Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts "Dinamo" spēlētāji pretiniekus šķirot nevēlas

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Dinamo" spēlētāji pretiniekus šķirot nevēlas
"Dinamo" līksmo!
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas "Dinamo" hokejisti jau ceturtdien ar panākumu pielika punktu Gagarina kausa izcīņas pirmajai kārtai, bet sāncenšus otrajai uzzinās vien sestdien. Tomēr spēlētāji publiski nesteidz analizēt, kurš no iespējamajiem pretiniekiem – "Atlant" vai "Lokomotiv" – būtu parocīgāks. Kas nāks, ar to spēlēšot.

"Mums nav nekādu vēlmju, izņemot vēlmi izcīnīt Gagarina kausu. Kāds gan cits varētu būt iemesls doties laukumā un cīnīties? Neviens jau nesaka, ka mēs noteikti to arī paveiksim, bet aizmirst par kausu nedrīkst. Vienkārši jāspēlē mačs pēc mača, katrā cenšoties darīt visu, lai izcīnītu kārtējo uzvaru," uzskata uzbrucējs Jānis Sprukts. Līdzīgās domās ir arī aizsargs Guntis Galviņš: "Sajūtas tiešām ir ļoti labas, jo pieveicām taču Oļegu Znaroku! Negribu teikt, ka tas bija ļoti principiāli, taču lielāku uguntiņu tomēr deva. Domāju, Znaroku visiem gribējās uzvarēt nedaudz vairāk, nekā būtu gribējies uzvarēt kādu citu treneri. Galvenais bija tikt pāri pirmajai kārtai. Tagad tas izdarīts, un nu jau mēs nebaidāmies ne no viena. Vai spēlēsim arī konferences finālā? Kāpēc gan nē?"

Sprukts atzīst, ka uzvarēt izdevies, jo rīdzinieki cīnījušies kā vienota komanda: "Izšķirošā šajā sērijā bija komandas spēle. Nedomāju, ka mums paveicās vairāk vai mazāk, tomēr mēdz teikt, ka veicas stiprākajiem. Visu sēriju cīņa bija ļoti līdzīga, bet mēs laikam jau nospēlējām pašaizliedzīgāk, ar lielāku atdevi. Tas arī palīdzēja uzvarēt." Arī Marks Hartigans uzskata, ka veiksmi "Dinamo" hokejisti bija nopelnījuši: "Katrā izslēgšanas spēļu sērijā svarīga ir arī veiksme. Tāpat arī veselība. Ar traumām mums ne pārāk veicās, lai gan arī maskaviešiem bija līdzīgas problēmas. Lai jau maskavieši runā, ka mums paveicās, bet uzvarēt četras spēles tikai ar veiksmi nav iespējams. Mēs ļoti daudz izdarījām, lai būtu to pelnījuši." Viņš arī atzina, ka abas dinamiešu komandas ir visai līdzīgas, jo tajās nav spožu zvaigžņu, bet ir kārtīgi darbarūķi.

Runājot par iespaidīgākā maskavieša Krisa Saimona lomu šajā sērijā, gan Sprukts, gan Hartigans atzina, ka viegli pret šo hokejistu neklājās. Sevišķi interesantas attiecības bijušas kanādietim: "Saimons ir labi zināms provokators, un ar vārdiem tika arī man. Viņš solīja mani nogalināt turpat uz ledus, ja izdarīšu viņa komandai kaut ko sliktu. Taču tur nav ko brīnīties. Tāds ir viņa stils un tā viņš spēlē visu laiku. Protams, saķerties ar viņu īpaši negribas. Iespējams, kādreiz šīs runas arī nostrādā, bet es cenšos tām nepievērst uzmanību. Tas bieži vien runātāju vēl vairāk nokaitina un neiztur tieši viņš, nopelnot noraidījumu. Spēle skaitliskajā vairākumā nekad nevar nākt par ļaunu." Sprukts savus izteikumos bija īsāks: "Labs spēlētājs, ar labu metienu, kuram nedrīkst ļaut ieskrieties. Pret viņu jāspēlē ciešāk."

Hartigans arī neslēpa, ka līdz nākamajai spēlei nopietni jāpadomā par veselību: "Var teikt, ka esmu gandrīz vesels. Izdevās nospēlēt maču līdz beigām, un par to esmu priecīgs. Tomēr skaidrs, ka tuvākajās dienās daudz laika būs jāpavada ārsta sabiedrībā." Sērijas piektajā mačā laukumā nedevās arī Aleksandrs Ņiživijs, kurš tagad pārliecināts, ka ir kaujas gatavībā: "Ar manu kāju viss kārtībā, un nav ko tur daudz vairs runāt. Uzvarējām smagā cīņā, kas arī ir galvenais. Ar maskaviešiem šajā sezonā tā mums bija jau 11. spēle, kas ir vairāk nekā pietiekoši."

''Esmu ļoti priecīgs,'' iesāk Ainārs Podziņš. ''Šīs ir neaprakstāmas sajūtas, taču neesmu pārsteigts, jo mēs daudz trenējāmies un strādājām. Pirmā kārta aiz muguras, priekšā otrā, bet pēc tam trešā. Bet mērķis jau mums visiem viens – Gagarina kauss. Vai esmu apmierināts ar savu lomu ceturtajā maiņā? Provokatīvs jautājums. Jāsaka, ka no savas puses esmu pateicīgs treneriem, ka viņi uzticas man, jo neesmu nemaz tik pieredzējis. Esmu pateicīgs saviem maiņas partneriem – Jurim Štālam un Robertam Petrovickim, kuri ir lieli meistari. Viņiem ir daudz lielāka pieredze nekā man, taču kopā ar viņiem jūtos ļoti komfortabli.''

''Treneris deva uzdevumu vairāk spēlēt no aizsardzības, bet uzbrukt - apdomāti,'' iesāk Oskars Cibuļskis. ''Centāmies noķert pretinieku un izmantot viņu kļūdas. Izdevās. Jā, pirmā un otrā trešdaļa nebija no tām labākajām, jo maz metām pa pretinieku vārtiem. Grūti spēlēt tik saspringtā mačā, kad komandas spēlē ātru hokeju. Trešajā periodā mēs pielikām ātrumā un spēlējām daudz uzmanīgāk. Mana spēle? Varēju nospēlēt labāk. Patīkami, ka treneris deva lielu spēles laiku. Taču pats galvenais – ''Dinamo'' uzvarēja un iepriecināja visus mūsu lieliskos atbalstītājus!''

Izmantotie resursi
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

Slēpts komentārs: Cuker Muker Kuku Mens

 +37 [+] [-]

, 2011-03-04 13:24, pirms 14 gadiem
Šīs sezonas sastāvs man patīk vislabāk no visiem gadiem. Ceru, ka daudzi paliks uz nākamo sezonu.

  -2 [+] [-]

, 2011-03-04 13:27, pirms 14 gadiem
Rīgas "Dinamo" hokejisti jau otrdien ar panākumu pielika punktu Gagarina kausa izcīņas pirmajai kārtai, bet sāncenšus otrajai uzzinās vien sestdien.

Cik es zinu, tad vakar bija ceturtdiena!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-04 13:36, pirms 14 gadiem
reech rakstīja: Šīs sezonas sastāvs man patīk vislabāk no visiem gadiem. Ceru, ka daudzi paliks uz nākamo sezonu.
kāds kārtīgs aizsargs vēl noderētu!
Slēpts komentārs: NoIQ
Slēpts komentārs: NoIQ

  +7 [+] [-]

, 2011-03-04 13:42, pirms 14 gadiem
labai komandai nav jaskiro pretinieki

     [+] [-]

, 2011-03-04 13:45, pirms 14 gadiem
Šuplers Latvijas līdzjutējus nosauc par labākajiem Eiropā!
Болельщики мешают Шуплеру играть от обороны -...

  +7 [+] [-]

, 2011-03-04 13:46, pirms 14 gadiem
spacelord rakstīja: kāds kārtīgs aizsargs vēl noderētu!
Mums aizsargu tagad jau ir par daudz, lai gan, ja ar Kārli Skrastiņu domā to kārtīgo aizsargu - tad piekrītu.
Slēpts komentārs: Jānis_Bērziņš

     [+] [-]

, 2011-03-04 13:49, pirms 14 gadiem
Ņiživijs nākamajā kārtā dotu priekšroku Jaroslavļas Lokomotīvei!
Александр Ниживий: В плей-офф хочу сыграть с...

  +6 [+] [-]

, 2011-03-04 13:53, pirms 14 gadiem
hoohoo rakstīja: tu ko? vai tiešām mūsējie vakar jau pa klubiem deva vaļā?
Izlasi ko saka Ņiživijs! Apēduši pa kūkas gabaliņam un viss!Arlabunakti!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-04 13:54, pirms 14 gadiem
hoohoo rakstīja: tu ko? vai tiešām mūsējie vakar jau pa klubiem deva vaļā?
tu ko,brīnies muti pavēris? Varbūt čaļi nav pelnījuši vienu relaks vakaru un brīvdienu?

  -1 [+] [-]

, 2011-03-04 13:57, pirms 14 gadiem
KNIFSS rakstīja: tu ko,brīnies muti pavēris? Varbūt čaļi nav pelnījuši vienu relaks vakaru un brīvdienu?
Pazvani Gunčam - viņš jau tieši pateiks ,ka nekāds kodiens vakar nav bijis!

  +6 [+] [-]

, 2011-03-04 13:59, pirms 14 gadiem
Cuker Muker Kuku Mens rakstīja: Esmu sajūsmā par lielisko Dinamo spēli!

Rīdzinieki pierādīja, ka laimi var atrast arī, novirzot spēli uz sava cietokšņa priekšu.

Un uzvarai var pietikt arī ar vieniem nejauši iemestiem vārtiem.

Šis ir lielisks sasniegums, visa Latvijas hokeja un arī Oļega darba rezultāts.

Domāju, ka Oļegs sniegs mums vēl daudz lielisku uzvaru un emocionālu, krāsainu, un neatkārtojamu uzrunu saviem hokejistiem.

Pēc pēdējās spēles faniem ir iemesls iemīlēt Saimonu un Komarovu, jo tagad redzam, ka viņi patiesībā ciena un mīl mūsu spēlētājus. Par to liecina viņu izteikumi pēc sērijas beigām.

Patiesība jau nekādas rupjības nebija, tie bija tikai mēģinājumi padarīt spēli skatāmāku un atraisīt rīdzinieku galvas, kaklus, un radošo potenciālu.

Savukārt mūsu lieliskajam Panam novēlu nākamreiz neaprobežoties ar viena pretinieku komandas spēlētāja publisku slavināšanu sērijas gaitā, bet sagatavot analīzi par katra pretspēlētāja lieliskajām īpašībām. Lai par visu pretinieku komandu varētu teikt - mūsu komandā noderētu tāda komanda!
?????????? galiigi aptracis??? ko tu piipee??

     [+] [-]

, 2011-03-04 14:01, pirms 14 gadiem
Vidziņš rakstīja: Pazvani Gunčam - viņš jau tieši pateiks ,ka nekāds kodiens vakar nav bijis!
Tu saki? ha ha ha.

  +5 [+] [-]

, 2011-03-04 14:09, pirms 14 gadiem
Esmu redzejis Hartiganu Rigas klubos. Vins prot kartigi atpusties, mazliet patrakot, bet laba nozime! No kadam trim reizem vins pat uz rita pusi ir nepiedzeries un normals, ne ta kaa musu basketbolisti! Un vienu vakaru jau nu bija pelnijusi, jo no hokeja attiet ari vajag.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-04 14:37, pirms 14 gadiem
Vidziņš rakstīja: Izlasi ko saka Ņiživijs! Apēduši pa kūkas gabaliņam un viss!Arlabunakti!
Sotnieks gan taads ljoti saguris izskatiijas.pienjemu,ka speeles gruuta vai vnk caurveejsh kluaab liels.kaajaas gruuti bija nostaaveet.bet chalji pelniijushi.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-04 14:38, pirms 14 gadiem
Un kā vēl veicās Jāni, kur tad bez veiksmes. Pašu veiksme un pretinieku neveiksmes izšķīra šo svarīgām sīkāk niansēm bagāto sēriju. Dynamo noraka Saimons, lai cik tas nebūtu dīvaini, bet tas viņa noraidījums lauza spēles gaitu.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-04 14:53, pirms 14 gadiem
Publiski jau var stāstīt daudz ko, bet gan jau RD spēlētāji vēlās pretiniekos Atlant, un nevis LOKO.
Bet tas ir tikai normāli.

  +4 [+] [-]

, 2011-03-04 14:56, pirms 14 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Publiski jau var stāstīt daudz ko, bet gan jau RD spēlētāji vēlās pretiniekos Atlant, un nevis LOKO.
Bet tas ir tikai normāli.
Un tādu iespēju ka RD spēlētāju domas šai jautājumā ir dažādas tu neizskati? Varbūt kāds grib vienu, kāds otru, trešajam power a vēl kāds par to nav visp domājis

  +6 [+] [-]

, 2011-03-04 15:17, pirms 14 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Publiski jau var stāstīt daudz ko, bet gan jau RD spēlētāji vēlās pretiniekos Atlant, un nevis LOKO.
Bet tas ir tikai normāli.
Loko ir nopietnas problēmas savu vārtu nosargāšanā, tur mūsējiem būtu iespējas, bet pret Atlant atkal būs smaga deķa staipīšana.

Izlasiju SA+ ka Tu esi MnD līdzjutējs, kā tad tā, laikā kad viņiem spēle negāja Tu kategoriski norobežojies un teici ka tikai intresējies par viņiem . Vai tas ir atkarīgs no rezultāta?

     [+] [-]

, 2011-03-04 15:33, pirms 14 gadiem
Vidziņš rakstīja: Pazvani Gunčam - viņš jau tieši pateiks ,ka nekāds kodiens vakar nav bijis!
zvanīju, Gunča necēla..

     [+] [-]

, 2011-03-04 15:49, pirms 14 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Publiski jau var stāstīt daudz ko, bet gan jau RD spēlētāji vēlās pretiniekos Atlant, un nevis LOKO.
Bet tas ir tikai normāli.
Domāju ka pret abām komandām ir līdzīgas izredzes, varbūt pat pret Loko mazliet labākas, ņemot vērā to spēli un spēles stilu ko viņi rāda pašlaik. Bet nav ko tagad te zīlēt kafijas biezumos, pienāks spēles tad redzēs kas un kā

     [+] [-]

, 2011-03-04 16:22, pirms 14 gadiem
Agris 77 rakstīja: Loko ir nopietnas problēmas savu vārtu nosargāšanā, tur mūsējiem būtu iespējas, bet pret Atlant atkal būs smaga deķa staipīšana.

Izlasiju SA+ ka Tu esi MnD līdzjutējs, kā tad tā, laikā kad viņiem spēle negāja Tu kategoriski norobežojies un teici ka tikai intresējies par viņiem . Vai tas ir atkarīgs no rezultāta?
Līdzjutējs un interesents manā skatijumā +/- tas pats vien ir.

     [+] [-]

, 2011-03-04 16:22, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Un tādu iespēju ka RD spēlētāju domas šai jautājumā ir dažādas tu neizskati? Varbūt kāds grib vienu, kāds otru, trešajam power a vēl kāds par to nav visp domājis
Arī tāds fakts ir nenoliedzams.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-04 17:42, pirms 14 gadiem
Raitcha rakstīja: Un kā vēl veicās Jāni, kur tad bez veiksmes. Pašu veiksme un pretinieku neveiksmes izšķīra šo svarīgām sīkāk niansēm bagāto sēriju. Dynamo noraka Saimons, lai cik tas nebūtu dīvaini, bet tas viņa noraidījums lauza spēles gaitu.
Es jau sen teicu - jo vairāk Saimons uz laukuma , jo mums labāk- baigi lēnais viņš .Vel es uzskatu ka Garnets štruntīgi nostāvēja . Ne pusi neizglāba ko izvilka mūsējie .