Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Stāls paraksta AHL līgumu, lai labāk sagatavotos olimpiskajām spēlēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stāls paraksta AHL līgumu, lai labāk sagatavotos olimpiskajām spēlēm
Ēriks Stāls. Foto: Iowa Wild

37 gadus vecais centra uzbrucējs Ēriks Stāls parakstījis līgumu ar Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Aiovas "Wild". Lēmums pieņemts, lai labāk sagatavotos Pekinas olimpiskajām spēlēm un varētu palīdzēt Kanādas izlasei, atzina pats hokejists.

2003. gada drafta otrais numurs Ēriks Stāls savas Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjeras laikā aizvadījis 1293 spēles un sakrājis 1034 (441+593) punktus. Pagājušajā sezonā centra uzbrucējs kopā ar Monreālas "Canadiens" sasniedza Stenlija kausa finālu. Regulārajā čempionātā Stāls 53 mačos tika pie 13 punktiem.

2006. gadā ar Karolīnas "Hurricanes" Stenlija kausu izcīnījušais Stāls guvis panākumus arī uz starptautiskās skatuves. Vankūveras olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja zeltu, septiņos mačos tiekot pie sešiem punktiem. Tāpat viņa kontā ir 2007. gada pasaules čempionāta zelts. Stāls ir viens no 11 kanādiešiem, kuri iekļuvuši Trīs zeltu klubā.

Aizvadītajā naktī Stāls debitēja AHL "Wild" komandas rindās. Uzvarā ar 4:3 viņš izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izšķirošajos vārtos, kas sešas minūtes līdz beigām tika iemesti mazākumā.

"Iespēja pārstāvēt Kanādu un piedalīties olimpiskajās spēlēs – tā ir iespēja, kuru nedrīkst laist garām. Tas būtu gods," teica Stāls, kurš uzrunāts no kanādiešu menedžmenta puses. Centra uzbrucējs atzina, ka trenējies individuāli un gaidījis labāko piedāvājumu. "Manī joprojām mīt vēlme spēlēt. Tagad ir iespēja paskatīties, cik labi esmu uzturējis sevi formā un kā pats jūtos, atgriežoties spēļu ritmā. Ja viss būs kārtībā, tad ar lielāko prieku pārstāvēšu Kanādu."

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/minnesota-...

  +1 [+] [-]

, 2022-01-15 11:01, pirms 2 gadiem
Izlases kapteinis ir atrasts arī treneru kolektīvs spēcīgs ar K.Žiljēnu kā galveno.Domāju Kanāda krievija Somija būs galvenie favorītu turnīrā.

     [+] [-]

, 2022-01-15 13:46, pirms 2 gadiem
Galvenais favorīts ir un paliek Covid 19

     [+] [-]

, 2022-01-15 15:31, pirms 2 gadiem
Aplauziens...domāju, ka Jurka Štāls atgriezies ierindā lai cementētu izlases ceturto maiņu! Bet tā pat molodčiks!