Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

IIHF rīko tikšanos par Pasaules kausu hokejā, piedalīsies ne mazāk kā astoņas valstis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

IIHF rīko tikšanos par Pasaules kausu hokejā, piedalīsies ne mazāk kā astoņas valstis
Sidnijs Krosbijs 2016. gada Pasaules kausā. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) gatavojas 2024. gada februārī rīkot Pasaules kausu, kurā piedalītos ne mazāk kā astoņas valstsvienības. Pēdējās dienās notikusi arī Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) sanākšana, lai apspriestu aktualitātes.

Iepriekšējais Pasaules kauss norisinājās 2016. gadā Toronto. Turnīrā bija pārstāvētas sešas spēcīgākās izlases (Kanāda, ASV, Zviedrija, Somija, Čehija un Krievija), kā arī Ziemeļamerikas U23 komanda un Eiropas izlase, kurā spēlēja iepriekš nenosaukto valstsvienību hokejisti. Eiropas izlase aizspēlējās līdz finālam, kurā piekāpās kanādiešiem.

Ja iepriekš Pasaules kauss norisinājās rudenī, tad 2024. gadā tas plānots februārī, 17 dienu nogrieznī. IIHF pavēstījusi, ka 24. augustā organizācijas prezidents Liks Tardifs un ģenerālsekretārs Mati Nurminens iepazīstināti ar sākotnējiem plāniem.

Savukārt 31. augustā IIHF sasaukusi sanākšanu, kurā piedalījušās federācijas, kā arī Eiropas hokeja līgu savienība un klubu organizācija. Pasaules kausu rīko NHL, kas peļņas dēļ gatava apturēt sezonu februārī, bet tāds pats solis jāsper arī Eiropas līgām. Plānots, ka spēles notiks gan Ziemeļamerikā, gan Eiropā.

"Pagaidām nav pieņemti nekādi lēmumi – nedz par turnīra struktūru, nedz par datumiem vai dalībniecēm. Šis bija brīfings, lai iepazīstinātu ar NHL un Spēlētāju asociācijas plāniem," pauda Tardifs. Viņš Pasaules kausu redz kā iespēju audzēt hokeja auditoriju, atkal piedāvājot turnīru, kurā labākie cīnītos pret labākajiem. Iepriekšējais šāds turnīrs bija tieši 2016. gada Pasaules kauss, pēc tam NHL izlaižot divas olimpiskās spēles pēc kārtas.

IIHF ranga labāko astoņu komandu pulkā atrodamas Somija, Kanāda, diskvalificētā Krievija, ASV, Zviedrija, Čehija, Šveice un Slovākija, kurai seko Vācija, Dānija un 11. vietā esošā Latvija. Nav izslēgts, ka pirms Pasaules kausa tiks rīkots kvalifikācijas turnīrs, lai noskaidrotu pēdējās dalībnieces.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/38712/world_cup_of_hockey_target_for_2024_(1)

     [+] [-]

, 2022-09-02 13:55, pirms 2 gadiem
Nav jēgas audzēt komandu skaitu, jo labākie spēlē NHL. Ja puskomandu nevar savākt no NHL spēlētājiem, tad loğiski ir veidot Eiropas izlasi.

     [+] [-]

, 2022-09-02 14:06, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Nav jēgas audzēt komandu skaitu, jo labākie spēlē NHL. Ja puskomandu nevar savākt no NHL spēlētājiem, tad loğiski ir veidot Eiropas izlasi.
tādas pseidoizlases vairs nav plānotas, kā bija iepriekšējā pk!
būs beidzot hokeja turnīrs ar visiem labākajiem un sezonas vidū!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-02 17:13, pirms 2 gadiem
10 komandu turnīrs, protams, bez parašas, būtu optimālākais variants. Pretīgi tizlais krievžīds-putinists ovečkins varēs pivāru dzert uz dīvāna pirkstus graužot šaibas dauzīšanas vietā

     [+] [-]

, 2022-09-02 17:31, pirms 2 gadiem
Interesē ar kādām atrunām turnīrā ievilks Krieviju, jo neticu, ka kauss notiks bez viņiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-02 18:08, pirms 2 gadiem
biskaps rakstīja: Interesē ar kādām atrunām turnīrā ievilks Krieviju, jo neticu, ka kauss notiks bez viņiem.
Nu un kurš sponsorēs turnīru lai tajā spēlētu Rašisti ? Es pat nebrīnītos ja tāda čehija un Zviedrija, Somija atteiktos no turnīra ja Putinisti tajā piedalītos. Mošk izdomās kaut kādu nosaukumu Rusņas komandai lai nebūtu jadēvē par Krieviju.

     [+] [-]

, 2022-09-02 23:33, pirms 2 gadiem
Redz kā, uz OS sezonas vidū negribas/nedrīkst braukt, bet šito var taisīt