Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Fāzels pārliecināts, ka hokeja sezona varēs sākties jau rudenī

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Fāzels pārliecināts, ka hokeja sezona varēs sākties jau rudenī
Renē Fāzels. Foto: TASS/Scanpix

IIHF prezidents Renē Fāzels izteicies, ka ir pilnīgi drošs, ka Eiropas hokeja sezona varēs sākties ieplānotajā laikā.

"Ļoti labi saprotu, ka tagad cilvēkiem ir grūti sēdēt mājās, taču šādā veidā izpaužas mūsu spēja solidarizēties. Esmu pārliecināts, ka vīruss pazudīs, tas ir skaidrs. Tagad galvenais ir klausīt savas valsts varasiestādes," pauda Renē Fāzels. Jāatgādina, ka Šveice šonedēļ paziņoja par atteikšanos no idejas 2021. gada pasaules čempionātu pārcelt uz Cīrihi un Lozannu, tādējādi turnīrs paredzēts Rīgā un Minskā.

"Saprotu, ka ir smags brīdis, kad televīzijā nav iespējams vērot sportu, bet esmu pārliecināts, ka hokejs atgriezīsies jau nākamajā sezonā, ka tas notiks rudenī. Tāpēc tagad ir svarīgi saglabāt veselību," teica Fāzels. Iepriekš Kontinentālā hokeja līga pauda vēlmi sezonu sākt 2. septembrī. Jāpiebilst, ka augustā Rīgā plānota 2022. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra norise. Visticamāk, to nāksies pārcelt uz vēlāku laiku.

Vienīgā līga, kas tika izspēlēta līdz galam, bija Baltkrievijas Ekstralīga. Baltkrievijā ir arī vienīgā futbola līga Eiropā, kas turpina darbu ierastajā režīmā. "Tas, ka tur turpina spēlēt futbolu, patiešām ir ļoti savādi. Iespējams, viss slēpjas faktā, ka tur ir mazāk informācijas par vīrusu. Beigās viss tomēr ir atkarīgs no valdības lēmumiem. Jārīkojas precīzi, tāpēc ka vīruss var būt ļoti agresīvs," sacīja Fāzels.

Izmantotie resursi:
https://rsport.ria.ru/20200503/1570...
https://rsport.ria.ru/20200503/1570...