaigznes. Aleksandrs Ovečkins uz jautājumu, vai vēlas ko teikt Ivana Fedotova situācijā, atbildēja kodolīgi: ''Nē, kāpēc?''.

25 gadus vecais vārtsargs karjeras laikā spēlējis tādās komandās kā Ufas ''Salavat Yulaev'', Čeļabinskas ''Traktor'' un Maskavas CSKA. Iepriekšējā sezonā 26 KHL regulārās sezonas spēlēs vārtsargs vidēji atvairīja 91.9% metienu un ielaida divas ripas vārtos, bet izslēgšanas mačos atvairīja 93.7 % metienus un ielaida vidēji 1.85 ripas spēlē.

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/hockey...
https://www.sport-express.ru/hockey...

Slēpts komentārs: pernambucan0

  +2 [+] [-]

, 2022-07-04 18:21, pirms 2 gadiem
CSKA taču ir saīsinājums no "centrālais armijas sporta klubs". Nesaprotu, kur problēma, tas viss jau ir nosaukumā . Vēl sezona un visi Lokomotiv hokejisti, kā pienākas, ies montēt vagonus uz rūpnīcu un Dinamo varēs uzspēlēt hokeju no policijas dežūras brīvāka brīdī.

  +5 [+] [-]

, 2022-07-04 18:36, pirms 2 gadiem
Kā saka vai nu divītis zonā vai divītis ar CSKA liela izvēle čalim nebūs.

  +7 [+] [-]

, 2022-07-04 18:39, pirms 2 gadiem
pernambucan0 rakstīja: Teicami! Armija norūda un audzina raksturu! Hokejs nekur nepazudīs.
Kāpēc tad pārējos hokejistus nesūta dienestā? Un kāpēc viņu neaiztika līdz brīdim, kamēr neizdomāja maukt uz NHL? Lien no tevis vate ārā, lai kā tu to nemēģinātu slēpt. Un audzina, audzina raksturu. Jo īpaši krievu armija. Ukrainā viņi izcili parāda raksturu, ņirgājoties par dzīvniekiem, spridzinot civilos un zogot sadzīves tehniku.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-04 18:39, pirms 2 gadiem
Biu_Miu rakstīja: CSKA taču ir saīsinājums no "centrālais armijas sporta klubs". Nesaprotu, kur problēma, tas viss jau ir nosaukumā . Vēl sezona un visi Lokomotiv hokejisti, kā pienākas, ies montēt vagonus uz rūpnīcu un Dinamo varēs uzspēlēt hokeju no policijas dežūras brīvāka brīdī.
domāju, ka drīzāk patiesa versija ir par nesaskaņām ar CSKA, kuri negrib, lai viņš dodas uz Flyers. Džeku aizsūtīja pāraudzināt uz nezināmu vietu un bez iespējas ar viņu sazināties.

  +5 [+] [-]

, 2022-07-04 18:58, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: domāju, ka drīzāk patiesa versija ir par nesaskaņām ar CSKA, kuri negrib, lai viņš dodas uz Flyers. Džeku aizsūtīja pāraudzināt uz nezināmu vietu un bez iespējas ar viņu sazināties.
Puisim draud ļoti nezināma vieta, jo kā baumo, ja tiešam dabūs iet dienestu tad tas būš Novaja Zemļa. Aiz polārā loka, varēs ar leduslāciem hokeju spēlēt.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-04 19:12, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Puisim draud ļoti nezināma vieta, jo kā baumo, ja tiešam dabūs iet dienestu tad tas būš Novaja Zemļa. Aiz polārā loka, varēs ar leduslāciem hokeju spēlēt.
par leduslāčiem es arī šur tur esmu manījis runas. Man šis arī izskatās pēc precedenta, lai citi skatās un baidās.

  +6 [+] [-]

, 2022-07-04 19:32, pirms 2 gadiem
Te nu komandas treneris Fjodorovs varēja padalīties ar savu pieredzi kā pareizi notīties no tās utaino cūku miskastes, bet nu jau izskatās varētu būt par vēlu....
Slēpts komentārs: pernambucan0

     [+] [-]

, 2022-07-04 19:36, pirms 2 gadiem
pernambucan0 rakstīja: Teicami! Armija norūda un audzina raksturu! Hokejs nekur nepazudīs.
īpašī kara apstākļos

  +7 [+] [-]

, 2022-07-04 19:43, pirms 2 gadiem
Vēl viens no miljoniem iemeslu kāpēc Krievija ir labākā valsts pasaulē

  +4 [+] [-]

, 2022-07-04 20:20, pirms 2 gadiem
pernambucan0 rakstīja: Nevajag dramatizēt, ne uz kādu Ukrainu neviens viņu nesūtīs! Dresēs uz plača tur pat tēvzemē un rādīs kā paraugu citiem!
Un vēlreiz tu parādi, ka esi kārtīgs rusļiks, jo pat nespēj izprast domu vienkāršam tekstam. Es nekur neteicu, ak viņu sūtīs uz Ukrainu. Toties teicu, ka armija gan norūda - nu kā tu to teici, jo īpaši viss pretīgais ko krievi dara Ukrainā. Fedotovam draud polārais loks. Vot te nu no tevis ir varenais letiņš un ģērētājs - stāstīt, ka krievu armija norūda...

  +4 [+] [-]

, 2022-07-04 20:36, pirms 2 gadiem
Nav nekā stulbāka par obligāto iesaukuma armiju.Pie tam krievijā no iesauka neglābj augstākā izglītība.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-04 21:11, pirms 2 gadiem
Nākamais Indrašis?

  -3 [+] [-]

, 2022-07-04 21:34, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Un vēlreiz tu parādi, ka esi kārtīgs rusļiks, jo pat nespēj izprast domu vienkāršam tekstam. Es nekur neteicu, ak viņu sūtīs uz Ukrainu. Toties teicu, ka armija gan norūda - nu kā tu to teici, jo īpaši viss pretīgais ko krievi dara Ukrainā. Fedotovam draud polārais loks. Vot te nu no tevis ir varenais letiņš un ģērētājs - stāstīt, ka krievu armija norūda...
Un tu mēģini tagad iestāstīt, ka placis aiz polārā loka viņu nenorūdīs?

     [+] [-]

, 2022-07-04 21:37, pirms 2 gadiem
Čurbāns - Vīrs un vārds rakstīja: Vēl viens no miljoniem iemeslu kāpēc Krievija ir labākā valsts pasaulē
Arī Koreja!
Cik atceros tad futbolistus Sonu no Anglijas Premjerlīgas centās iesaukt obligātajā Korejas armijā, un tur vēl kkādus futbolistus.

  +5 [+] [-]

, 2022-07-04 22:07, pirms 2 gadiem
Lidz septembrim😅😅 ka tad. Krieviem tak vajag kaujas gaļu. Līdz vasaras beigām jau sajutīs Ukraiņu spēku. Slava Ukrainai

  +3 [+] [-]

, 2022-07-04 22:51, pirms 2 gadiem
pernambucan0 rakstīja: Un tu mēģini tagad iestāstīt, ka placis aiz polārā loka viņu nenorūdīs?
Norūdīs, bet vai ar to būtu jālepojās? Tu jau esi tas, kas saka, ka baigi labi, ka hokejs - tātad karjera pagaidīs un līdz ar to aizstāvi krievus. Tas nekas, ka kopš kara sākuma locies kā zutis un izliecies, ka noliec krievus. Tagad parādīji patieso seju. Kāda nafig norūdīšanās? Te ir vistīrākā "paraugprāva" - tev nebūs piķi ārzemēs pelnīt. Tā vairs nav norūdīšana, tā ir pazemošana arzināmu %, ka viņš no tiem leduslāčiem var arī neatgriezties. Bet tev jau kā kārtīgai vatei to nesaprast.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-05 08:15, pirms 2 gadiem
Lai tik viņi čakarē savējos.Izlases vārtsargam pārvilkts krusts pār karjeru.Šis gadījums 100% atgādina padomju laika metodes,kas tikai pierāda to,ka Krievijā nekas īpaši nav mainījies šajā jomā.Nezinu,kā šobrīd ir ar izkļūšanu no valsts,bet domāju,ka 16-17 gadīgie talanti mēģinās laisties lapās no maigajiem armijas apskāvieniem uz "sapujušiem" rietumiem

     [+] [-]

, 2022-07-05 16:54, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Lai tik viņi čakarē savējos.Izlases vārtsargam pārvilkts krusts pār karjeru.Šis gadījums 100% atgādina padomju laika metodes,kas tikai pierāda to,ka Krievijā nekas īpaši nav mainījies šajā jomā.Nezinu,kā šobrīd ir ar izkļūšanu no valsts,bet domāju,ka 16-17 gadīgie talanti mēģinās laisties lapās no maigajiem armijas apskāvieniem uz "sapujušiem" rietumiem
Grūti to būs paveikt. Vēl pirms kara plānoja ieviest (nezinu vai ieviesa) to, ka, lai līdz 23 gadus vecs krievs mauktu ārzemēs ir jāsamaksā viņa krievu klubam kompensācija par noteiktu summu. Kas maksā - pats sportists, jaunais klubs, aģents, labdaris - tas vienalga. Ja šo ieviesa - tie 16-17 gadīgie krievi nebūs nevienam āŗzemēs vajadzīgi.

     [+] [-]

, 2022-07-05 22:22, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: Arī Koreja!
Cik atceros tad futbolistus Sonu no Anglijas Premjerlīgas centās iesaukt obligātajā Korejas armijā, un tur vēl kkādus futbolistus.
Kur viss tika cilvecigi atrisinats.