Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Autors: HK Zemgale

Otrā sagrāve sezonā pret HK “Liepāja”

Otrā sagrāve sezonā pret HK “Liepāja”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 31. janvārī, Liepājas ledus hallē norisinājās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta ceturtā savstarpējā spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Liepāja”. Nomināli HK “Liepāja” ieņem augstāku vietu turnīra tabulā, bet pēc savstarpējo spēļu rezultātiem jelgavnieki guvuši divas uzvaras, bet liepājniekiem ir tikai viena uzvara. Uzvara spēlē ir nepieciešama abām komandām, jo HK “Liepāja” tas ļautu nostiprināties turnīra tabulā, bet jelgavniekiem tā ļautu pietuvoties trešajai vietai.

Pirmā trešdaļā jelgavnieki uzsākuši spēli no aizsardzības, kas HK “Liepāja” pārņemt spēles vadību savās rokās un veidot daudz bīstamus uzbrukumus. Tomēr ne nomināla spēles vadība ļauj liepājniekiem pirmajiem atklāt spēles rezultātu spēles septītā minūtē, bet gan HK “Zemgale/LLU” neveiksmīga spēle aizsardzībā. Liepājnieki uzmet uz vārtiem, Toms Nuka ripu atsit, bet atsistās ripas pirmais ir liepājnieks, nevis jelgavnieku aizsargs un ripa tiek ieraidīta vārtos – 0:1. Trešdaļas turpinājumā HK “Zemgale/LLU” turpina spēlēt no aizsardzības dažreiz izveido bīstamus momentus, bet vārtus negūst. Daudzi uzbrukumi nojūk neprecīzu piespēļu rezultātā un trešdaļas noslēgumā jelgavnieki vēl vienu reizi iekrīt aizsardzībā. Ledus saimnieku uzbrucējs izrādās par vienu soli ātrāks, nekā viesi. Raida ripu uz vārtiem, Toms Nuka to atraida un kamēr pārējie HK “Zemgale/LLU” spēlētāji nepaspēj ieņemt savas vietas aizsardzībā, liepājnieki ieraida otro ripu – 0:2.

 

Otrā trešdaļā jelgavnieki met malā spēli aizsardzībā un dodas uzbrukumā, jo viņiem vaira nav ko zaudēt. Palīgā nāk vēl divi vairākumi, bet HK “Zemgale/LLU” nespēj tos realizēt. Savukārt liepājnieki izmanto jelgavnieku kļūdu un mazākumā iemet trešo ripu – 0:3. Jelgavnieku emocionālais pacēlums strauji krīt un pēc divām minūtēm liepājnieki ceturto reizi pārspēj Toma Nukas vārtus – 0:4. HK “Zemgale/LLU” galvenais treneris Jevgeņijs Ļinkevičs izlemj nomainīt Tomu Nuku pret Tomu Konradu. Pēc neveiksmīgi gūtām divām ripām jelgavnieki nespēj pārņemt spēles vadību savās rokās un bīstamas situācijas turpina veidot ledus saimnieki, bet līdz trešdaļas beigām spēles rezultāts vairs nemainās.

 

Neskatoties uz sagrāvi pirmās divās trešdaļās no HK “Zemgale/LLU” trešajā varētu gaidīt zināmu mēģinājumu atspēlēties, jo puiši vairākas reizes sezonā rādija, ka var spēlēt neskatoties uz negatīvo spēles rezultātu. Trešo trešdaļu HK “Zemgale/LLU” tiešām sāk aktīvi un cenšas atgūt zaudētos vārtus. Bet acīmredzami jelgavniekiem pietrūkst ātruma, lai apsteigtu HK “Liepāja” aizsargus un visi mēģinājumu tiek apturēti nenonākot līdz vārtiem. Iniciatīvā lēnām pāriet ledus saimnieku rokās un nu jau viņi diktē spēles noteikumus uz laukuma. Trešdaļas vidū liepājnieki nopelna noraidījumu un spēlē mazākumā, bet tas netraucē tiem bīstami uzbrukt un mest ripas uz jelgavnieku vārtiem. Vienā no epizodēm HK “Liepāja” spēlētāji aizkavējās uzbrukumā un nepaspēj novērst Valentība Feoktistova un Artūra Batraka saspēli, kuri nogādā ripu Jurim Ziemiņam, kurš iemet goda vārtus – 1:4. Jau pēc divām minūtēm, spēlējot vienādos sastāvos, liepājnieki veic kārtējo uzbrukumu un iesaistot visus HK “Zemgale/LLU” spēlētājus tuvcīņā, ar spēcīgu metienu ieraida ripu vārtos – 1:5. Jelgavniekiem pietrūkst spēku, lai kaut ko mainītu spēles gaitā un otro reizi sezonā cieš sagrāvi no HK “Liepāja”.


Izglāb Laumu!

2015. gada 23. decembrī, plkst. 19:30 Jelgavas ledus hallē HK „Zemgale/LLU” aizvadīs labdarības spēli ar HK „Astana” no Kazahstānas.

HK "Zemgale" pirmssezonas sapulce

Hokeja klubs "Zemgale/LLU" aicina potenciālos spēlētājus 3.augustā plkst.18:00 viesnīcā "Zemgale" (Skautu iela 2, Jelgava) uz pirmssezonas sapulci.
Reinis Demiters - februāra MVP.
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

Reinis Demiters – februāra vērtīgākais spēlētājs virslīgā

Par aizvadītā mēneša spēlētāju Latvijas hokeja virslīgā ir atzīts HK „Zemgale/LLU” aizsargs – Reinis Demiters. Viņš februārī sešās spēlēs sakrājis 16 rezultativitātes punktus (7+9). Demitera pārstāvētā HK „Zemgale/LLU” komanda februārī izcīnīja piecas uzvaras, kas deva otro vietu regulārajā turnīrā. Tādējādi jelgavnieki izslēgšanas spēles uzsāks no 1/2fināla.