Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Kanādas hokejisti pagarinājumā izcīna bronzu pasaules U18 čempionātā

Kanādas hokejisti pagarinājumā izcīna bronzu pasaules U18 čempionātā
Kanādas hokejisti. Foto: IIHF

LETA. Kanādas vīriešu hokeja izlase svētdien izcīnīja bronzas godalgas pasaules U-18 čempionāta augstākajā divīzijā.

Kanāda cīņā par trešo vietu ar rezultātu 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) pārspēja Slovākiju.

Otrajā periodā kanādiešus vadībā izvirzīja Maklins Selebrini. Mazāk nekā divas minūtes līdz trešdaļas beigām vairākumā rezultātu izlīdzināja Dalibors Dvorskis, taču Kolbijs Bārlovs minūti vēlāk atguva kanādiešiem vienu vārtu pārsvaru.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā Peters Cesirs panāca neizšķirtu un 56.spēles minūtē slovāki pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā, precīzam esot Danielam Jenčko. Kanādas vienība, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, panāca 3:3 70 sekundes līdz pamatlaika beigām, slovāku vārtsargu pārspējot Metjū Vudam.

Pagarinājumā pēc nepilnām astoņām minūtēm uzvaru nesošos vārtus guva Selebrini.

Svētdien par zelta godalgām cīnīsies Zviedrijas un ASV hokejisti.

Pusfinālā ASV ar 7:1 sagrāva Slovākiju, bet Zviedrija ar 7:2 pārliecinoši uzvarēja Kanādu.

Dienu iepriekš cīņā par palikšanu elites divīzijā Norvēģija otrajā mačā ar 3:2 pieveica Vāciju, sērijā uzvarot ar 2-0.

Jau ziņots, ka Latvija ceturtdaļfinālā atzina zviedru pārākumu ar 1:6, čempionātā ieņemot astoto vietu. Pirms tam latvieši apakšgrupas mačos ar 1:7 zaudēja ASV, ar 2:5 atzina Somijas un ar 1:5 Šveices vienaudžu pārākumu, bet mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā un vietas saglabāšanu elites divīzijā ar 1:0 pārspēja Norvēģiju.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2023-04-30 22:24, pirms gada
Kas ar Kanādu? 0:8 un 2:7 pret Zviedriju, divreiz tikai 4:3 pret Slovākiju.
Kristers Gudļevskis darbībā. Foto: IIHF
130

Hokeja trillerī Latvija uzvar bullīšos un saglabā izredzes uz 1/4 finālu

Izredzes iekļūt 2024. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā vēl ir Latvijas hokeja izlasei, kas šodien B grupas mačā pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja Slovākiju. Vienīgos divus bullīšus iemeta Dans Ločmelis.
Kristers Gudļevskis. Foto: IIHF

Gudis ar pēdējiem spēkiem aizved līdz uzvarai, līdzjutēji novērtē Ločmeļa bullīšus

Latvijas hokeja izlase svētdienas naktī aizcīnījās līdz pēcspēles metienu uzvarai pār Slovākijas izlasi, tādējādi ierakstot turnīra tabulā divus punktus un saglabājot cerības uz ceturtdaļfinālu pirms grupu turnīra noslēdzošās spēļu kārtas. Portāla Sportacentrs.com apmeklētāji neslēpa savu sajūsmu par Kristera Gudļevska sniegumu, kā arī izcēla Dana Ločmeļa divus realizētos pēcspēles metienus.
Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
15

Polijai pēdējā iespēja saglabāt vietu elitē, Somija mēģinās pietuvoties 1/4 finālam

2024. gada pasaules čempionātā Čehijā šovakar tiks aizvadītas četras spēles. Ostravā par vietas saglabāšanu izšķirošo cīņu aizvadīs Polija un Kazahstāna, bet Prāgā somi mēģinās pietuvoties ceturtdaļfinālam.