Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

KHL klubi izpauž četrus Latvijas olimpiskās pretinieces Somijas spēlētājus

Agris Suveizda

KHL klubi izpauž četrus Latvijas olimpiskās pretinieces Somijas spēlētājus
Sakari Manninens un Tēmu Hartikainens. Foto: EPA/Scanpix

Somijas hokeja izlases galvenais treneris Juka Jalonens olimpisko sastāvu plāno nosaukt 20. janvārī un līdz tam vēlējās uzvārdus paturēt noslēpumā, tomēr Kontinentālās hokeja līgas vienības šodien atklājušas četrus Somijas valstsvienības olimpiešus.

Austrumu konferences ceturtās vietas īpašniece Ufas "Salavat Yulaev" pavēstīja, ka uz Somijas izlasi izsaukti trīs tās uzbrucēji Markuss Granlunds (šosezon 41 spēlē 8+30 punkti), Sakari Manninens (38 spēlēs 19+13) un Tēmu Hartikainens (41 spēlē 13+11). Granlunds un Manninens ir komandas rezultatīvākie spēlētāji, bet Hartikainens, kurš Ufā aizvada jau devīto sezonu, ir sestais.

Granlunds Nacionālajā hokeja līgā ir aizvadījis 335 spēles, sakrājot 101 (58+43) punktu, bet Hartikainens 52 mačos ticis pie 13 (6+7) punktiem. Gan Hartikainenam, gan Manninenam šīs būs otrās olimpiskās spēles pēc kārtas, bet Granlunds nav spēlējis nedz olimpiskajās spēlēs, nedz pasaules čempionātos. Manninenam ir divu pasaules čempionātu pieredze, Hartikainenam – viena.

Ufas paziņojums liek noprast, ka Somijas izlasē nebūs "Salavat Yulaev" pirmā numura Juhas Metsolas, kurš Phjončhanā bija Somijas rezerves vārtsargs, toties Novosibirskas "Sibir" paziņojusi, ka ir izsaukts tās pamatvārtsargs Harri Seteri (37 spēlēs atvairīti 92,8% metienu, ielaistas vidēji 1,99 ripas), kurš piedalījies trijos pasaules čempionātos, tostarp iepriekšējā pavasarī Rīgā.

"Sibir" atklājusi arī citas Latvijas grupas komandas Slovākijas spēlētāju – slovāki izsaukuši 29 gadus veco aizsargu Mihalu Čajkovski, kurš bijis trijos pasaules čempionātos un arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Sezonu vēl sācis Maskavas "Dynamo", lielāko tās daļu Čajkovskis pavadījis "Sibir", jaunās komandas rindās 39 mačos sakrājot 12 (3+9) punktus un pozitīvu lietderību +3.

No "Sibir" uz Pekinas olimpiskajām spēlēm dosies arī amerikāņu centrs Niks Šors, kurš NHL aizvadījis 299 spēles, nopelnot 59 (18+41) punktus. Pagājušajā sezonā Šors spēlēja Slovākijā un Šveicē, bet šosezon 48 mačos sakrājis 25 (9+16) punktus. Atgādinām, ka par pirmo vīriešu izlasi, kas nosaukusi visu sastāvu, šodien kļuva Čehija.

Latvija olimpisko spēļu grupu turnīru sāks 10. februārī pret Zviedriju, dienu vēlāk tiksies ar Somiju, bet 13. februārī spēlēs pret Slovākiju. Gatavošanos Latvija sāks 26. janvārī, uz Pekinu dosies 2. februārī, bet 5. un 7. februārī aizvadīs pārbaudes spēles pret krieviem un dāņiem.

Izmantotie resursi:
https://hcsibir.ru/ru/news/5968
https://twitter.com/hcsalavat/statu...

     [+] [-]

, 2022-01-14 11:21, pirms 2 gadiem
Ja tur būtu kāds Pekkonens vai Jauhojervi, tad Latvija nedotos uz OS vai kā ?